Η «Greek Sale» έσπασε όλα τα ρεκόρ

14.06.2007
Με το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί σε πλειστηριασμό με έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, τα 11.000.000 ευρώ, 111 αριστουργήματα τέχνης, έργα μεγάλων μας ζωγράφων, άλλαξαν κατόχους στη δημοπρασία «Greek Sale» στο Λονδίνο.

Με το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί σε πλειστηριασμό με έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, τα 11.000.000 ευρώ, 111 αριστουργήματα τέχνης, έργα μεγάλων μας ζωγράφων, άλλαξαν κατόχους στη δημοπρασία «Greek Sale» στο Λονδίνο. Η δημοπρασία που σημείωσε τεράστια επιτυχία και ανέβασε ακόμη περισσότερο τις τάσεις αγοράς της ελληνικής τέχνης συγκέντρωσε λίγη ώρα πριν από την έναρξή της στην έδρα του οίκου «Sothebys», επί της New Bond Street, πολλές Μπέντλεϊ και Ρολς Ρόις, που πάρκαραν έξω από τις κομψές μπουτίκ διάσημων σχεδιαστών. Θα περίμενε κανείς να εμφανιστούν πολλοί jet setters αγοραστές και συλλέκτες, αλλά μάλλον προτίμησαν να στείλουν εκπροσώπους τους, που «χτύπησαν» τα έργα για λογαριασμό τους.

Μόνο η λαμπερή όσο ποτέ Νόνικα Γαληνέα δεν συμμετείχε, αλλά παρακολουθούσε διακριτικά, ενώ και ο ταλαντούχος ηθοποιός Ρούπερτ Έβερετ έδειξε ιδιαίτερο θαυμασμό στα έργα των Ελλήνων ζωγράφων παραμένοντας για πολλή ώρα μπροστά τους θαυμάζοντάς τα. Το ακριβότερο έργο της δημοπρασίας ήταν το υπέροχο «λιμάνι του Βόλου τη νύχτα» του Βολανάκη, το οποίο αγοράστηκε από εκπρόσωπο του ελληνικού ναυτιλιακού λόμπι έναντι περίπου 1.000.000 ευρώ. Όσο για «Τα ορφανά του Γύζη», βρήκαν στέγη και στοργή στα χέρια του συλλέκτη επιχειρηματία Πρόδρομου Εμφιετζόγλου.