Οι φυλές των «επώνυμων» μαγιό

13.06.2007
Μερικοί το βλέπουν σαν αγγαρεία και για άλλους η επιλογή του μοιάζει με ιεροτελεστία, καθώς θέλουν να αφήσουν το στυλιστικό τους στίγμα στις πιο κοσμοπολίτικες παραλίες του κόσμου.

Μερικοί το βλέπουν σαν αγγαρεία και για άλλους η επιλογή του μοιάζει με ιεροτελεστία, καθώς θέλουν να αφήσουν το στυλιστικό τους στίγμα στις πιο κοσμοπολίτικες παραλίες του κόσμου. Όπως και να έχει, το ΛΟΙΠΟΝ βγαίνει στις «χρυσές» αμμουδιές παρέα με τους πιο διάσημους celebrities και σας βοηθάει να «ερμηνεύσετε» τη σημειολογία των μαγιό που κυκλοφορούν τριγύρω σας, αλλά και να επιλέξετε εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στην προσωπικότητά σας.

Το κλασικό αντρικό
Γιατί να το φορέσεις: Αυτό το μαγιό είναι η «στολή» του σέξι και αρρενωπού άντρα. Είσαι περήφανος για το σώμα σου και γιατί να μη δείξεις σε όλους τι έκανες όλες αυτές τις ώρες που σπαταλούσες στο γυμναστήριο το χειμώνα προκειμένου να χτίσεις αυτό το κορμί;

Μείον: Χρειάζεται αψεγάδιαστο σώμα. Πρέπει να είσαι σίγουρος ότι μπορείς να το υποστηρίξεις και με το παραπάνω, αφού με το που θα βγεις στην παραλία τα γυναικεία βλέμματα θα περάσουν από «ακτινογραφία» κάθε σπιθαμή του γυμνού σου κορμιού.

Πού το βλέπεις - Ποιοι το φοράνε: Στο εξωτερικό θα το δεις μόνο στο κατάστρωμα κρουαζιερόπλοιων και σκαφών αναψυχής, όπου επώνυμοι jet setters κάνουν τις βουτιές τους σε πισίνες. Ποτέ όμως στην παραλία! Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Ρίκι Μάρτιν, ο Στινγκ είναι κάποιοι από τους «υποστηρικτές» του μαζί με σχεδόν όλους τους ξένους επώνυμους πιστούς της εργένικης ζωής. Με το κλασικό αντρικό μαγιό έχουμε δει τον Κώστα Φραγκολιά στο «Ρaradise» της Μυκόνου και όχι άδικα, αφού διατηρεί ένα σώμα με τους πιο επιθυμητούς κοιλιακούς, αρρωσταίνοντας τις γυναίκες που τον βλέπουν.

Το μπικίνι-κορδόνι
Γιατί να το φορέσεις: Με αυτό είσαι πάντα στη μόδα, ενώ σε βοηθά και στο μαύρισμα των πιο δύσκολων σημείων, αφού τα πάντα συγκρατούνται από ένα πολύ λεπτό κορδόνι! Είναι σίγουρα η «φόρμα εργασίας» της σέξι κοσμικής.

Μείον: Όσο εύκολα το δένεις, τόσο εύκολα μπορεί να σ’ το λύσει κάποιος έστω και για πλάκα. Ούτε και στους χειρότερους εφιάλτες σου να μείνεις τόπλες από τη μια στιγμή στην άλλη.

Πού το βλέπεις - Ποιες το φοράνε: Σε όλες τις κοσμικές παραλίες του εξωτερικού. Όλα σχεδόν τα μοντέλα της διεθνούς πασαρέλας, όπως η Έλ Μακ Φέρσον και η Λετίσια Κάστα. Από τις Ελληνίδες που το έχουν τιμήσει, η Ελένη Πετρουλάκη, «το πιο όμορφο σώμα της ελληνικής επικράτειας», όπως έχει χαρακτηριστεί στο παρελθόν, που το καλοκαίρι συχνάζει στο Μακρύ Γιαλό της Κρήτης. Άλλωστε, η Ελένη δεν έχει τίποτα να κρύψει, επιλέγοντας συνήθως μπικίνι με μικρό sexy top και σλιπάκι με μικρό κορδονάκι στο πλάι. Με κάθε της εμφάνιση δίνει την απάντηση σε όλες τις γυναίκες που λένε ότι δεν μπορούν να χτίσουν ένα τέλειο σώμα μετά την εγκυμοσύνη. Πιστή αυτής της κατηγορίας και η Γωγώ Μαστροκώστα με τις συχνές επισκέψεις της στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου, όπου κάνοντας jet ski ταράζει τα αντρικά βλέμματα! Το μπικίνι-κορδόνι φαίνεται να επιλέγει και η Σοφία Καρβέλα όταν κάνει μπάνιο στην Ψαρρού της Μυκόνου, ενώ συμφωνούν μαζί της και η Κατερίνα Λάσπα, η Χριστίνα Παππά και η Εβελίνα Παπαντωνίου.

