Η βόμβα, η φάρσα και η... έκρηξη

13.11.2009
Εκρηκτική η κατάσταση στο προηγούμενο live του «X-Factor». Η προειδοποίηση για βόμβα ανάγκασε τους υπεύθυνους να διακόψουν το πρόγραμμα για περίπου μία ώρα. Και μπορεί το τηλεφώνημα να αποδείχθηκε τελικά φάρσα, η έκρηξη όμως έγινε όταν η ψηφοφορία του κοινού έθεσε εκτός παιχνιδιού τη Γιούλη.

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ

Εκρηκτική η κατάσταση στο προηγούμενο live του «X-Factor». Η προειδοποίηση για βόμβα ανάγκασε τους υπεύθυνους να διακόψουν το πρόγραμμα για περίπου μία ώρα. Και μπορεί το τηλεφώνημα να αποδείχθηκε τελικά φάρσα, η έκρηξη όμως έγινε όταν η ψηφοφορία του κοινού έθεσε εκτός παιχνιδιού τη Γιούλη. Ποιος είδε τον Θεοφάνους και δεν τον φοβήθηκε... Μπουρλότο! Ο φακός του ΛΟΙΠΟΝ ήταν εκεί και κατέγραψε όλο το παρασκήνιο.

Η ώρα είναι 7 το απόγευμα και στα παρασκήνια επικρατεί ένας μικρός πανικός. Οι παίκτες ετοιμάζονται, οι κριτές τους δίνουν τις τελευταίες συμβουλές και οι άνθρωποι της παραγωγής τσεκάρουν ακόμη και την τελευταία λεπτομέρεια στο πλατό. Ο Σάκης Ρουβάς βρίσκεται επίσης εκεί και προετοιμάζεται για το live. Τίποτα δεν προμηνύει όσα θα ακολουθήσουν λίγες ώρες αργότερα.

Φώτα, κάμερες... πάμε!
Το σόου ξεκινάει, με τις «ρουβίτσες» να έχουν λάβει θέση στο πλατό και να φωνάζουν «Σάκηηη!» και τους υποψήφιους να τα δίνουν όλα επί σκηνής. Κι εκεί που όλα κυλάνε ομαλά ο παρουσιαστής δίνει πάσα για βίντεο με τις καλύτερες συμμετοχές του talent show, γεγονός που προκαλεί την περιέργεια όλων. «Έγινε τηλεφώνημα για βόμβα;» μαντεύει ο Νίκος Μουρατίδης, που, όπως μας είπε λίγο αργότερα, είχε δει το ίδιο έργο και στο παρελθόν, συγκεκριμένα στο «Fame Story». Ο υπεύθυνος πλατό ζητάει από τον κόσμο να εκκενώσει το χώρο χωρίς πανικό. Η δράση μεταφέρεται στον προαύλιο χώρο του στούντιο. Τα πρώτα λεπτά επικρατεί αναστάτωση. Ο Σάκης μιλάει συνεχώς στο κινητό του, προφανώς ενημερώνει την Κάτια και τους δικούς του ανθρώπους ότι δεν συμβαίνει κάτι σοβαρό και το ίδιο σπεύδουν να κάνουν και τα μέλη της κριτικής επιτροπής. Η ανταπόκριση της αστυνομίας είναι άμεση. Μέσα σε 10 λεπτά φτάνουν τρία περιπολικά και λίγο αργότερα τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για να εξετάσουν το χώρο. Μία ώρα μετά το σόου είναι πάλι στον αέρα, με τον παρουσιαστή να τονίζει: «Η ατμόσφαιρα είναι εκρηκτική!». Φράση που αποδείχτηκε προφητική λίγο αργότερα.

Υποψήφιες είναι η Γιούλη και η Χαρίκλεια. H απόφαση για τους κριτές είναι δύσκολη. Η Κατερίνα Γκαγκάκη ζητάει να παραμείνει στο παιχνίδι η δική της παίκτρια, η Χαρίκλεια, αντίστοιχα ο Γιώργος Θεοφάνους η δική του, η Γιούλη. Ο Γιώργος Λεβέντης δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη Χαρίκλεια και η χαριστική βολή για τον Γιώργο Θεοφάνους έρχεται διά στόματος Νίκου Μουρατίδη, που επιλέγει την ίδια διαγωνιζόμενη. Η αντίδραση είναι άμεση: «Απορώ με τον Νίκο, που στηρίζει το ελληνικό ρεπερτόριο», λέει τσατισμένος ο Γιώργος Θεοφάνους και στρέφει στη συνέχεια τα βέλη του κατά του Γιώργου Λεβέντη. Η βόμβα είναι έτοιμη να εκραγεί:

Γιώργος Θεοφάνους: «Να πω ότι ο Γιώργος μού ενισχύει την εικόνα που τα είχε με τους Κύπριους και τώρα προτιμάει το ξένο αντί το ελληνικό».

