Α. Στάμος: "Με φοβίζουν τα τρικ του Ψινάκη"

13.12.2007
Είναι από τους πολύ καλούς ερωτικούς λαϊκούς τραγουδιστές με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του και ιδιαίτερο «γκελ» στο γυναικείο φύλο. Ο Ανδρέας Στάμος πιο ερωτευμένος από ποτέ

Από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΙΔΗ


Είναι από τους πολύ καλούς ερωτικούς λαϊκούς τραγουδιστές με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του και ιδιαίτερο «γκελ» στο γυναικείο φύλο. Ο Ανδρέας Στάμος πιο ερωτευμένος από ποτέ μας μίλησε για τη νέα του δουλειά, τον πόλεμο Λαζόπουλου - Καρβέλα, αλλά και το φαινόμενο Έφη Θώδη.

Τα τελευταία χρόνια τραγουδάς ένα συγκεκριμένο είδος τραγουδιών. Είναι επειδή αυτό σε χαρακτηρίζει και ως ερμηνευτή;

«Έχεις δίκιο, πλέον με χαρακτηρίζουν συγκεκριμένα κομμάτια που έχω πει. Αν μου ζητούσατε να βάλω σε μια μουσική κατηγορία τον εαυτό μου, θα ήταν ερωτικός λαϊκός τραγουδιστής. Με όλα όσα έχω πει όλα αυτά τα χρόνια νομίζω ότι εκπροσωπώ το ελληνικό λαϊκό τραγούδι».

Η νύχτα φέτος περνάει δύσκολα; Βλέπουμε πολλά σχήματα να περιορίζονται σε τριήμερα, ενώ άλλες εποχές για να κλείσεις καλό τραπέζι σε ένα μαγαζί έπρεπε να βάλεις ακόμη και μέσο...

«Σίγουρα ο κόσμος δυσκολεύεται πάρα πολύ οικονομικά και το βλέπουμε αν συγκρίνουμε περασμένες χρονιές. Γι αυτό και βλέπουμε πολλά μαγαζιά να ολοκληρώνουν το πρόγραμμά τους πριν από τον προγραμματισμένο αριθμό εμφανίσεων. Εμείς εδώ, στο Frangelico, πάντως, δουλεύουμε καθημερινά».

Είσαι καλλιτέχνης προκλήσεων; Αν ο μάνατζέρ σου, για παράδειγμα, σου έλεγε ότι για να ακουστεί ένα τραγούδι σου περισσότερο θα έπρεπε να βγεις γυμνός στο βιντεοκλίπ σου, θα δεχόσουν;

«Έχω αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι δεν κάνω extreme πράγματα για να προκαλέσω σχόλια. Θέλω να προκαλώ μόνο με τα τραγούδια μου».

Θυμάμαι ένα από τα τελευταία σου βιντεοκλίπ, όπου ανάμεσα σε σκηνές ζευγαριών πρόβαλλε και ένα gay ζευγάρι να κρατιούνται χέρι χέρι. Αναρωτιέμαι αν ο πανικός αντιδράσεων μετά από αυτό το κλιπ σε ενόχλησε...

«Ήταν ιδέα του Κώστα Καπετανίδη και θέλαμε να περάσουμε ένα μήνυμα για τις ανθρώπινες σχέσεις. Γιατί να κλείσουμε τα μάτια, λοιπόν, σε ζευγάρια ομοφυλόφιλων, που υπάρχουν και το βιώνουμε καθημερινά; Εξάλλου, ήταν πολύ διακριτικό. Με ενόχλησε γιατί ήταν άδικο όλο αυτό που ακούστηκε από ορισμένους με γερασμένα μυαλά».

Με τον Ηλία Ψινάκη θα συνεργαζόσουν;

«Όχι».

Γιατί; Βλέπουμε ότι προμοτάρει κατά καιρούς καλλιτέχνες με διάφορους τρόπους, που τις περισσότερες φορές προκαλούν

«Αυτά τα συγκεκριμένα μονοπάτια και τρικ που χρησιμοποιεί με φοβίζουν Και γι αυτό λέω ότι δεν θα συνεργαζόμουν».

Με ποιον τραγουδιστή θα ήθελες να συνεργαστείς στο άμεσο μέλλον;

«Θα ήθελα πάρα πολύ να μου γράψει τραγούδια ο Αντώνης Βαρδής. Τον εκτιμώ πολύ και η συνεργασία μαζί του θα ήταν δώρο Θεού για μένα».

Ποια είναι η πιο ακραία αντίδραση από θαυμάστριά σου;

«Υπάρχουν πολλές κοπέλες που με το δεύτερο, τρίτο ποτό χάνουν τον έλεγχο και κάνουν και ζητάνε και από τους τραγουδιστές ακραία πράγματα. Σκίζουν ρούχα και κάνουν τολμηρές προτάσεις. Έχει συμβεί και σε μένα κάτι ανάλογο και φυσικά και το διαχειρίστηκα με πολύ χιούμορ και κατανόηση».