Το βραζιλιάνικο τάνγκα
Γιατί να το φορέσεις: Θέλεις να είσαι το επίκεντρο της παραλίας. Σίγουρα η κατηγορία αυτή αποτελεί από μόνη της «το υπερθέαμα της παραλίας» από τον αποκαλυπτικό χαρακτήρα της και μόνο. Όποια το επιλέγει είναι βέβαιο ότι δηλώνει: «Είμαι περήφανη και αδιαφορώ για τα σχόλια των γύρω μου».

Μείον: Δεν είναι και τόσο βολικό, καθώς μπορεί κάποιες φορές να προκαλέσει και πόνο.

Πού το βλέπεις ? Ποιες το φοράνε: Στο εξωτερικό μόνο σε παπαράτσι φωτογραφίες σε ιδιωτικά κότερα-υπερπαραγωγές, αλλά και σε ερημικές παραλίες της Costa del Sol, της Βραζιλίας και των Καννών! Από εκείνες τις επώνυμες που η φωτογραφία της με τάνγκα μαγιό μας έχει μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη είναι σίγουρα η Στεφανί του Μονακό, αλλά και η Χάιντι Κλουμ. Από Ελληνίδες που το έχουν τολμήσει είδαμε πρόσφατα την Ειρήνη Μερκούρη με αποκαλυπτικό τάνγκα σε ξαπλώστρα της Μυκόνου, ενώ λατρεία σ’ αυτό το στυλ αποδεικνύεται πως έχει και η Στέλλα Μπεζαντάκου!

Η σχολή «Μπόρατ»
Γιατί να το φορέσεις: Γιατί θες να παίξεις τον άντρα-κυρίαρχο-φαλλοκράτη σε κινηματογραφική ταινία.

Μείον: Η πιθανότητα να σε «αποβάλουν» με τις λεμονόκουπες από όλες τις οργανωμένες κοσμικές παραλίες.

Πού το βλέπεις - Ποιοι το φοράνε: Παλιότερα που είχε λανσάρει κάτι ανάλογο ο Νίκος Αποστολόπουλος είχαμε δει μέχρι και γνωστούς δημοσιογράφους στη Λίνδο με τέτοιο. Τώρα πια στην ταινία «Μπόρατ» αποκλειστικά. Προς το παρόν το έχουμε δει μόνο στον Σάσα Μπάρον Κοέν. Πού ξέρετε όμως, ίσως να θαυμάσουμε και στη Μύκονο τον Έλληνα «Μπόρατ».

Η φαρδιά βερμούδα
Γιατί να το φορέσεις: Έρχεται στην παραλία η Έβα Χερτζίκοβα και δεν νιώθεις καθόλου ντροπή για τα παραπανίσια σου κιλά. Το επιλέγουν εκείνοι που δεν έχουν να φοβηθούν για τις ατέλειες του σώματός του, αλλά τα τελευταία χρόνια το βλέπουμε να το φορούν και κύριοι με καλοσχηματισμένους κοιλιακούς!

Μείον: Η δημοτικότητά του! Νιώθεις ντροπή όταν περπατάς και όλοι οι άντρες τριγύρω σου φοράνε τη βερμούδα μαγιό σε παρόμοιους χρωματισμούς και στα ίδια σχέδια.

Πού το βλέπεις - Ποιοι το φοράνε: Το συναντάμε σε εξωτικές παραλίες του Μαλιμπού και του Σεν Τροπέ. Στη Μύκονο, στην Ψαρρού και στο Καλό Λιβάδι, το βλέπεις συνέχεια. Εκεί πιθανόν να συναντήσεις τον επιχειρηματία Νίκο Βαρβέρη με βερμούδες με floral σχεδιασμούς να παίζει ρακέτες. Συχνά με μαύρη μακριά βερμούδα και ο Γιώργος Χειμωνέτος, ο αγαπημένος της Σοφίας Καρβέλα Θανάσης Πανουργιάς και ο Γιώργος Χρήστου. Στους πιστούς της χαβανέζικης βερμούδας και η ομάδα των χρυσών αγοριών του ποδοσφαίρου Αντώνης Νικοπολίδης και Μιχάλης Κωνσταντίνου. Ο Κύπριος καρδιοκατακτητής συχνάζει στη Μύκονο και επιλέγει floral μπόξερ μαγιό και με την αυτοπεποίθηση του νικητή δεν δυσκολεύεται να τραβήξει όλα τα γυναικεία βλέμματα. Σε αυτή την κατηγορία και οι υπουργοί Γιώργος Βουλγαράκης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που προτιμούν την Πάρο, τη Νάξο και τη Μύκονο για τις βουτιές τους, αλλά και ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας και ο βουλευτής Πάνος Παναγιωτόπουλος. Συνήθης λουόμενος με μονόχρωμη βερμούδα ο πετυχημένος δικηγόρος Αλέξης Κούγιας με την αγαπημένη του οικογένεια. Με βερμούδα κυκλοφορούν στις παραλίες και οι Μάθιου Μακ Κόναχι και Χιου Γκραντ, αλλά και ο Τόνι Μπλερ.

