Κλασικά και αγαπημένα!

14.06.2007
Θέλετε να δείτε τα κιλά να πέφτουν, την κυτταρίτιδα να πηγαίνει... διακοπές διαρκείας και τους γλουτούς σας να κοιτάζουν τον Θεό;

Θέλετε να δείτε τα κιλά να πέφτουν, την κυτταρίτιδα να πηγαίνει... διακοπές διαρκείας και τους γλουτούς σας να κοιτάζουν τον Θεό; Ξεχάστε τα υπερπολυτελή γυμναστήρια και τις τελευταίες τάσεις της μόδας στα προγράμματα γυμναστικής που ούτε να τις προφέρετε μπορείτε πόσο μάλλον να κάνετε τις πολύπλοκες ασκήσεις τους. Γυμναστείτε το ίδιο αποτελεσματικά ακολουθώντας κάποιο χόμπι από τη σχολή της παλιάς καλής άθλησης. Ένα, δύο, εν δυο...

Η «καυτή» power yoga, το budokon, το high heel cardio και οι καρδιομυϊκές ασκήσεις του bhangra είναι τα νέα προγράμματα που μας έρχονται από τα γυμναστήρια του Χόλιγουντ για να επηρεάσουν τον τρόπο άθλησής μας. Επώνυμες ξένες και Ελληνίδες όχι μόνο επιστρέφουν στα βασικά αθλήματα, αλλά γίνονται και φανατικές τους. Γι’ αυτό, ξεχάστε τις κινήσεις της yoga, που είναι πιο δύσκολες και από το πιο δύσκολο επιτραπέζιο παιχνίδι, και γυμναστείτε με τον εύκολο και παραδοσιακό τρόπο που γυμνάζονται οι σταρ.

Το περπάτημα έχει γίνει πολύ δημοφιλές, όπως και το κολύμπι, η ποδηλασία, το σχοινάκι, ο χορός, η ιππασία.

Η γνωστή από την ταινία «Το ημερολόγιο της Bridget Jones» ηθοποιός Ρενέ Ζελβέγκερ εθεάθη να τρέχει, η Μαντόνα κάνει συχνά ποδηλασία διασχίζοντας τους δρόμους του Λονδίνου, ενώ η δική μας Αθηνά Ωνάση είναι οπαδός της ιππασίας. Η επιστροφή μας στα βασικά σπορ για την άσκησή μας επικροτείται από όλους τους διεθνείς οργανισμούς άθλησης και κύριο μέλημά τους είναι πώς θα μας οδηγήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Άσκηση, όμως, είναι και να προτιμήσετε τις σκάλες από το ασανσέρ, καθώς και να περπατάτε για να πάτε στη δουλειά ή, αν η απόσταση είναι μεγάλη, να κατεβείτε μία στάση νωρίτερα από το λεωφορείο, ώστε να περπατήσετε.

Σας φαίνονται ίσως πολύ απλές ασκήσεις, αλλά κι εκείνες συμβάλλουν στο να σας διατηρείστε σε φόρμα.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Επώνυμες φανατικές
Η γνωστή ηθοποιός Μισέλ Πφάιφερ είναι φανατική οπαδός της ποδηλασίας, όπως και η Μαντόνα, την οποία πολύς κόσμος έχει δει να κάνει ποδήλατο στους δρόμους του Λονδίνου.

Γιατί είναι καλό για εσάς
Όχι μόνο γλιτώνετε χρήματα, αλλά έχετε κι ένα πολύτιμο πλεονέκτημα:

το καθαρό περιβάλλον, αποφεύγοντας το αυτοκίνητο, ενώ παράλληλα θα χάσετε και βάρος. Έρευνες έχουν δείξει ότι αν κάνετε ποδήλατο 5 φορές την εβδομάδα και περίπου 2-3 χιλιόμετρα κάθε φορά, μειώνονται στο μισό οι πιθανότητες καρδιακής προσβολής, αλλά και θα αποκτήσετε τα πόδια που πάντα ονειρευόσαστε. Βεβαιωθείτε πρώτα, όμως, ότι έχετε ή ότι θα πάρετε ένα καλής ποιότητας ποδήλατο πριν επιδοθείτε στο συγκεκριμένο σπορ.

Απώλεια θερμίδων
Η άνεση της κατηφόρας με το ποδήλατο δεν υπολογίζεται σε απώλεια θερμίδων, γιατί απλούστατα δεν χάνετε. Βέβαια, η κανονική ενασχόληση με το ποδήλατο για μισή ώρα θα μπορούσε να σας βοηθήσει να χάσετε περίπου 100 θερμίδες και να αναπτερώσει το ηθικό σας, αλλά και το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Γι’ αυτό, μη χάνετε λεπτό και αρπάξτε την ευκαιρία να ξεχυθείτε στους δρόμους κάνοντας ποδήλατο.

