Γάμοι με ημερομηνία λήξης

16.01.2008
Σύμφωνα με την παράδοση, λίγα ζευγάρια αποφασίζουν να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας τα δίσεκτα έτη, όπως είναι και το 2008, αφού θεωρούνται γρουσούζικα και παλαιότερα ιδανικά μόνο για τους γάμους των βασιλιάδων!

Από τον ΝΙΚΟ ΖΑΜΠΑΡΑ


Σύμφωνα με την παράδοση, λίγα ζευγάρια αποφασίζουν να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας τα δίσεκτα έτη, όπως είναι και το 2008, αφού θεωρούνται γρουσούζικα και παλαιότερα ιδανικά μόνο για τους γάμους των βασιλιάδων! Ψάχνοντας, όμως, βρήκαμε ότι κάποιοι γάμοι δεν μπόρεσαν να «στεριώσουν» ακόμη και αν δεν πραγματοποιήθηκαν σε δίσεκτες χρονιές.

ΚΟΛΙΝ ΦΑΡΕΛ
Ο έρωτας του Κόλιν Φάρελ για την Αμέλια Γουόρνερ ήταν κεραυνοβόλος, με τον Ιρλανδό ηθοποιό να μη διστάζει να «χτυπήσει» ακόμη και τατουάζ με το όνομα της καλής του στο δάχτυλό του αντί για δαχτυλίδι! Η πορεία αυτής της σχέσης, ωστόσο, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα, παρόλο που η τελετή του γάμου είχε πραγματοποιηθεί σε ένα νησί της Ταϊτής. Τέσσερις μήνες αργότερα οι δύο σύζυγοι διαπίστωσαν ότι δεν ταίριαζαν κι έτσι προχώρησαν άμεσα στο διαζύγιο.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΕΪΤΖ
Τα τρυφερά ραντεβού και οι ρομαντικές βραδιές έδειχναν ότι ο Νίκολας Κέιτζ και η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ ήταν πλασμένοι ο ένας για τον άλλο. Έτσι, μετά από ένα χρόνο σχέσης το ζευγάρι αποφάσισε να επισημοποιήσει τη σχέση του «δένοντάς» τη με τα ιερά δεσμά του γάμου. Στη μαγευτική Χαβάη αντάλλαξαν τους όρκους πίστης, τους οποίους όμως αθέτησαν μόλις τέσσερις μήνες μετά, όταν και οι δύο υπέβαλαν αίτηση διαζυγίου στο ανώτερο δικαστήριο του Λος Άντζελες. Κι αυτό γιατί αποδείχθηκε ότι άλλο είναι τα ρομαντικά ραντεβού και άλλο ο έγγαμος βίος, όπως σχολίασε και η μοναχοκόρη του Έλβις.

ΡΟΜΠΙΝ ΓΚΙΒΕΝΣ
Τα σερβίς του τενίστα Σβέτοζαρ Μαρίνκοβιτς και τα δυνατά χτυπήματά του στα κορτ είχαν «μαγέψει» τη Ρόμπιν Γκίβενς, που θεώρησε ότι και ο κοινός τους βίος θα ήταν εξίσου εντυπωσιακός. Έτσι, η ηθοποιός ανέβηκε με τον καλό της τα σκαλιά της εκκλησίας, αλλά πριν καλά καλά τελειώσουν οι ευχές οι δυο τους άρχισαν να εντοπίζουν διαφορές στον τρόπο σκέψης. Και με το ξημέρωμα της επόμενης μέρας και πριν συμπληρώσουν ένα 24ωρο παντρεμένοι, Γκίβενς και Μαρίνκοβιτς κατέθεσαν αίτηση διαζυγίου.

ΣΕΡ
Μόλις ένα τριήμερο είχε περάσει από τη στιγμή που η διάσημη τραγουδίστρια Σερ είχε πάρει στα χέρια της το διαζύγιο από τον Σόνι Μπόνο και ήδη βρισκόταν στα σκαλιά της εκκλησίας περιμένοντας το δεύτερο σύζυγό της, τον Γκρεγκ Άλμαν.Ο γάμος, όμως, δεν έμελλε να κρατήσει πολύ, διότι εννιά ημέρες αργότερα το ζευγάρι κατέθετε αίτηση διαζυγίου. Η Σερ έκρινε ότι ο Γκρεγκ δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να είναι στο πλευρό της.

