Ο πιο λαμπρός γάμος της χρονιάς

04.09.2009
Τελικά, για άλλη μια φορά η οικογένεια Βαρδή και Μαριάννας Βαρδινογιάννη έδωσε το παράδειγμα για ένα γάμο τόσο ονειρικό, αλλά και τόσο διακριτικό.

Τελικά, για άλλη μια φορά η οικογένεια Βαρδή και Μαριάννας Βαρδινογιάννη έδωσε το παράδειγμα για ένα γάμο τόσο ονειρικό, αλλά και τόσο διακριτικό. Πριν από 4 χρόνια ακριβώς, στις 27 Αυγούστου 2005, η μικρή τους κόρη, η Βαρδιάννα, ένωσε τη ζωή της με τον αγαπημένο της Ιδομενέα Κογχυλάκη, τον οποίο είχε γνωρίσει στο Λονδίνο, όπου σπούδαζαν και οι δύο. Ο γάμος τους, παραμυθένιος, έγινε στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου μέσα στο κτήμα «Marianna Bay», κοντά στην Κοιλάδα και τη Χινίτσα στο Πόρτο Χέλι. Παρά το γεγονός ότι στο γάμο αυτό ήταν καλεσμένη όλη η υψηλή κοινωνία, οι νεόνυμφοι προτίμησαν να μείνουν μακριά από τους προβολείς.

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
Δείτε τώρα σύμπτωση: Με τις ίδιες προδιαγραφές ποιότητας και ευγένειας ο νεότερος γιος του Βαρδή και της Μαριάννας, ο Νίκος Βαρδινογιάννης, στο ίδιο εκκλησάκι και στον ίδιο παράδεισο της οικογένειας ?στο κτήμα «Marianna Bay»? χόρεψε το χορό του Ησαΐα με την αγαπημένη του Αλεξία Αντσακλή, σε στενό οικογενειακό κύκλο, με κουμπάρους τον Παναγιώτη Γυφτόπουλο και τη Μαριέλλα Τσαβλίρη. Ήταν ένας γάμος που επισφράγισε έναν έρωτα πολλών ετών, από τότε που ο Νίκος, και η Αλεξία σπούδαζαν στο Κολέγιο Αθηνών.

Η Αλεξία είναι κόρη του Άρη Αντσακλή, καθηγητή Γυναικολογίας και Μαιευτικής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ενώ η υπέρκομψη μητέρα της, Ζέτα, είναι εκλεκτή φωτογράφος. Και δείτε σύμπτωση: Εξαίρετος φωτογράφος είναι και ο Νίκος Βαρδινογιάννης, που βρίσκει τον καιρό να απογειώνει το ταλέντο του με φωτογραφίες υπέροχες, ενώ η Αλεξία είναι απόφοιτος του London School οf Economics και συνεργάζεται με τον Δάκη Ιωάννου.

Αξίζει να αναφέρω ότι έχει υποσχεθεί να μου δώσει ορισμένες από αυτές τις φωτογραφίες του, αλλά η σεμνότητά του μέχρι τώρα δεν τον άφησε να πραγματοποιήσει την υπόσχεσή του. Είμαι βέβαιος πως τώρα δεν θα μου αρνηθεί. Πολύ θα ήθελα να μου δώσει έστω μία φωτογραφία από το ταξίδι του μέλιτος με την Αλεξία του.

Ήταν όλοι εκεί
Τα πιο ηχηρά ονόματα της ελληνικής κοινωνίας ήταν εκεί. Από εφοπλιστές και επιχειρηματίες μέχρι πολιτικούς και φίλους των νεονύμφων από όλους τους χώρους. Οι καλεσμένοι ξεπέρασαν τους 1.500. Και πώς να μην αποκαλύψω ότι ο πρώτος διάσημος ξένος που πληροφορήθηκε το γάμο του Νίκου και της Αλεξίας είναι ο μεγάλος Γάλλος Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν και η σύζυγός του Αν-Εϊμόν, που είναι στενοί φίλοι της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Πρέπει να ξέρετε, άλλωστε, ότι η πρώτη επίσημη έξοδος του Νίκου και της Αλεξίας έγινε στο Παρίσι στις 4 Δεκεμβρίου 2006, σο Θέατρο Βερσαλιών, στο φιλανθρωπικό γκαλά «Διεθνής νύχτα για το παιδί» που είχε οργανώσει η Αν-Εϊμόν Ντ’ Εστέν.

Παραμυθένια δεξίωση
Η γαμήλια δεξίωση ήταν μυθική, με εδέσματα από το «Ekali Club», ανθισμένες αψίδες με λουλούδια, γιρλάντες και γαμήλιο διάκοσμο από τη Βάλια Πετρίδη, δωδεκαμελή ορχήστρα με μουσική live και 4 διάσημους d.j.

Η Αλεξία, ονειρική με νυφικό Valentino, το οποίο δημιούργησε με τα ίδια του τα χέρια ο διάσημος μετρ, ο οποίος είναι και προσωπικός φίλος της Μαριάννας Βαρδινογιάννη. Οι μπομπονιέρες ήταν δημιουργία Σέρκου, ενώ τα κοσμήματα της Αλεξίας ήταν δημιουργίες του Κώστα Καίσαρη, που είναι και αυτός με τη Χριστιάνα του οικογενειακοί φίλοι του Βαρδή και της Μαριάννας και ήρθαν στη δεξίωση με την άλλη υπέρλαμπρη φίλη τους, τη Μαριάννα Λάτση. Εντυπωσιακές οι παρουσίες από όλες τις εφοπλιστικές οικογένειες Λάτση, Λιβανού, Γουλανδρή, Λαιμού, με τα παιδιά τους. Εκεί και ο Σπύρος Μεταξάς, ο Σωκράτης Κόκκαλης με την Ελένη του και πολλοί πολιτικοί: η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Δημήτρης Σιούφας, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, η Μαρία Δαμανάκη, ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Εμείς μαζί με τις ευχές μας στους νεόνυμφους δίνουμε και τα συγχαρητήριά μας, γιατί επιτέλους δημιούργησαν ένα νέο πρότυπο διακριτικής γαμήλιας τελετής, που χωρίς να χάνει τη λάμψη της και το μεγαλείο της, αποφεύγει τους θορύβους και προτιμά ποιοτικούς κανόνες και όχι εκκωφαντικές κανονιές.

Κώστας Π. Παναγιωτόπουλος