Χ. Βαρθακούρης: "Ως σύζυγος δεν θα έχω παράδειγμα τον πατέρα μου"

06.08.2010
Διανύει την ωραιότερη περίοδο της ζωής του. Αισθάνεται «Άρχοντας του κόσμου», όπως τιτλοφορείται το νέο του CD, και από δω και πέρα όλα τα τραγούδια που θα γράφει θα είναι για τη γυναίκα του, Αντζελίνα, και την κόρη τους που θα έρθει στον κόσμο σε λίγες μέρες. Ο Χάρης Βαρθακούρης ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι «παιδί του μπαμπά», Γιάννη Πάριου, και ότι σε σχέση με τον έγγαμο βίο ο πατέρας του είναι παράδειγμα προς αποφυγήν.

Από τη ΡΕΝΕ ΣΑΡΑΝΤΙΝΟΥ

Διανύει την ωραιότερη περίοδο της ζωής του. Αισθάνεται «Άρχοντας του κόσμου», όπως τιτλοφορείται το νέο του CD, και από δω και πέρα όλα τα τραγούδια που θα γράφει θα είναι για τη γυναίκα του, Αντζελίνα, και την κόρη τους που θα έρθει στον κόσμο σε λίγες μέρες. Ο Χάρης Βαρθακούρης ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι «παιδί του μπαμπά», Γιάννη Πάριου, και ότι σε σχέση με τον έγγαμο βίο ο πατέρας του είναι παράδειγμα προς αποφυγήν.

Ησουν αμετανόητος εργένης και τώρα ετοιμάζεσαι να γίνεις μπαμπάς...

«Ένας εργένης που ζούσε τη ζωή του στο έπακρο. Τη χάρηκα. Δεν έψαχνα να παντρευτώ και να γίνω πατέρας, αλλά... ήρθε. Έτυχε να γνωρίσω την Αντζελίνα, η οποία με έκανε να καταλάβω ότι έπρεπε να αλλάξω τον τρόπο της ζωής μου. Αυτό σε δύο μήνες. Έντονο ενδιαφέρον, όχι έρωτας με την πρώτη ματιά. Μιλούσαμε ώρες και το πρωί πήγαινε άυπνη στη δουλειά της. Αυτή ήταν η γυναίκα που είπα ότι θα με "αποσπάσει" από τις 50 γκόμενες που μπορεί να είχα μέσω Facebook!».

Και την Αντζελίνα μέσα από το Διαδίκτυο δεν τη γνώρισες;

«Ναι. Ήμασταν φίλοι στο Facebook, μιλήσαμε, κι εκεί που μπορεί να μιλούσα με 50, τις έκανα στη άκρη και της αφιέρωσα όλο μου το χρόνο. Βρεθήκαμε από κοντά στις 6 Οκτωβρίου και από τις 10 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα είμαστε μαζί, συζούμε».

Η εγκυμοσύνη ήταν στο πρόγραμμα;

«Ήρθε γρήγορα, απροσδόκητα, αλλά δεν έπεσα και από τα σύννεφα όταν μου το ανακοίνωσε. Ήταν προπαραμονή Χριστουγέννων, ήμουν στο στούντιο και ήρθε με το τεστ κυήσεως και μου είπε ότι είναι έγκυος».

Η πρώτη αντίδραση;

«Ρώτησα: "Είμαστε σίγουροι;". Χάρηκα. Ήμασταν μόνο 2 μήνες μαζί και άρχισα να σκέφτομαι αν βιάστηκα. Είχα δύο μεγάλες σχέσεις στο παρελθόν, αλλά δεν είχα συζήσει ξανά. Όταν μου είπε ότι περιμένουμε παιδί, είπα: "Ο.Κ. άσε τις βλακείες τώρα, δεν είναι ατύχημα"».