Γιώργος Λεβέντης: «Νομίζω ξεπερνάς κάποια όρια».

Γ.Θ.: «Μιλάω για την κρίση μας ως προς το ελληνικό τραγούδι και το ξένο, επαναλαμβάνω, για να είμαι καθαρός».

Γ.Λ.: «Πάντως, δεν είσαι. Καθαρός δεν ήσουν σε αυτό το πράγμα».

Και γίνεται η έκρηξη!
Γ.Θ.: «Μόνο που δεν μπορώ να συγχωρέσω τα ελληνικά σου όταν ακούω "καθαρός δεν είσαι". Πρόσεξε πώς τα λες. Να τα σκέφτεσαι δύο φορές ή βάλε την Κατερίνα να σ’ τα γράφει!».

Μία ακόμη κόντρα ξεκινάει; Οι επόμενες μέρες θα δείξουν. Βλέπετε, στο συγκεκριμένο talent show δεν διαγωνίζονται μόνο οι παίκτες, αλλά και οι κριτές.

Οι τρεις γλυκοκοιτάζουν το θρόνο της Κατερίνας Γκαγκάκη κι εκείνη είναι μάλλον αποφασισμένη να τον διατηρήσει. Ο Σάκης Ρουβάς αποχαιρετά το κοινό και πέφτουν οι τίτλοι τέλους. Έτσι είναι τα ζωντανά προγράμματα, σκεφτόμαστε, ποτέ δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει η βόμβα!

Η κριτική επιτροπή
Οι κριτές του «X-Factor» ανοίγουν τα χαρτιά τους στο ΛΟΙΠΟΝ και μιλάνε για τις ομάδες τους και όχι μόνο? Οι τρεις από τους τέσσερις, γιατί ο Γιώργος Θεοφάνους, μάλλον λόγω εκνευρισμού, δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση.

Κατερίνα Γκαγκάκη: «Τα αγόρια άκουγαν περισσότερο»

Είναι δύσκολη η ομάδα που έχετε αναλάβει φέτος (25+);

«Συνήθως είναι πιο δύσκολη σε ό,τι αφορά την απήχηση στο κοινό. Πέραν αυτού, εγώ τη βρίσκω ακόμη πιο δύσκολη, διότι έχω επιλέξει ?τυχαία βέβαια? γυναίκες. Μετά τα αγόρια που είχα πέρυσι, τα οποία άκουγαν και ήταν πειθαρχημένα, οι γυναίκες με δυσκολεύουν περισσότερο. Τελικά, είμαστε πολύ πιο δυναμικές απ’ ό,τι φαίνεται. Αλλά πιστεύω ότι θα πάνε καλά και θα ξεχωρίζουν».

Είστε αποφασισμένη να κυνηγήσετε για άλλη μια χρονιά την πρωτιά;

«Το βλέπω πάρα πολύ δύσκολο αλλά και λίγο αδιάφορο. Με νοιάζει περισσότερο να φτάσουν στα τελευταία live και να κλείσουν συμβόλαια».

Ο Σάκης Ρουβάς φέτος είναι πολύ καλύτερος στα live απ’ ό,τι πέρυσι.

«Είναι εξαιρετικός. Εμένα μου άρεσε και πέρυσι. Είναι ένας άνθρωπος που ό,τι κι αν κάνει ο κόσμος τρελαίνεται και τον ακολουθεί».

Γίνεται με τον Σάκη παρουσιαστή να αναζητάμε το επόμενο αστέρι της μουσικής βιομηχανίας;

«Δεν νομίζω ότι έχει βρεθεί κανείς που να μπορεί να φτάσει στο επίπεδο του Σάκη. Μακάρι να βρεθεί, αλλά πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει υπάρξει άνθρωπος που να λάμπει τόσο πολύ όσο ο Σάκης. Εκπέμπει κάτι το οποίο σε παρασύρει και σε κάνει να αισθάνεσαι ότι είσαι σε ένα μαγικό σκηνικό».

