Ψινάκης, Μαγγίρα, Περρής: "Προσοχή, εμείς θα είμαστε το Γ Ράιχ"!

09.03.2007
Όλα είναι σχεδόν έτοιμα για να σβήσουν τα φώτα και να ανοίξει η αυλαία του νέου πολυσυζητημένου και πολυδιαφημισμένου σόου του ΑΝΤ1 «Ελλάδα έχεις ταλέντο». «Κλέψαμε» τα τρία μέλη της κριτικής επιτροπής του σόου που θα βγει στον αέρα στις 16 Μαρτίου προκειμένου να τους ανακρίνουμε για τι να περιμένουμε από εκείνους.

Ηλίας Ψινάκης
«Οι Έλληνες είμαστε πολύ ψωνάρες»

Πιστεύετε ότι μια χώρα μικρή όπως η Ελλάδα έχει τελικά πραγματικά τόσα πολλά ταλέντα ή είμαστε πολύ ψωνάρες έτσι ώστε κάθε χρόνο χιλιάδες υποψηφίων περνούν από οντισιόν για να αξιοποιήσουν τα «15 λεπτά δημοσιότητας» που τους αναλογούν;

«Είμαστε και πολύ ψωνάρες και μεγάλα ταλέντα! Τις ψωνάρες τις βλέπουμε κάθε μέρα στην τηλεόραση, αλλά βλέπουμε και τα Νόμπελ, τα Όσκαρ, τα χρυσά, τα αργυρά και τα χάλκινα μετάλλια! Πάντα ανάμεσα στα διαμάντια βρίσκονται και τα μεγαλύτερα ψώνια!».

Τι έχετε να συμβουλέψετε τους υποψήφιους που θα έρθουν να διαγωνιστούν στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο» και θα περάσουν από μπροστά σας για να κριθούν;

«Να μη μασάνε καθόλου! Να ξέρουν ότι καταρχήν είναι ένα παιχνίδι, να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να μη χάνουν το χιούμορ τους, ό,τι κι αν ακούσουν από εμάς!»

Πώς κρίνετε τη στάση της επιτροπής του «So you think you can dance» που πολλοί τους κατηγορούν για τον υπερβολικά αυστηρό και αγενή τρόπο κριτικής τους σε νέα παιδιά;

«Δεν είμαι εξουσιοδοτημένος να κρίνω άλλους κριτές και φυσικά δεν κρίνω για να μην κριθώ!».

Ματθίλδη Μαγγίρα
«Μεταξύ μας έχουμε τρομερή χημεία»

Με ποια κριτήρια πιστεύετε ότι σας επέλεξαν ως μέλος της κριτικής επιτροπής; Πιστεύετε ότι τα κριτήρια επιλογής των μελών των διάφορων κριτικών επιτροπών είναι αντικειμενικά;

«Μήπως την ερώτηση πρέπει να την κάνετε στην παραγωγή του παιχνιδιού που μας επέλεξε; Δεν έχω βρεθεί ποτέ στη θέση τους για να γνωρίζω και τα κριτήρια! Έχω όμως την αίσθηση ότι το ζητούμενο στις τηλεοπτικές κριτικές επιτροπές είναι η διαφορετικότητα και η ενδιαφέρουσα χημεία. Και πιστεύω ότι και οι τρεις έχουμε ταλέντο σε αυτό που κάνουμε».

Πόσο ασφαλής θα νιώθατε αν περνούσατε εσείς από οντισιόν και κρινόσασταν από κριτική επιτροπή;

«Έχω περάσει από πολλές οντισιόν στη ζωή μου, αγάπη μου! Έτσι είναι η ζωή των καλλιτεχνών!»

Μέχρι τώρα έχουμε δει να επιβιώνουν μόνο τραγουδιστικά και χορευτικά talent shows. Ένα show που θα αφορούσε υποψήφιους ηθοποιούς δεν θα είχε τη δυνατότητα, πιστεύετε, να τραβήξει το κοινό;

«Μα έχει ήδη γίνει τέτοιο παιχνίδι για ηθοποιούς. Το ενδιαφέρον πάντως στο Ελλάδα έχεις ταλέντο είναι φυσικά ότι δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ούτε στο είδος των ταλέντων ούτε στην ηλικία των διαγωνιζομένων. Έχω δει την αμερικάνικη εκδοχή, η οποία είναι φαντασμαγορική και πολύ διαφορετική απ ό,τι έχουμε δει ως τώρα».

Βαγγέλης Περρής
«Θα προκρίνω μόνο τα ωραία κορίτσια

Πολλοί σας έχουν προσάψει ότι είστε πολύ ειρωνικός σε ό,τι αφορά το σχολιασμό της επικαιρότητας. Πιστεύετε ότι η ειρωνεία αυτή θα βοηθήσει τους νεαρούς υποψήφιους να κατανοήσουν τις δυνατότητες και το ταλέντο τους;

«Όλα βοηθούν, αν είσαι καλός δέκτης. Τώρα, αν είσαι παλιοχαρακτήρας, όλα σε πειράζουν! Να σας πω όμως ότι, για να ειρωνευτείς εξάλλου κάποιον, πρέπει προηγουμένως να τον έχεις αγαπήσει».