Το σέξι ολόσωμο
Γιατί να το φορέσεις: Είναι η ιδανικότερη επιλογή για τα πρώτα ονόματα του διεθνούς και εγχώριου jet set. Αν είσαι «σιδηρά κυρία» στον τομέα σου και θέλεις να επιλέξεις κάτι που ποτέ δεν θα σε εκθέσει ανεπανόρθωτα μπροστά στα φώτα των απανταχού παπαράτσι, φοράς ολόσωμο.

Μείον: Μερικές φορές τα ολόσωμα μαγιό δείχνουν τόσο ομοιόμορφα μεταξύ τους, που στην καλύτερη των περιπτώσεων δείχνεις φορώντας τα σαν μία από τις παίκτριες της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών!

Πού το βλέπεις - Ποιες το φοράνε: Σε πισίνες από επαύλεις που βρίσκονται ως επί το πλείστον σε λόφους του Χόλιγουντ. Η Πενέλοπε Κρουζ και κυρίως οι βραβευμένες με όσκαρ κυρίες του Χόλιγουντ το επιλέγουν. Σε μια σπάνια εμφάνισή της, πάντως, έχουμε δει με αυτό και την Πάρις Χίλτον. Επώνυμες στην Ελλάδα που το προτιμούν, η Μιμή Ντενίση σε παραλίες του Θεολόγου και η Νεσχάν Μουλαζίν στη Μύκονο.

Το μπικίνι που δένει στο λαιμό
Γιατί να το φορέσεις: Ταιριάζει με όλους τους σωματότυπους, μειώνει το μεγάλο στήθος και γι’ αυτό μπορεί να το βρεις και στο πιο μεγάλο του μέγεθος! Είναι σέξι, αξιόπιστο και θεωρείται το best seller των μαγιό.

Μείον: Οι χρωματικοί συνδυασμοί και τα σχέδια είναι πολύ περιορισμένα και συχνά δεν ταιριάζουν σε μεγάλης ηλικίας γυναίκες.

Πού το βλέπεις - Ποιες το φοράνε: Εκτός ελληνικών συνόρων στο «ιερό τρίγωνο» Μαλδίβες - Μιστίκ - Σεϊχέλες. Η πρόσφατα παντρεμένη Λιζ Χάρλεϊ αυτό προτιμά όταν κάνει ηλιοθεραπεία με το δισεκατομμυριούχο της καρδιάς της Αρούν Ναγιάρ. Με αυτό θα δείτε και όλες σχεδόν τις νεαρές όμορφες γαλαζοαίματες. Από την ελληνική showbiz με αυτό το μαγιό θα συναντήσετε τη Δέσποινα Βανδή στην Ελούντα, την Άννα Δρούζα στην Αργολίδα και τη Μύκονο, αλλά και την Καλομοίρα στο ίδιο νησί, η οποία επιλέγει το κοριτσίστικο ύφος αυτής της κατηγορίας. Stripped μπικίνι με κοριτσίστικα χρώματα προτιμά και η Μαριέττα Χρουσαλά.

Το μονοκίνι (αλλιώς... τόπλες)
Γιατί να το φορέσεις: Γιατί όχι; Από τη στιγμή που είσαι περήφανη για το επίμαχο σημείο του σώματός σου, γιατί να το κρύψεις;

Μείον: Οι πολυσύχναστες παραλίες δεν το «σηκώνουν». Πολύ εύκολα θα ακούσεις πνιχτά αστειάκια και σχόλια, ενώ φαντάσου τη στιγμή που θα ανακαλύψεις ότι κάποιος ανόητος από την παρέα έθαψε κάπου το πάνω μέρος του μαγιό, δεν μπορείς να το βρεις και δεν έχεις φέρει μαζί σου ένα μπλουζάκι.

Πού το βλέπεις - Ποιες το φοράνε: Συνηθίζεται στο Κάπρι και σε κάθε παραλία της νότιας Γαλλίας. Η Ζιζέλ Μπούντχεν, η Σιένα Μίλερ, αλλά και η Κέιτ Μος το λατρεύουν. Κυρίως το προτιμούν στάρλετ με την ηλικία των περισσότερων να κυμαίνεται από 20-28 χρόνων. Από Ελληνίδες, τόπλες προτιμά να κάνει συχνά μπάνιο η Άξια Ανδρεαδάκη.