50 χρόνια στο τραγούδι

18.09.2009
Η περασμένη Δευτέρα ήταν ίσως η πιο συγκινητική βραδιά στη ζωή του μοναδικού Λευτέρη Παπαδόπουλου. Το μεσημέρι τον τίμησε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, δίνοντάς του μετάλλιο

Η περασμένη Δευτέρα ήταν ίσως η πιο συγκινητική βραδιά στη ζωή του μοναδικού Λευτέρη Παπαδόπουλου. Το μεσημέρι τον τίμησε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, δίνοντάς του μετάλλιο για την 50χρονη πορεία του στο τραγούδι και στη δημοσιογραφία, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας, όχι ένας, ούτε δύο, αλλά δεκαέξι αναγνωρισμένοι εκπρόσωποι του τραγουδιού ερμήνευσαν επί τέσσερις ώρες περισσότερα από 60 δικά του τραγούδια, μελωδικά και διαχρονικά στο πέρασμα των δεκαετιών.

Μεγάλοι καλλιτέχνες με λαμπρή καριέρα τίμησαν με την παρουσία τους το μεγάλο δημιουργό: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Χάρη Αλεξίου, Γλυκερία, Μελίνα Ασλανίδου, Δημήτρης Μητροπάνος, Μανώλης Μητσιάς, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Πάριος, Αντώνης Ρέμος, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Τάνια Τσανακλίδου, Πασχάλης Τερζής, Μαρία Φαραντούρη και Μιχάλης Χατζηγιάννης.

Χωρίς να υπολογίσουν τη βροχή, το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας ήταν κατάμεστο από θαυμαστές του Λευτέρη Παπαδόπουλου. Περίπου 60.000 άτομα ερμήνευαν παρέα με τους τραγουδιστές τις τεράστιες επιτυχίες του. Ο ίδιος φανερά συγκινημένος είχε ένα μόνιμο χαμόγελο ευτυχίας ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του. Χαμόγελο αναγνώρισης και ικανοποίησης για το μισό αιώνα συνεχούς δημιουργίας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν έχουν συνυπάρξει τόσα πολλά γνωστά και μεγάλα ονόματα στην ίδια σκηνή. Άξιζε και με το παραπάνω όμως τον κόπο! Ο Γιώργος Ανδρέου είχε επιμεληθεί την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση της ορχήστρας, ενώ η Ρέα Μουζενίδου είχε αναλάβει τον όλο συντονισμό της εκδήλωσης.

Επικοινωνήσαμε με το «δάσκαλο» της δημοσιογραφίας και του ήθους, ζητώντας του να μας κάνει μια δήλωση για την εξαιρετική αυτή βραδιά. Δέχθηκε να μας μιλήσει με χαρά, λέγοντάς μας: «Είναι καταπληκτικό να σε αναγνωρίζει στον τόπο αυτό ολόκληρος ο λαός. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους καλλιτέχνες που βρέθηκαν κοντά μου το βράδυ αυτό, καθώς και τον κόσμο, που παραβρέθηκε δίχως να σκεφτεί τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν. Θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό μου αυτή η εκδήλωση, και δικαιολογημένα θεωρώ»!

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