Τα λαμπερά εγκαίνια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης

11.09.2009
Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στα μαγαζιά της Νέας Υόρκης στην χθεσινή πρεμιέρα της Εβδομάδας Μόδας. Οι διάσημες παρουσίες αποτέλεσαν πόλο έλξης για τους πελάτες που συνωστίστηκαν στην 5η λεωφόρο, για να ψωνίσουν μαζί τους.

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στα μαγαζιά της Νέας Υόρκης στην χθεσινή πρεμιέρα της Εβδομάδας Μόδας. Οι διάσημες παρουσίες αποτέλεσαν πόλο έλξης για τους πελάτες που συνωστίστηκαν στην 5η λεωφόρο, για να ψωνίσουν μαζί τους.

Ανάμεσα τους, ο τραγουδιστής Τζάστιν Τιμπερλέικ (Justin Timberlake), που βρέθηκε στο πολυκατάστημα "Saks" και η βραβευμένη με Όσκαρ, Σαρλίζ Θερόν (Charlize Theron), που δεν θα μπορούσε να λείπει από τον οίκο Dior, αφού αποτελεί τη μούσα του.

Την ίδια ώρα η ηθοποιός Κέιτ Χάντσον (Kate Hutson) τίμησε την μπουτίκ της φίλης της, Στέλα Μακ Κάρντνεϊ (Stella Mac Cartney), ενώ ο σχεδιαστής Όσκαρ ντε λα Ρέντα (Oscar de la Renta) τραγουδούσε στους πιστούς πελάτες του. Παράλληλα, ερασιτέχνες φωτογράφοι στριμώχνονταν με τους παπαράτσι για να απαθανατίσουν την Βικτόρια Μπέκαμ (Victoria Beckham) να ψωνίζει παιχνίδια για τους γιούς της.

Ακόμη και διαγωνισμός μαγειρικής στήθηκε από την παρουσιάστρια του ριάλιτι σόου με θέμα τη γαστρονομία, "Τop Chef" -που προβάλλεται και στην Ελλάδα- Πάντμα Λακσμί (Padma Lakshmi).

"Είναι μια καταπληκτική βραδιά! Η προσέλευση του κόσμου είναι εντυπωσιακή. Έχει δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα στα ασανσέρ, ενώ οι χώροι υποδοχής των μαγαζιών σφύζουν από ζωντάνια και κομψές πελάτισσες που απολαμβάνουν τα κοκτέιλ τους", δήλωσε ενθουσιασμένος ο σχεδιαστής παπουτσιών, Στιούαρτ Βάιζμαν (Stuart Weizman).

Φωταγωγημένο με μπλε φωτάκια ήταν το θρυλικό κοσμηματοπωλείο "Τiffany & Co", στο εσωτερικό του οποίου ένας ντιτζέι έβαζε μουσική ενώ συντάκτριες του περιοδικού "Vogue", προσέφεραν στους πελάτες στυλιστικές συμβουλές.

Στο πολυκατάστημα "Bendel's", οι γυναίκες έτρεχαν να βάψουν κόκκινα τα χείλια τους, με το νέο κραγιόν που τους πρότεινε ο Γκούτσι Γουέστμαν (Gucci Westman), μακιγιέρ της Revlon.

Όμως, αυτή που είχε κάθε λόγο να νιώθει δικαιωμένη ήταν η διευθύντρια της αμερικανικής "Vogue", Άννα Γουίντουρ (Anna Wintour), που είχε την ιδέα για την καθιέρωση της "Εβδομάδας Μόδας" στην Νέα Υόρκη . Η προσπάθεια της για την ανάκαμψη της μόδας και την ενίσχυση του εμπορίου, υπό την σκιά της οικονομικής κρίσης εστέφθει με απόλυτη επιτυχία.

Από κάθε γωνιά της πόλης όλοι συμφωνούσαν: "(Η Γουίντουρ) έφερε πίσω τη διασκέδαση στη Μόδα. Η Μόδα είχε χάσει την αίγλη της και είχε γίνει πολύ επίπεδη.

Τώρα όμως, ο κόσμος βρήκε μια ευκαιρία να διασκεδάσει και έτσι ξύπνησε μέσα του η καταναλωτική του διάθεση", τόνισε χαρακτηριστικά ο σχεδιαστής παπουτσιών, Τέρι Κόλμαν (Terri Coleman) που έφτιαχνε σανδάλια επί παραγγελία για τις πελάτισσες του καταστήματος "Bendel's", μέσα 30 λεπτά.