Από τη Ρωσία με αγάπη

05.03.2007
Και ξαφνικά η Άννα Καρένινα συνάντησε το δόκτορα Ζιβάγκο στη Γλυφάδα.

Και ξαφνικά η Άννα Καρένινα συνάντησε το δόκτορα Ζιβάγκο στη Γλυφάδα. Χλιδή και δόξες που γνωρίζει στις μέρες μας η λαμπερή και ανακαινισμένη Αγία Πετρούπολη και τσαρικά μεγαλεία, όλα σε μια ρωσική βραδιά που μας προσέφερε ο Χάρης και η Πιπίτσα Βάρδη του γνωστού ξενοδοχείου «Πεντελικόν» και του «Pentelikon Catering» με αφορμή την επέκταση της επιχείρησης στα νότια προάστια και συγκεκριμένα στο χώρο του Galazio. Η εκδήλωση-υπερπαραγωγή έφερε την υπογραφή της Γκιούλ Λούβαρη και έγινε πραγματικότητα υπό την οργανωτική μπαγκέτα της Ζωής Μπελούγκα.

Το αποτέλεσμα ήταν μια εκπληκτική δεξίωση, παράδειγμα για τις εκδηλώσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν στο συγκεκριμένο χώρο. Μια τεράστια τέντα δημιούργησε από το μηδέν τον καταπληκτικό χώρο. Ένα τούνελ οδηγούσε στον κεντρικό χώρο όπου είχε στηθεί το επιβλητικό σκηνικό. Στο κέντρο, η διασημότερη ορχήστρα της Νέας Υόρκης κυριολεκτικά μας έβαζε στην ατμόσφαιρα, χωρίς όμως να καταντήσει βαρετή. Μέχρι και ελληνικά τραγούδια προσπάθησαν να ερμηνεύσουν, αν και τη λέξη «ς αγαπώ» δεν μπόρεσαν να την προφέρουν σε κανένα τραγούδι, η προσπάθεια ήταν καταπληκτική.

Γνωστές παρέες της αθηναϊκής υψηλής κοινωνίας είχαν σχηματίσει παρέες στις διάφορες γωνίες αλλά και στα bar. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που δεν σταμάτησαν να χορεύουν, αφού οι εκρηκτικές χορεύτριες ντυμένες με μακριά γκρι μιλιτέρ παλτό που θύμιζαν πράκτορες της KGB σε αποστολή κατάκτησης του ΟΟ7 σε προκαλούσαν να παραστρατήσεις! Φυσικά τα εδέσματα στον μπουφέ ήταν υψηλής γαστριμαργικής αξίας και μετά από τόσο χορό είχες το δικαίωμα να χαλάσεις λίγο τη δίαιτα. Αλήθεια, ρώσικη σαλάτα είχε; Δεν πρόσεξα!