Πού να απευθυνθείτε
«Θησέας», Οργανισμός Ποδηλασίας, Ιπποκρήνης 30, 157-73 Ζωγράφου, τηλ.: 210-7488692, fax: 210-7779954.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Επώνυμες φανατικές
Η Νικόλ Κίντμαν αλλά και η δική μας Μις Ελλάς 2005 Κατερίνα Στικούδη λατρεύουν το κολύμπι. Μάλιστα, η Κατερίνα έκανε και πρωταθλητισμό. Και αν δεν έχετε παρέα και θέλετε να αποκτήσετε, μπορείτε να αγοράσετε τα καινούργια ΜΡ3 που αντέχουν στο νερό και θα σας συντροφεύουν με την αγαπημένη σας μουσική κατά τη διάρκεια της άσκησης στο νερό.

Γιατί είναι καλό για εσάς
Το κολύμπι σας προσφέρει τα αποτελέσματα που θα είχατε αν κάνατε βάρη, γιατί τονώνει φυσικά τους μυς, αλλάζει το σώμα σας, όπως αν κάνατε χορό, και τονώνει τη λειτουργία της καρδιάς, όπως ακριβώς όταν τρέχετε. Η κολύμβηση είναι επίσης ευεργετική για τις αρθρώσεις.

Απώλεια θερμίδων
Εξαρτάται από την άσκηση κολύμβησης που θα διαλέξετε και την έντασή της σε κίνηση. Γενικά, αν κολυμπήσετε σε πρόσθιο στυλ για περίπου 30 λεπτά, μπορείτε να χάσετε πάνω από 270 θερμίδες!

Πού να απευθυνθείτε
Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαϊδαρίου Αττικής, Λεωφ. Αθηνών-Κορίνθου 149, τηλ.: 210-5819601, 5819610. Δημοτικό Κολυμβητήριο Γκράβας, τηλ.: 210-2282714. Δημοτικό Κολυμβητήριο Αγ. Αναργύρων, τηλ.: 210-2638997. Δημοτικό κολυμβητήριο Γέρακα, πληροφορίες Δήμος Γέρακα, τηλ.: 210-6604600.

ΙΠΠΑΣΙΑ: Επώνυμες φανατικές
Το γνωστό μοντέλο Τζόρνταν φοράει έναν καλής ποιότητας αθλητικό στηθόδεσμο πριν ανέβει στο αγαπημένο της άλογο, ενώ η Ρέιτσελ Χάντερ κάνει ιππασία στους λόφους του Χόλιγουντ. Η Μαντόνα είναι επίσης φανατική της ιππασίας, αλλά τραυματίστηκε τον περασμένο μήνα ιππεύοντας το καινούργιο της άλογο. Φυσικά, και η δική μας Αθηνά Ωνάση λατρεύει την ιππασία. Μάλιστα, είναι η κύρια ενασχόλησή της τον τελευταίο καιρό και έχει κατορθώσει να είναι φοβερά αδυνατισμένη.

Γιατί είναι καλό για εσάς
Αναρωτιέστε, βέβαια, πώς γίνεται καθισμένες πάνω στο άλογο να χάνετε θερμίδες. Κι όμως, χάνετε πολλές θερμίδες, γιατί η ανάκτηση της ισορροπίας σας και η επαναφορά στη θέση σας καθώς το άλογο κινείται σας βοηθάει να κάψετε αρκετές θερμίδες. Η ιππασία γυμνάζει τους γοφούς, τους μηρούς και τους γλουτούς σας. Ό,τι δηλαδή ονειρεύεται μια γυναίκα.

Απώλεια θερμίδων
Με μία ώρα ιππασία στην εξοχή θα μπορούσατε να χάσετε 330 θερμίδες, δηλαδή το ίδιο ποσό που ισοδυναμεί με μία ώρα τζόκινγκ.

Πού να απευθυνθείτε
Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας Μαρκόπουλου, Μαρκόπουλο Μεσογείων, πληροφορίες: Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, τηλ.: 22990-49350-2.

Κέντρο Ιππασίας, Άλσος Στρατού, Γουδί, βράδυ: Τετ., Πέμ., Παρ., Σάβ. 9 μ.μ./ απόγευμα: Κυρ. 6.30 μ.μ./ 50u (Κυρ.), 45u (Τετ.-Σάβ.). Πληροφορίες-κρατήσεις: τηλ.: 210-9213310.

ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ: Επώνυμες φανατικές
Οι πασίγνωστες ηθοποιοί και φίλες Κόρτνεϊ Κοξ και Τζένιφερ Άνιστον από τη σειρά «Τα φιλαράκια» συνδυάζουν τις γυναικείες κουβέντες τους με μακρινούς περιπάτους στην παραλία του Μαλιμπού, όπου βρίσκεται και η βίλα της πρώτης. Το ίδιο ισχύει για την Ορσαλία Παρθένη και τη νεαρή ηθοποιό Δανάη Σκιάδη, που λατρεύουν τους μεγάλους περιπάτους στην πόλη.