Νίκος Μουρατίδης: «Φέτος είναι η χρονιά μου»

Θα τον πάρετε φέτος το θρόνο από την Κατερίνα Γκαγκάκη;

«100%!».

Φαντάζομαι όμως ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ σας...

«Ειδικά με την Γκαγκάκη κανένας, γιατί τη λατρεύω, παρόλο που στην αρχή πήγαμε να αρπαχτούμε. Αλλά έτσι ξεκινάνε οι μεγάλες αγάπες! Δεν σου κρύβω, όμως, ότι πέρυσι έλεγα μέσα μου: "Κοίτα την κωλόφαρδη, με το που μπήκε στο παιχνίδι κέρδισε κιόλας!". Αυτό όμως έχει να κάνει με το γεγονός ότι κανένας κριτής δεν θέλει να χάσει.

Είναι το concept τέτοιο που προσφέρεται για να έχετε ένα συναγωνισμό, για να μην πούμε ανταγωνισμό...

«Μια ευγενή άμιλλα, με την καλή έννοια!». (Γέλια.)

Υπήρξαν παιδιά που άξιζαν, αλλά τελικά δεν μπήκαν στα live;

«Ναι, γιατί δεν χωράνε όλοι. Όταν έβλεπα την 20άδα μου, έλεγα: Θεέ μου, ποιους θα κόψω;. Φέτος έχουμε πολύ καλές φωνές. Εγώ τρέμω τη Νίνη!».

Απίστευτο το σημερινό αποτέλεσμα;

«Ήταν πολύ σκληρό. Μάλιστα, κάποια στιγμή σκέφτηκα να μην ψηφίσω. Νομίζω ότι κάθε εβδομάδα θα συμβαίνει αυτό, γιατί το επίπεδο των παιδιών είναι υψηλό και θα κρίνονται στις λεπτομέρειες».

Δεν είναι αναμενόμενο αυτό από τη στιγμή που ψηφίζει το κοινό;

«Όλα παίζουν ρόλο. Και οι συμπάθειες που έχουν οι παίκτες και το μεγάλο σόι. Αλλά αυτή είναι η δομή του παιχνιδιού».

Γιώργος Λεβέντης: «Ανεβασμένο το επίπεδο»

Δύσκολη ομάδα τα γκρουπ που αναλάβατε φέτος;

«Είναι η πιο δύσκολη κατηγορία, κι αυτό γιατί μπορεί να σου φύγουν τα άτομα πάρα πολύ γρήγορα. Ευχόμαστε όμως ότι όλα θα πάνε καλά».

Πώς νιώσατε που την πρώτη εβδομάδα αποχώρησαν δικοί σας παίκτες;

«Σίγουρα δεν ήμουν ευχαριστημένος. Από την άλλη, όμως, έτσι έχουν τα πράγματα, ο κόσμος ψηφίζει αυτό που αισθάνεται. Τα γκρουπ και τα κορίτσια είναι πάντα οι πιο δύσκολες κατηγορίες».

Είναι ανεβασμένο φέτος το επίπεδο στο «X-Factor»;

«Πάρα πολύ. Έχουμε αρκετά παιδιά που μπορούν να ξεχωρίσουν και νομίζω ότι αν γίνει σωστή δουλειά, κάποια από αυτά θα κάνουν καριέρα».

Αν πάμε σε «X-Factor 3» και έχετε το δικαίωμα επιλογής, ποια ομάδα θα επιλέξετε;

«Πέρυσι είχα τα κορίτσια, φέτος τα γκρουπ, θα ήθελα λοιπόν τα αγόρια».

Όλοι τα αγόρια θέλετε, γιατί ξέρετε ότι θα κερδίσετε

«Δεν είναι έτσι. Θα δούμε τι θα γίνει φέτος, μην είστε τόσο σίγουροι. Τα αγόρια σε βοηθάνε να μπεις στους εφτά, από εκεί και πέρα η νίκη εξαρτάται από πολλά πράγματα. Φέτος υπάρχουν κάποιες πολύ καλές τραγουδίστριες στα κορίτσια 16-24. Και νομίζω ότι σίγουρα θα δούμε κάποιες κοπέλες τις δύο τελευταίες εβδομάδες».