«Ψηφίζω Λάκη στον πόλεμο με τον Καρβέλα!

Θα συμμετείχες ποτέ στη Εurovision;

«Όχι, δεν με ενδιαφέρει αυτός ο διαγωνισμός. Το είδος που τραγουδάω δεν ανταποκρίνεται σ αυτό που ζητάει και βραβεύει ο θεσμός αυτός Θέλει κάτι πιο pop η Εurovision».

Τηλεόραση βλέπεις;

«Ναι, πριν από λίγο έβλεπα τον Λάκη Είναι πολύ καυστικός και πολύ απολαυστικός. Για μένα ο Λάκης λειτουργεί αγχολυτικά Και μ αρέσει γιατί βγάζει πολλές αλήθειες. Είναι άδικο κάποιοι να τον κατηγορούν».

Τον πόλεμο Λαζόπουλου - Καρβέλα τον έχεις παρακολουθήσει;

«Ψηφίζω Λάκη ασυζητητί».

Το τραγούδι του Νίκου Καρβέλα που άναψε φωτιές λέει ότι «στη χώρα κυριαρχεί η Έφη Θώδη και η μ». Τι άποψη έχεις;

«Αυτή τη στιγμή κυριαρχεί η τηλεόραση και διάφοροι άλλοι Γενικά, ό,τι δηλώσεις είσαι. Στην τηλεόραση αυτό μετράει. Τα πράγματα κινούνται με πολύ μεγάλη ταχύτητα και ο καθένας ό,τι προλάβει κάνει. Να προλάβει να κερδίσει όσο περισσότερη δημοσιότητα μπορεί και να αρπάξει ό,τι μπορεί».

Θα τραγουδούσες τόσο προκλητικά τραγούδια αν σου έγραφε ο Νίκος Καρβέλας;

«Τραγούδια με προκλητικούς στίχους όχι, τραγούδια όπως μας έχει συνηθίσει τα περασμένα χρόνια ναι, με μεγάλη μου τιμή».

Τα τηλεοπτικά αστέρια της Αννίτας τα βλέπεις;

«Και βέβαια. Είμαι φανατικός οπαδός του Κάτμαν Γελάω, περνάω καλά με αυτά τα αστέρια. Μερικές φορές είναι τραγικά τα πράγματα, πάντως, με αυτά τα άτομα».

Γιατί πιστεύεις ότι ειδικά τον πρώτο χρόνο τα άλμπουμ τους πουλούσαν πολύ περισσότερο και από καταξιωμένους τραγουδιστές;

«Είναι το περίεργο και το γέλιο της υπόθεσης που κάνει το κοινό και πάει και τα αγοράζει και όχι η φωνή τους Έχει πολλές σκοτούρες ο κόσμος και με αυτά που ακούει ξεχνάει τα πραγματικά προβλήματά του».

«Λίαν συντόμως θα ντυθώ γαμπρός»

Πώς έχεις πετύχει να μην απασχολείς με την προσωπική σου ζωή τα περιοδικά και τις εφημερίδες;

«Είναι το πιο εύκολο πράγμα. Αρκεί να μη δίνεις εσύ την αφορμή να ασχοληθούν μαζί σου. Πιστεύω ότι τις περισσότερες, αν όχι όλες τις φορές που βλέπουμε και διαβάζουμε για επώνυμα ζευγάρια που τους κυνηγούν οι δημοσιογράφοι συνέχεια, είναι επειδή εκείνα έχουν δώσει τροφή να τους κυνηγάνε από πίσω».

Είσαι ερωτευμένος αυτή την περίοδο;

«Και πολύ μάλιστα».

Έχεις χαστουκίσει ποτέ γυναίκα;

«Ναι, πάνω σε τσακωμό το έχω κάνει».

Σε έχει χαστουκίσει;

«Και βέβαια. Γιατί, κακό είναι για να το κρύψω;».

Είσαι μικρός για γάμο Έχεις αισθανθεί μέχρι στιγμής την ανάγκη να γίνεις μπαμπάς;

«Η ηλικία μου είναι ό,τι πρέπει για γάμο. Για μένα δεν αργεί ο γάμος Ίσως να έρθει και πολύ σύντομα. Κανείς δεν ξέρει. Είναι φυσικό ότι θέλω να κάνω και παιδάκια πολλά».

Τι ετοιμάζεις δισκογραφικά;

«Είναι ένα single με 5 καινούργια τραγούδια του Αλέξη Σέρκου και των Γαβρηιλίδη - Παπανικολάου. Σκεφτόμαστε να κάνουμε και μια συλλογή με τα best of από τρεις προηγούμενες δισκογραφικές δουλειές».