Πόλεμος από την αποκάλυψη του ΛΟΙΠΟΝ!

18.12.2007
Φωτιές «άναψε» ο Γιώργος Πυργίδης με τη συνέντευξη που παραχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα στο ΛΟΙΠΟΝ. Ο πρόεδρος του ενός από τους 16 συλλόγους «Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη» που υπάρχουν στη χώρα μας

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

Φωτιές «άναψε» ο Γιώργος Πυργίδης με τη συνέντευξη που παραχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα στο ΛΟΙΠΟΝ. Ο πρόεδρος του ενός από τους 16 συλλόγους «Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη» που υπάρχουν στη χώρα μας απείλησε να κλείσει σπίτια με αυτά που ξέρει για τη ζωή και τα τελευταία χρόνια του μεγάλου Στέλιου Καζαντζίδη. Λογάριαζε, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο.

Πιο συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι έχει στα χέρια του κασέτες, οι οποίες έχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες του ίδιου με τον Στέλιο Καζαντζίδη και τις οποίες θα χρησιμοποιήσει σε λίγο μόνο καιρό, όταν και θα αρχίσει να γράφει μια «καυτή βίβλο» για τη ζωή του μεγάλου λαϊκού βάρδου.

Όπως είναι φυσικό, οι δηλώσεις αυτές και οι έμμεσοι υπαινιγμοί που άφησε για το πρόσωπο της τελευταίας συζύγου του Στέλιου, κ. Βάσως Καζαντζίδη, ήταν φυσικό να προκαλέσουν την άμεση αντίδρασή της. Κάνοντας ρεπορτάζ και μιλώντας με το φιλικό της περιβάλλον, μάθαμε τι είπε: «Σκέφτομαι να κινηθώ δικαστικά ενάντια σε όσους προσβάλλουν τη μνήμη του Στέλιου και τη δική μου υπόληψη. Έχω ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις με τη δικηγόρο μου και δεν αποκλείεται να καταλήξουμε στα δικαστήρια. Θα φτάσω την υπόθεση στα άκρα. Δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να λέει ό,τι θέλει».

Αναζητήσαμε τη χήρα του μεγάλου βάρδου, για να μας σχολιάσει τα όσα μας είπε ο κ. Πυργίδης. Όμως, εκείνη, πιστή στη στάση που κρατάει όλα τα χρόνια, δεν θέλησε να σπάσει τη σιωπή της και να μιλήσει.

«Ο σύλλογος του κ. Πυργίδη δεν είναι πανελλήνιας εμβέλειας και δεν ανήκει στους 7 από τους 16 συλλόγους που έχουν ενεργό δραστηριότητα», μας είπε ο κ. Πέτρος Κωνσταντινίδης από την Ελασσόνα, που είναι πρόεδρος και αυτός αντίστοιχου συλλόγου «Φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη».

Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, όμως, την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Πυργίδης υποστηρίζει ότι είναι επίσημος και ο πρώτος πανελλήνιος σύλλογος που είχε μάλιστα αποσπάσει και την άδεια του μεγάλου τραγουδιστή. Εσείς τι λέτε;

«Λέει ασύστολα ψεύδη. Ποιος πανελλήνιος σύλλογος; Ο σύλλογος του συγκεκριμένου κυρίου σχεδόν έχει ατονήσει. Δεν μπορεί να λέγεται πανελλήνιος όταν δεν έχει μέλη σε όλη την Ελλάδα, όπως ο δικός μου, που αριθμεί 100 μέλη στην Αθήνα και έχει ακόμη και στα νησιά εκπροσώπους. Έχω την εντύπωση πως στο σύλλογο του κ. Πυργίδη είναι ενεργά μέλη πια μόνο δυο τρεις συγγενείς του. Μπορεί να ξεκίνησε αλλιώς, στην πορεία όμως αδράνησε».

Υπάρχει και κάτι άλλο που αμφισβητείτε;

«Μπορώ να σας πω ότι ο κ. Πυργίδης έχει δει μια δυο φορές απ όσο ξέρω τον Στέλιο, για ποια άδεια λοιπόν μιλάει;».