Θέλει να γίνει Ιησούς

08.03.2007
Αν δεν έχετε βαρεθεί την απόλυτη σούπερ σταρ της ποπ Μαντόνα, να άλλη μια ευκαιρία επικοινωνίας. Η περιοδεία της «Confessions Tour», που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις πιο εμπορικές της δεκαετίας, στάθηκε άλλη μια σοβαρή αφορμή για τη 48χρονη σοουγούμαν να ξαναγίνει θέμα συζήτησης.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η βασίλισσα της ποπ οριοθετώντας τους νέους στόχους της δήλωσε σε συνέντευξή της σε έγκριτο αμερικανικό ραδιόφωνο ότι θέλει να γίνει... Ιησούς! Η εκκεντρική τραγουδίστρια έχει κάνει στην κυριολεξία άνω κάτω τα υψηλά κλιμάκια της Εκκλησίας στο εξωτερικό, αφού τόλμησε κατά την άποψή τους να υποδυθεί τον Ιησού κρεμάμενο στο σταυρό του μαρτυρίου φορώντας μάλιστα και ακάνθινο στεφάνι.

Σκηνές από αυτή την εμφάνιση της Μαντόνα που έγινε στο «Wembley arena» του Λονδίνου, προκαλώντας παραλήρημα στους fans της που βρέθηκαν εκεί, κινηματογραφήθηκαν και κυκλοφορούν ήδη σε DVD/CD. Αυτό περιλαμβάνει τραγούδια από την πολυετή πορεία της, όπως τα «Like A Virgin», «Hung Up», «Erotica» και «Music», αλλά και τραγούδια από το πολυπλατινένιο στην Ελλάδα άλμπουμ της «Confessions On A Dance Floor», που έφτασε στο No 1 στα charts σε 29 συνολικά χώρες. Επιπλέον, υπάρχει και bonus υλικό, που δεν έχει μεταδοθεί ποτέ και δεν υπάρχει πουθενά αλλού, όπως το classic «Lucky Star» αλλά και η πολυσυζητημένη εκδοχή του «Live To Tell». Η διάσημη ντίβα για άλλη μια φορά κατάφερε να προκαλέσει συζητήσεις γύρω από το όνομά της και, όπως η ίδια δήλωνε λίγο πριν ξεκινήσει η περιοδεία της, «θέλω να μετατρέψω τον κόσμο σε μια τεράστια πίστα χορού». Πράγματι, όπου κι αν εμφανίστηκε, ξεσήκωσε τις χιλιάδες των θαυμαστών της, που γέμιζαν ασφυκτικά τα στάδια.

Σήμερα η τραγουδίστρια, συνθέτις, χορεύτρια, σχεδιάστρια, παραγωγός, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και είδωλο της ποπ, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα διακόσια εκατομμύρια άλμπουμ, συνεχίζει ακάθεκτη να προσθέτει μηδενικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς της. Όσον αφορά την έντονη αμφισβήτηση προς το πρόσωπό της από κάποιους, αφού έχει εξαγριώσει τη χριστιανική εκκλησία, εξομολογείται απροκάλυπτα: «Θέλω να γίνω είδωλο και να με λατρέψουν όπως συνέβη με τον Γκάντι, τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και τον Τζον Λένον».

Η ώριμη πια λολίτα της μουσικής, που λατρεύεται ως θεά από την κοινωνία των γκέι, διότι, όπως λέει, είναι ισχυρή προσωπικότητα και γυναίκα, κάνει το δικό της κήρυγμα: «Το μήνυμα του Ιησού ήταν να αγαπάς τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου και υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που έχουν ανάγκη από κάτι τέτοιο. Πιστεύω ότι ο κόσμος πήρε ανάλογα μηνύματα μέσα από την πρόσφατη περιοδεία μου. Ασφαλώς κάποιοι θα σκεφτούν ότι έχω αρχίσει να γίνομαι αντιπαθητική, καθώς ανέβηκα στο σταυρό και για κάποιους προκάλεσα, αλλά ειλικρινά αυτή δεν ήταν ποτέ η πρόθεσή μου».