Λίτσα Λαζαρίδη: «Ήσουν ένα λάθος»

05.10.2009
Ένα ποτάμι ατελείωτης οργής με έναν και μόνο αποδέκτη... Λίγες μόνο ώρες μετά την πρεμιέρα της Τατιάνας Στεφανίδου με καλεσμένη την Αγγελική Ηλιάδη η αδερφή του Μπάμπη Λαζαρίδη, Λίτσα, ξεσπάει μιλώντας αποκλειστικά στο «ΛΟΙΠΟΝ».

Από τον Γιάννη Πολέμη

Ένα ποτάμι ατελείωτης οργής με έναν και μόνο αποδέκτη... Λίγες μόνο ώρες μετά την πρεμιέρα της Τατιάνας Στεφανίδου με καλεσμένη την Αγγελική Ηλιάδη η αδερφή του Μπάμπη Λαζαρίδη, Λίτσα, ξεσπάει μιλώντας αποκλειστικά στο «ΛΟΙΠΟΝ».

Κυρία Λαζαρίδη, πώς είδατε τη συνέντευξη της Αγγελικής Ηλιάδη;

«Πολύ ωραία σκηνοθεσία που μπορεί να έπαιρνε Όσκαρ στις Κάνες. Η κυρία όμως που είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο δεν έπαιξε και τόσο καλά. Η Μάρθα Βούρτση θα έπαιζε καλύτερα. Η Αγγελική Ηλιάδη καπηλεύεται τη μνήμη του αδερφού μου, γι’ αυτό και οι δικηγόροι μου μελετούν τη συνέντευξη και τα επίμαχα σημεία που αναφέρεται σε εκείνον».

Γιατί το λέτε αυτό;

«Γιατί η κυρία Ηλιάδη θυμήθηκε τώρα τον Μπάμπη; Προφανώς για να διαφημίσει τις εμφανίσεις της σε νυχτερινό κέντρο αλλά και το καινούργιο της CD».

Πιστεύετε δηλαδή ότι η Αγγελική Ηλιάδη δεν αγάπησε πραγματικά τον αδερφό σας;

«Αυτό το ξέρει μόνο εκείνη. Εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω. Εκμεταλλευόταν τον αδερφό μου όσο ήταν στη ζωή και το ίδιο κάνει και τώρα. Λέει πως πυροβολήθηκε. Αν είχε φάει σφαίρα στο χείλος, όπως λέει σήμερα, δεν θα υπήρχε μάγουλο. Όταν έφυγε η σφαίρα, έπεσε και σκίστηκε το μάγουλό της στα χαλίκια. Όσο για τη σφαίρα στο πόδι; Ήταν εξοστρακισμός.

Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για την πορεία των ερευνών που διεξάγει η ελληνική αστυνομία. Εγώ έφτασα να έχω επαφές μέχρι και με νονούς προκειμένου να αποσπάσω έστω και την παραμικρή πληροφορία που θα ήταν χρήσιμη στην αστυνομία για την εξιχνίαση της δολοφονίας. Μέχρι και με τον Τρομπούκη ήρθα σε επαφή. Θα κάνω τα πάντα για να μάθω ποιοι δολοφόνησαν τον αδερφό μου».

Η οικογένειά σας έχει επαφές μαζί της;

«Πολλές φορές προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή μαζί της, κυρίως λόγω του παιδιού. Η μητέρα μου την έπαιρνε τηλέφωνο για να μιλήσει με τον Μπαμπίνο, το εγγόνι της, που έχει το όνομα του αδερφού μου. Η κυρία Ηλιάδη δεν βγήκε ποτέ στο τηλέφωνο. Απομάκρυνε μέχρι και τον μικρό. Το ξέρετε πως η μητέρα μου συνεχίζει να είναι με φάρμακα;».

Αντίθετα, όπως μας είπε η ίδια η Λίτσα Λαζαρίδη, έχει άριστες σχέσεις με την Πόπη Μαλλιωτάκη και τον μικρό Βασίλη. «Την καρδιά μου τη γεμίζει η ανάμνηση του αδερφού μου και ο Βασίλης».

Τέλος, τη ρωτήσαμε τι θα έλεγε στην Αγγελική Ηλιάδη αν την είχε μπροστά της και για μια ακόμη φορά δεν μάσησε τα λόγια της, ούτε επιχείρησε να στρογγυλέψει τις καταστάσεις: «Θα της έλεγα: ‘‘Ήσουν ένα λάθος. Να μη σε γνώριζε ποτέ ο αδερφός μου και ίσως και να ζούσε ακόμα...»!