Άρχισαν τα όργανα!

21.12.2007
Κώστας Μαρτάκης, Καλομοίρα και Χρύσπα είναι οι τραγουδιστές που θα διαγωνιστούν για μία θέση στη Eurovision. Μπορεί να μας χωρίζουν πέντε ολόκληροι μήνες από τη διεξαγωγή του 53ου διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι

Από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΙΔΗ


Κώστας Μαρτάκης, Καλομοίρα και Χρύσπα είναι οι τραγουδιστές που θα διαγωνιστούν για μία θέση στη Eurovision. Μπορεί να μας χωρίζουν πέντε ολόκληροι μήνες από τη διεξαγωγή του 53ου διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι, όμως η ΕΡΤ αποφάσισε να δώσει τέλος στο έντονο παρασκήνιο γύρω από τις υποψηφιότητες, ανακοινώνοντας τη λίστα των προκριματικών.

Οι έντονες διαβουλεύσεις στα γραφεία του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ είχαν ξεκινήσει με πυρετώδη ρυθμό εδώ και ενάμιση μήνα περίπου, όταν και ανακοινώθηκε από την EBU, τον επίσημο ραδιοτηλεοπτικό φορέα που αναλαμβάνει κάθε χρόνο την οργάνωση και προβολή του διαγωνισμού, ότι από το 2008 θα διεξάγονται δύο ημιτελικοί, αντί για έναν που ήταν μέχρι τώρα, και στους οποίους θα συμμετέχουν όλες οι χώρες πλην εκείνης που κερδίζει την προηγούμενη χρονιά, αλλά και των τεσσάρων μεγάλων, δηλαδή της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και της Ισπανίας.

Αυτή υπήρξε και η αφορμή για να συγκεντρωθούν πάνω από το γραφείο του Τζόνυ Καλημέρη αρκετά «σύννεφα», αφού η Ελλάδα δεν έχει πλέον το πλεονέκτημα να περάσει κατευθείαν στον τελικό και επομένως η επόμενη ελληνική αποστολή που θα κερδίσει το χρίσμα θα πρέπει να είναι πολύ «δυνατή» από όλες τις απόψεις! Αλλά και ο επόμενος εκπρόσωπός μας θα πρέπει να συγκεντρώνει στο πρόσωπό του τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή. Για πρώτη φορά σας αποκαλύπτουμε το παρασκήνιο:

1. Ούτε και φέτος θα γίνει ανάθεση σε κάποιον καλλιτέχνη. Οι φήμες ότι είχε γίνει μια πρώτη συζήτηση με την Έλλη Κοκκίνου επιβεβαιώνονται. Η Έλλη, όμως, είναι έγκυος Λίγο πριν «κλείσει» η διαδικασία προεπιλογής, την τελευταία στιγμή, φαίνεται να αποσύρθηκαν από το διαγωνισμό και οι πολύ πετυχημένοι Onirama, αλλά και η Ανέτ Αρτάνι.

2. Θα γίνει ελληνικός τελικός μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου σε μεγάλη πίστα των Αθηνών. Μέχρι στιγμής είναι σίγουρο ότι θα δούμε τα εξής πρόσωπα να κονταροχτυπιούνται για να κερδίσουν: την Καλομοίρα (το θέλει πολύ η εταιρεία της, αλλά και η ίδια), τον Κώστα Μαρτάκη (με το αντίστοιχο «σπρώξιμο» από τον Ηλία Ψινάκη σε ένα τραγούδι που, όπως συζητιέται, ίσως να έχει τη στιχουργική συμμετοχή του Boy George) και τη Χρύσπα.

3. Η έκπληξη που θα βλέπαμε επίσης στον ελληνικό τελικό και θα ήταν μια επανεμφάνιση μετά από χρόνια απουσίας άκουγε στο όνομα Μαντώ! Η ίδια την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποίησε ένα ραντεβού με τον Τζόνυ Καλημέρη για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της δικής της συμμετοχής, που όμως δεν καρποφόρησε. Αποκλειστικές πληροφορίες, πάντως, λένε ότι το τραγούδι που είχε ήδη καταθέσει ήταν ένα δυνατό pop χορευτικό κομμάτι με μια εμφάνιση της τραγουδίστριας που θα προκαλούσε.