Οδός ονείρων

05.03.2007
Γιατί με ένα ακόμα l και η «Via Milioni» γίνεται η οδός των εκατομμυρίων.

Γιατί με ένα ακόμα l και η «Via Milioni» γίνεται η οδός των εκατομμυρίων. Η οδός Μηλιώνη στο Κολωνάκι είναι ίσως ο βασικότερος δρόμος για καφέ και επιτέλους απέκτησε ένα caf-restaurant που ξεχωρίζει στο χρηματιστήριο αξιών της αγαπημένης time consuming ασχολίας του σύγχρονου Έλληνα. Εντάξει, το δολάριο μπορεί να έχει πέσει, αλλά το γουορχολικό δολάριο-σήμα του «Via Milioni» είναι σταθερή άξια του πεζόδρομου.

Το νέο caf του Γιώργου Μαυρούλια και του Τάκη Χατζάκη άνοιξε για να καλύψει το κενό των elegant celebrity bars αφού τα υπάρχοντα έχουν αναπαυτεί στις δάφνες τους κι έχουν πλέον κουραστεί, καθώς η μόνη ανακαίνιση που έχουν κάνει είναι στον τιμοκατάλογο τους (προς τα πάνω φυσικά!). Από την άλλη, έχουμε τον κατάλογο του «Via Milioni», επιμελημένο από το διάσημο Ιταλό σεφ Στέφανο Ρόσι (ο οποίος μεγαλουργεί όπως κάνει και τόσα χρόνια στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν»), και μοναδικής αισθητικής χώρους χωρισμένους σε τρία επίπεδα διακοσμημένα εξολοκλήρου από τον Σάκη Κυριακίδη.

Από την πρώτη ήμερα που άνοιξε «δούλεψαν» οι γνωριμίες του νεαρού ιδιοκτήτη, που είναι γνωστός στους κοσμικούς κύκλους, αλλά και του μετρ Γιώργου Μακρυγιάννη κι έτσι έγινε στέκι πολλών επωνύμων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Μάκης Τσέλιος, ο οποίος κάθε μεσημέρι θα περάσει για φαγητό. Και όχι μόνο. Από το γοητευτικό Ιωσήφ Μαρινάκη και τον Χάρη Βαφειά (σπεύσατε, κορίτσια) μέχρι γνωστούς βουλευτές, που το προτιμούν για ένα σύντομο coffee break. Στα εγκαίνια και οι τρεις όροφοι ήταν κατάμεστοι από κόσμο.

Η συνεργασία βέβαια Γιώργου Ντάβλα και Γιάννη Καζανίδη ήταν αποκαρδιωτική, αφού, όπου λαλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει. Μπορεί να ήταν και η πρώτη φορά που ένα caf μια καθημερινή μέρα και χωρίς πρόσκληση μαζεύει καλύτερο και ποιοτικότερο επώνυμο κόσμο από την ημέρα των επίσημων εγκαινίων που οι γκουρού των events επιστράτευσαν τη δική τους guest list.