Σε ποιον το ανακοίνωσες πρώτα; Στον Γιάννη Πάριο;

«Στον πατέρα μου το είπαμε το ίδιο βράδυ, στο καμαρίνι του. Πριν το έμαθαν οι φίλοι μου, γιατί, όταν η Αντζελίνα έκανε όλα τα τεστ κυήσεως από όλες τις μάρκες για να το επιβεβαιώσουμε και μου τηλεφώνησε λέγοντάς μου "Κάποιος θα γίνει πατέρας", εγώ ρώτησα "ποιος". Δεν πήγε το μυαλό μου, το είχα ξεχάσει την επόμενη μέρα. Το άκουσε από "σπόντα" ο "κολλητός" μου, μέλλοντας κουμπάρος. Την ίδια μέρα το έμαθε και η μητέρα μου τηλεφωνικώς».

Ποιος από τους δύο γονείς σου δάκρυσε;

«Η μητέρα μου δεν νομίζω ότι έβαλε τα κλάματα. Ο πατέρας μου είχε χτυπήσει τότε στο πόδι, τον καταπίεζε που τραγουδούσε σε σκαμπό και δεν μπορούσε να δώσει το 100%. Πήγαμε, το είπαμε και φύγαμε. Χάρηκε που θα γίνει παππούς. Την άλλη μέρα έμαθα ότι είπε στον κόσμο: "Γουστάρω να τραγουδήσω διπλά για πάρτη σας, γιατί είμαι πολύ ευτυχισμένος. Έμαθα ένα χαρμόσυνο γεγονός και πετάω". Έχει τρελαθεί που είναι κοριτσάκι. Είναι το πρώτο στην οικογένεια ανάμεσα σε 4 αγόρια».

Εσύ ήθελες κοριτσάκι;

«Δεν σου κρύβω ότι ήθελα αγόρι. Να τον κάνω βάζελο, να ακούει την ίδια μουσική μ’ εμένα, να παίζουμε μαζί μπάλα και να είναι ο Γιάννης Βαρθακούρης του Χαραλάμπους, όπως είναι και ο πατέρας μου. Βάλε ότι λένε και τον πεθερό μου Γιάννη, οπότε δεν θα είχαμε πρόβλημα και στο όνομα».

Πολλοί σε θεωρούν «το παιδί του μπαμπά» και ότι όλα είναι στρωμένα με ροδοπέταλα.

«Στη σοουμπίζ είμαι χομπίστας, δεν είμαι επαγγελματίας. Είναι επιλογή μου. Γεννήθηκα σ’ ένα σπίτι όπου όλα τα φώτα ήταν στραμμένα επάνω μας. Έχω ?λουστεί? τη δημοσιότητα ερήμην μου και έχω μπουχτίσει. Δεν έχω εκμεταλλευτεί πουθενά το ότι είμαι ο γιος του Γιάννη Πάριου».

Δεν υπήρχε όμως πάντα η «σκιά» του ονόματος του πατέρα σου;

«Υπάρχει αυτή η σκιά, θέλοντας και μη, αλλά είμαστε τόσο διαφορετικοί καλλιτέχνες που οποιαδήποτε σύγκριση είναι άστοχη. Είναι πολύ πιο αυστηροί μ’ εμένα, αυτό είναι δεδομένο. Ενδεχομένως να είναι κι αυτός ένας λόγος που δεν έχω αντιμετωπίσει αυτή τη δουλειά τόσο σοβαρά και συνειδητά. Έχω να βγάλω CD 8 χρόνια, γιατί θέλω να αποφύγω όσο γίνεται την έκθεση».

Αυτό δεν σε... φρενάρει επαγγελματικά;

«Μέχρι τώρα μ’ ενδιέφερε να έχω την οικονομική άνεση που μου επιτρέπει να ζω χωρίς να χρωστάω. Τώρα που η ζωή μου έχει αλλάξει ριζικά υποχρεώνομαι να εκμεταλλευτώ το ταλέντο μου, που το χαραμίζω και το σπαταλάω τόσα χρόνια με την τεμπελιά μου».

Δούλευες όμως «σποραδικά».

«Δούλευα όποτε τελείωναν τα έτοιμα, όχι επειδή έπρεπε. Τις συμβουλές του πατέρα μου τις φιλτράρω. Αν θέλω συμβουλή, συζητάω με φίλους. Κάνω δημοσκόπηση, πόσοι συμφωνούν με την άποψή μου. Κάνω πάντα αυτό που αποφασίζω. Έχω δουλέψει 5 φορές στη ζωή μου νύχτα, τις 4 με τον πατέρα μου».

