"Δεν θα σας κάνω τη χάρη"!

19.11.2007
«Φοβήθηκα πολύ για τη ζωή μου» εκμυστηρεύτηκε αποκλειστικά στο ΛΟΙΠΟΝ ο πολύ καλός δημοσιογράφος Ιάσονας Τριανταφυλλίδης. Λίγα εικοσιτετράωρα μετά το εξιτήριο που πήρε από το νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς»

Από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΙΔΗ


«Φοβήθηκα πολύ για τη ζωή μου» εκμυστηρεύτηκε αποκλειστικά στο ΛΟΙΠΟΝ ο πολύ καλός δημοσιογράφος Ιάσονας Τριανταφυλλίδης. Λίγα εικοσιτετράωρα μετά το εξιτήριο που πήρε από το νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για πρώτη φορά για την πρόσφατη δύσκολη περιπέτεια υγείας του.

Η είδηση αναστάτωσε τους πάντες: «Ο Ιάσονας είναι στην εντατική». Συνάδελφοί του, αλλά και απλός κόσμος ανησύχησαν μόλις άκουσαν για την περιπέτεια της υγείας του γνωστού δημοσιογράφου. Σήμερα δηλώνει: «Είμαι καλά και προσέχω περισσότερο τον εαυτό μου» και ξεκινάει να ξετυλίγει το κουβάρι του πρόσφατου «θρίλερ», όπως ο ίδιος το χαρακτηρίζει.

«Ξαφνικά μέσα στη νύχτα ένιωσα τρομερούς πόνους. Σφάδαζα από τους απίστευτους πόνους. Δεν θα ήταν υπερβολή αν σας έλεγα ότι πονούσα σαν να με βαράγανε δέκα άνθρωποι με ρόπαλο στο ίδιο σημείο του σώματός μου Τότε είδα το θάνατο με τα μάτια μου! Μεταφέρθηκα εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου κι έγινε η ιατρική διάγνωση και έκανα μπαλονάκι».

Τι έδειξαν οι ιατρικές εξετάσεις;

«Στεφανιαία νόσο διαπίστωσαν οι γιατροί. Έκανα μπαλονάκι έπειτα από προτροπή του προσωπικού μου γιατρού αλλά και του πολύ καλού μου φίλου Σπύρου Δευτεραίου. Αν δεν τους είχα ακούσει, ίσως και να μη μιλούσαμε τώρα, αφού δεν θα είχα αντέξει από τους πόνους».

Από τι πιστεύετε ότι συνέβη αυτό;

«Υπερκόπωση και κάκιστη διατροφή είναι θανατηφόρος συνδυασμός».

Κάποιοι είπαν ότι έπαιξε ρόλο και η άσχημη ψυχολογία σας έπειτα από τα πολύ αρνητικά σχόλια που δεχθήκατε για το περίφημο αφιέρωμα για τη Μαρινέλλα στα τελευταία βραβεία «Αρίων»

«Δεν ξέρω, αλήθεια. Ίσως πολλοί να με ήθελαν να λυγίζω, αλλά δεν θα τους κάνω τη χάρη. Ειλικρινά, να σας πω ότι πλέον δεν με στεναχωρούν οι κακίες και οι ανούσιες κριτικές από ανίδεους ανθρώπους όσο οι καλές κουβέντες από λάθος άτομα, που μπορεί να είναι πιο επικίνδυνο πιστεύω Κατάλαβα, πάντως, μέσα από αυτή την περιπέτεια ποιοι με αγαπάνε και ποιοι με περιμένουν στη γωνία».

Τι έχει αλλάξει στη ζωή σας έπειτα από αυτή την περιπέτεια;

«Η ζωή συνεχίζεται Βλέπω πιο ήρεμα τα πράγματα. Ίσως και να έχει αλλάξει η καθημερινότητά μου, αλλά αυτό δεν είναι καθόλου ενοχλητικό. Αν πριν από λίγο καιρό μου λέγατε να κόψω το φαγητό και το τσιγάρο, θα σας έβριζα. Σήμερα λοιπόν έκοψα μαχαίρι το κάπνισμα από εκεί που κάπνιζα τέσσερα πακέτα την ημέρα. Ακολουθώ επίσης υγιεινή διατροφή, για να χάσω κάποια κιλά. Να πέσει η χοληστερίνη, τα τριγλυκερίδια, που πριν χόρευαν όλα μαζί!».

Πότε μπορείτε να επιστρέψετε στα τηλεοπτικά καθήκοντά σας;

«Όλα πρέπει να γίνουν σιγά σιγά, έτσι συνιστά και ο γιατρός. Σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσω και πάλι το ραδιόφωνο, μετά την εφημερίδα και αργότερα την τηλεόραση, που χρειάζεται και περισσότερη ηρεμία».