Στο παρελθόν έχουμε δει τον Ηλία Ψινάκη να εκδηλώνει, ίσως και μεροληπτικά, από την αρχή τη συμπάθειά του σε μερικούς υποψήφιους όταν τους «πάει». Άλλοι δέχονται αυστηρότατη κριτική. Εσείς θεωρείτε ότι είστε αντικειμενικός κριτής;

«Θα είμαι πάνω απ όλα αντικειμενικός! Όλα τα ωραία κορίτσια θα περνούν στην επόμενη φάση, ενώ οι άντρες θα αντιμετωπίζουν την αυστηρή κριτική μου και θα κόβονται! (Γέλια.) Ο Ψινάκης, η Μαγγίρα κι εγώ θα είμαστε απλώς οι συνδετικοί κρίκοι αυτού που γίνεται στην τηλεόραση και αυτού που βλέπει ο κόσμος. Στόχος μας δεν είναι να κάνουμε νούμερο δικό μας και να χλευάζουμε κόσμο. Αν μας δίνουν όμως αφορμές, θα μεταμορφωνόμαστε σε... Γ Ράιχ! Είμαστε κοινοί τηλεθεατές και άνθρωποι και είναι σημαντικό για όλες τις επιτροπές που βλέπουμε στην τηελόραση να διατηρούν αυτή τη θέση και μπροστά στο γυαλί. Όποιος αξίζει τον κόπο θα κρατιέται και θα επανέρχεται».

Να περιμένουμε τσακωμούς και αντιδικίες με τον Ηλία Ψινάκη προκειμένου να ανεβάσετε τα νούμερα;

«Μακριά από εμάς τέτοια σκηνικά... Η σχέση μου με τον Ηλία είναι και θα παραμείνει πολύ καλή και το σίγουρο είναι ότι δεν θα δείτε επουδενί ψεύτικους τσακωμούς».

Αν σας έλεγε κάποιο από τα παιδιά σας ότι θα ήθελε να περάσει οντισιόν από κάποιο talent show ή reality, πώς θα αντιδρούσατε;

«Θα το έστελνα κατευθείαν στον Ψινάκη, αφού κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκεται και στις επιτροπές του μέλλοντος!».

Σας ενοχλεί που από μια μερίδα συναδέλφων σας δημοσιογράφων θεωρείστε εξαιρετικά αντιπαθής;

«Με πληγώνει θανάσιμα, αλλά παρηγορούμαι από το ότι δεν με θεωρούν αδιάφορο! Ο καθένας έχει το δικαίωμα είτε να του αρέσω είτε όχι. Δεν έχω μόνο εγώ το δικαίωμα να εκφέρω γνώμη για άλλους».

5+1 μυστικά του νέου talent show

1. Έχουμε πολλά ταλέντα! Οι συμμετοχές που εξακολουθούν να καταφθάνουν είναι εκατοντάδες. Μέχρι στιγμής οι αιτήσεις έχουν φθάσει τις 5.000

2. Show αμερικάνικης καταγωγής: Το «Ελλάδα έχεις ταλέντο» βασίζεται στο «Αmerica got talent!», το οποίο προβάλλεται στο δίκτυο NBC εδώ και πολλά χρόνια με την τηλεθέασή του να πιάνει κόκκινα! τα δικαιώματα έχουν πουληθεί στην Αυστραλία, τη Βρετανία, την Ισπανία αλλά και την Ιταλία, όπου η υποδοχή του έχει σπάσει κάθε ρεκόρ.

3. Ταλέντα χωρίς ηλικία! Η παραγωγή μάς ενημερώνει ότι έχουν υπάρξει συμμετέχοντες που ήταν ακόμη και 80 ετών και θέλησαν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους μπροστά στα μάτια της «αδέκαστης» κριτικής επιτροπής. Βέβαια, δεν έλειψαν και παιδιά 2 και 3 ετών που διεκδίκησαν μια θέση στο όνειρο της τηλεοπτικής δόξας!

4. 150 «χρυσά» εισιτήρια! Μόνο τόσα προβλέπεται να πάρουν ισάριθμοι υποψήφιοι για να περάσουν στη συνέχεια από τις συμπληγάδες της αμείλικτης κριτικής επιτροπής.

5. Έχουμε να δούμε πολλά! Μεταξύ των συμμετεχόντων θα δούμε να διαγωνίζονται 5χρονοι τραγουδιστές, ριψοκίνδυνοι ακροβάτες, ταχυδακτυλουργοί, ζογκλέρ, ροκ μπάντες, μάγοι ακόμα και ζώα σε εντυπωσιακά νούμερα!

6. «Χρυσό» έπαθλο: Οι καλύτεροι performers θα διαγωνιστούν για την προτίμηση του κοινού και για το χρηματικό έπαθλο των 150.000 ευρώ.