Γιατί είναι καλό για εσάς
Θα πρέπει να περπατάτε σε ρυθμό που να σας κάνει να λαχανιάσετε, αλλά είναι μια εξαιρετική άσκηση, καθώς τονώνει τους μηρούς και τους γλουτούς, ενώ ταυτόχρονα αποκτάτε πιο γερά κόκαλα και τονώνετε την καρδιά και τους πνεύμονές σας.

Απώλεια θερμίδων
Τριάντα λεπτά περπάτημα ισοδυναμεί με απώλεια 200 θερμίδων. Περπατώντας όμως καθημερινά 10 λεπτά (αν κατεβαίνετε από το λεωφορείο, για παράδειγμα, μία στάση νωρίτερα), μπορείτε να γλιτώσετε σε ένα μήνα περίπου 1.400 θερμίδες.

Πού να απευθυνθείτε
Αττικό Ζωολογικό πάρκο, Απλωταριάς 13, τηλ.: 22710-44235.

Επίσης, για εξορμήσεις στο κέντρο της Αθήνας μπορείτε να περπατήσετε μέχρι την κορυφή του Λυκαβηττού, όπου θα σας ανταμείψει και η θέα, αλλά θα χάσετε και θερμίδες περπατώντας στον ανηφορικό του δρόμο. Στου Φιλοπάππου επίσης με το υπέροχο πλακόστρωτο και θέα την Ακρόπολη είναι μια καλή λύση.

ΣΧΟΙΝΑΚΙ: Επώνυμες φανατικές
Η Ρέα Τουτουντζή και η Βασιλική Τσεκούρα δηλώνουν φανατικές του kick boxing. Παρ’ όλα αυτά, δηλώνουν ότι το σχοινάκι είναι μια θαυμάσια άσκηση για προθέρμανση πριν από κάθε σπορ. «Όμως, και σαν άσκηση από μόνη της είναι καλή, γιατί σε κρατάει σε φόρμα», δηλώνουν τα δύο γνωστά μοντέλα.

Γιατί είναι καλό για εσάς
Το σχοινάκι είναι μια θαυμάσια καρδιοτονωτική άσκηση. Αν δεν έχετε γυμναστεί για λίγο καιρό, δοκιμάστε το και θα καταλάβετε γιατί οι περισσότεροι αθλητές που ασχολούνται με το μποξ κάνουν σχοινάκι και το έχουν εντάξει στην προπόνησή τους. Καιρός να αποκτήσετε το σώμα που ονειρεύεστε, γι’ αυτό μη χάνετε χρόνο.

Απώλεια θερμίδων
Αυξήστε την ώρα της άσκησής σας με σχοινάκι σταδιακά. Τα 10 λεπτά της άσκησης με σχοινάκι ισοδυναμούν με 30 λεπτά τρέξιμο, ενώ θα κάψετε και περίπου 150 θερμίδες.

Πού να απευθυνθείτε
Μπορείτε να αγοράσετε το δικό σας σχοινάκι από οποιοδήποτε κατάστημα με αθλητικό εξοπλισμό ή, αν είστε γραμμένη σε γυμναστήριο, να τους ζητήσετε να σας δώσουν.

ΧΟΡΟΣ: Επώνυμες φανατικές
Η Σταρ Ελλάς 2005 Ευαγγελία Αραβανή έκανε πολλά χρόνια κλασικό μπαλέτο και μοντέρνους χορούς, όπως latin, salsa, ενώ δηλώνει φανατική με το χορό. Η Κέιτ Μος είναι επίσης φανατική αλλά και πολύ καλή χορεύτρια.

Γιατί είναι καλό για εσάς
Οι ενδορφίνες της χαράς που κρύβουμε στο σώμα μας ελευθερώνονται με την κίνηση του χορού, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουμε τον εγκέφαλό μας καθώς προσπαθούμε να θυμηθούμε τις κινήσεις. Το κυριότερο είναι ότι μπορείτε να διαλέξετε μεταξύ μεγάλης ποικιλίας χορών: belly-dance (που είναι και πολύ της μόδας), flamenco, tap, jazz, salsa, ballet ή disco. Χορεύοντας, λοιπόν, 1-2 φορές την εβδομάδα, θα μπορέσετε σε λίγο καιρό να αποκτήσετε σώμα μοντέλου.

Απώλεια θερμίδων
Οποιοσδήποτε χορός σας γυμνάζει θα σας βοηθήσει να χάσετε περίπου 130 θερμίδες για ένα μισάωρο ενασχόλησης.

Η salsa θα μπορούσε να σας βοηθήσει να κάψετε τις διπλάσιες θερμίδες (260), γι’ αυτό βάλτε τα παπούτσια χορού και μη χάνετε λεπτό!

Πού να απευθυνθείτε
Σχολή Χορού «Ιnterdance», τηλ.: 210-9602762. Σχολή Χορού «Jean Κelly», τηλ.: 210-6541339.

Σχολή Χορού «Αθήναιον», τηλ.: 210-9233866.