Ινδουίστρια έγινε η Τζούλια Ρόμπερτς

06.08.2010
Μια ταινία είναι δυνατόν ν' αλλάξει ριζικά τη ζωή ενός ανθρώπου, πόσο μάλλον μιας διεθνούς φήμης σταρ. Έτσι δεν είναι περίεργο που η Τζούλια Ρόμπερτς (Julia Roberts) άλλαξε θρησκεία και ασπάστηκε τον ινδουισμό!
Μια ταινία είναι δυνατόν ν' αλλάξει ριζικά τη ζωή ενός ανθρώπου, πόσο μάλλον μιας διεθνούς φήμης σταρ. Έτσι δεν είναι περίεργο που η Τζούλια Ρόμπερτς (Julia Roberts) άλλαξε θρησκεία και ασπάστηκε τον ινδουισμό!

Η 42χρονη ηθοποιός που βρέθηκε στο Νέο Δελχί και το Μπαλί κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας της ταινίας "Eat, Pray, Love", δηλώνει πια χαρούμενη ινδουίστρια.

Οι γονείς της Ρόμπερτς είχαν μεταξύ τους διαφορετικές θρησκευτικές αντιλήψεις (Βαπτιστής ένας, Καθολικός ο άλλος) αλλά η Τζούλια φρόντισε να πάρει τελικά έναν τρίτο πνευματικό δρόμο.

Στην ταινία που βασίζεται στο best seller βιβλίο της Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ (Elizabeth Gilbert) και φαίνεται πως άλλαξε τα μυαλά της Ρόμπερτς, η Τζούλια υποδύεται μια φρεσκοχωρισμένη γυναίκα που ταξιδεύει σε διάφορα μέρη του κόσμου με σκοπό να βρει και πάλι τον εαυτό της.

Ο χαρακτήρας που υποδύεται ταξιδεύει στην Ιταλία για να δοκιμάσει το φαγητό και στις Ινδίες για να βρει την πνευματικότητα της αλλά εκεί βρίσκει και τον έρωτα.

Μιλώντας στο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού "Elle", η Ρόμπερτς αποκάλυψε πως επισκέπτεται συχνά το ναό του Ινδουισμού για να προσεύχεται ενώ εκείνη και ο σύζυγός της και κάμεραμαν Ντάνιελ Μόντερ (Daniel Moder) παίρνουν μαζί και τα τρία τους παιδιά στο λατρευτικό χώρο και μάλιστα σε τακτικά.

Και επειδή ο Ινδουισμός προϋποθέτει την μετενσάρκωση του ατόμου στις επόμενες ζωές του, η Ρόμπερτς έχει σκεφτεί πολύ καλά τι θα ήθελε να είναι στην επόμενη ζωή της:

"Ελπίζω να επιστρέψω ως κάτι ήσυχο μετά το στρες και τη δημοσιότητα της τωρινής μου ζωής ως διάσημη. Θα μπορούσα να είμαι ασκητής του Ινδουισμού. Είμαι τόσο κακομαθημένη σε αυτή τη ζωή που θέλω την επόμενη φορά να είμαι ήρεμη και να προσφέρω".

Φυσικά μπορεί η Ρόμπερτς να έγινε ινδουίστρια αλλά οι κάτοικοι της Ινδίας ακόμα δεν μπορούν να ξεχάσουν το θυμό που τους προκάλεσαν τα γυρίσματα της ταινίας "Eat, Pray, Love", ειδικά όταν τους απαγορεύτηκε η είσοδος στον τόπο της λατρείας τους.

Επιμέλεια: Κατερίνα Πατούλια