Γιατί δούλευες μαζί του;

«Ήταν η μόνη πρόταση που είχα. Μία φορά που μου ζήτησε η Δέσποινα (Βανδή) και ο Βοσκόπουλος να πάω μαζί τους, τους είπα "ναι". Όσες προτάσεις έχω αρνηθεί ήταν επειδή δεν μου άρεσαν. Το καλό να δουλεύεις με τον Γιάννη Πάριο εν μέσω οικονομικής κρίσης είναι ότι έχεις αυξημένες αποδοχές. Το "σχήμα" είναι πιο ακριβό, μπορείς να ζητήσεις και παραπάνω. Δουλεύοντας με τον πατέρα μου δεν μπορεί να μου "βάλει χέρι" ο επιχειρηματίας. Το κακό όταν δουλεύεις με τον Πάριο είναι ότι τραγουδάς ελάχιστα, ο πατέρας μου θέλει την πίστα για πάρτη του εφτάμισι ώρες».

Γιατί πραγματοποίησες τον πολιτικό γάμο στην Κωνσταντινούπολη χωρίς τους δικούς σου ανθρώπους;

«Δεν ήταν κανείς, μόνο η γυναίκα μου κι εγώ. Ούτε κουμπάρο δεν είχαμε. Μας πάντρεψε ο πρόξενος και δύο μάρτυρες από το προξενείο. Δεν είχαμε πάει εκεί και το θέλαμε πολύ. Δεν ήθελα σ’ ένα δημαρχείο της Αθήνας και να δω απέξω φωτογράφους. Αρχικά ήθελα να το κάναμε στη Eurodisney».

Ο θρησκευτικός γάμος θα γίνει στην Ελλάδα;

«Ναι, και θα είναι ανοιχτός. Θα καλέσουμε όσους γουστάρουμε, όσους θέλουμε και όσους πρέπει. Έχουμε ένα χρόνο μπροστά μας».

Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα;

«Είμαι παιδί χωρισμένων γονιών. Ο πατέρας μου έκανε δύο αποτυχημένους γάμους. Οι γονείς της γυναίκας μου είναι γροθιά εδώ και 27 χρόνια, τους ζηλεύω, το χαίρομαι. Θέλω να έχουμε αυτή την τύχη. Θα κάνουμε παιδιά μέχρι να κάνουμε το γιο. Τα παιδιά σε κρατάνε σαν μαγνήτη. Βασίζομαι και στα παιδιά μου για την τύχη του γάμου μας. Το παράδειγμα του πατέρα μου είναι προς αποφυγήν. Του πεθερού μου είναι προς μίμηση».

Ήταν εύκολη απόφαση ο γάμος;

«Ήταν φυσικό επακόλουθο. Ξεχώρισα την προσωπικότητα και το τσαγανό της. Η γυναίκα μου είναι ο ορισμός της "τσαούσας". Ξέρεις τι έκανε; Αν μπορούσα να το οπτικοποιήσω, θα ήταν: μια ουρά γυναικών έξω από την πόρτα μου, τις οποίες προσπέρασε έξυπνα και φτάνοντας σ’ εμένα τις ευχαρίστησε και τους είπε να φύγουν. Τα άλωσε όλα! Με διεκδίκησε έξυπνα».

Χομπίστας, εργένης και τεμπελιά... Σε στήριζε οικονομικά ο Γιάννης Πάριος;

«Είχα έσοδα από δουλειές που δεν τις ξέρει ο κόσμος. Μια καφετέρια ίσως... ενορχηστρώσεις, έγραψα τραγούδια για άλλους. Παίρνω ποσοστά από δικαιώματα για τραγούδια που είχα γράψει σε άλλους τραγουδιστές, στον πατέρα μου, σ’ εμένα. Δεν χρειαζόμουν κάποιον να με στηρίξει. Ο κόσμος ζηλεύει. Έχω μάθει όμως να ζω μ’ αυτό».