ΚΑΡΜΕΝ ΕΛΕΚΤΡΑ
«Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος», δήλωναν το Νοέμβριο του 1998 η Κάρμεν Ελέκτρα και ο εκκεντρικός μπασκετμπολίστας Ντένις Ρόντμαν. Σύντομα, όμως, οι «ασυμβίβαστες διαφορές» που εμφανίστηκαν μετέτρεψαν το γάμο τους σε «μαρτύριο». Η αίτηση διαζυγίου κατατέθηκε μόλις εννιά ημέρες από τη στιγμή που αντάλλαξαν τους όρκους αγάπης. Προσπάθησαν να τα βρουν, αλλά οι «ψιλές» που αντάλλαξαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να συνεχίσουν.

ΤΣΑΡΛΙ ΣΙΝ
Το δώρο γενεθλίων που έκανε στον εαυτό του ο Τσάρλι Σιν όταν πάτησε τα 30 ήταν μια γαμήλια τελετή. Η εκλεκτή της καρδιάς του ήταν το 25άχρονο μοντέλο Ντόνα Πιλ, στην οποία υποσχέθηκε ότι θα ήταν πιστός, αποκηρύσσοντας τις όποιες άλλες καλλονές τον πλεύριζαν! Πέντε μήνες μετά τη γαμήλια δεξίωση, ωστόσο, ο Σιν κατέθετε αίτηση διαζυγίου, διότι πολύ απλά δεν μπορούσε να αντέξει τον έγγαμο βίο και κυρίως την αποχή από τα τσιλημπουρδήματα και όχι μόνο με τις sexy κοπέλες που τον περιτριγύριζαν.

ΡΕΝΕ ΖΕΛΒΕΓΚΕΡ
Τα λάθη πληρώνονται Αυτό συνέβη και με τη Ρενέ Ζελβέγκερ, που το Μάιο του 2005 παντρεύτηκε τον τραγουδιστή της κάντρι Κένι Τσέσνι. Ένας γάμος που κατά τη Ρενέ ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής της, καθώς όλα άρχισαν να της πηγαίνουν στραβά, ενώ δεν είχε ούτε σεβασμό από το ταίρι της ούτε τις ελευθερίες που ήλπιζε. Η αντοχή της Ζελβέγκερ σ' αυτό το μαρτύριο κράτησε μόλις τέσσερις μήνες. Για την ακρίβεια, 128 ημέρες πριν η Ζελβέγκερ καταθέσει αίτηση διαζυγίου για να γλιτώσει από τον τραγουδιστή, που της είχε κάνει τη ζωή δύσκολη.

ΜΠΡΙΤΝΕΪ ΣΠΙΑΡΣ
Ένα πρωινό του Γενάρη του 2004 η Μπρίτνεϊ Σπίαρς αντάλλαξε όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης με τον παιδικό της φίλο Τζέισον Αλεξάντερ στο Λας Βέγκας. Απόφαση που πήραν πάνω στο... τσακίρ κέφι, όταν έψαχναν να κάνουν κάτι τρελό. Έτσι, τους «καρφώθηκε» η ιδέα να ανέβουν τα σκαλιά του πλησιέστερου δημαρχείου, το οποίο τελικά έκαναν! Σχεδόν 55 ώρες μετά την ανταλλαγή των όρκων αγάπης το ζευγάρι συνήλθε από το αλκοόλ και τα διάφορα χάπια που είχε πάρει και αποφάσισε να βάλει τέλος στο παιχνίδι αλλά και στο γάμο καταθέτοντας αίτηση διαζυγίου.

ΠΑΜΕΛΑ ΑΝΤΕΡΣΟΝ
Ξόδεψαν του κόσμου τα χρήματα για τους τρεις γάμους τους (!), αλλά ο έγγαμος βίος της Πάμελα Άντερσον με τον Κιντ Ροκ (σ.σ.: το δεύτερο σύζυγό της) δεν άντεξε στο χρόνο. Ποιο χρόνο δηλαδή, αφού πριν καλά καλά συμπληρώσουν τέσσερις μήνες συμβίωσης κατέθεσαν αίτηση διαζυγίου. Αλλά και ο τρίτος γάμος της διάσημης πρωταγωνίστριας του «Μπέιγουοτς» δεν κράτησε πολύ. Ο Ρικ Σάλομον και η Πάμελα έμειναν παντρεμένοι μόλις για δύο μήνες και στη συνέχεια, επικαλούμενοι «αγεφύρωτες διαφορές», προχώρησαν στο διαζύγιο!

Και εντός συνόρων
Το φαινόμενο των γάμων εξπρές δεν είναι όμως προνόμιο μόνο των celebrities του εξωτερικού, αφού και εντός των συνόρων έχουν παρατηρηθεί ανάλογες περιπτώσεις. Αναφέρουμε ενδεικτικά το γάμο του Απόστολου Γκλέτσου με τη Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου, που δεν άντεξε περισσότερο από ένα χρόνο, όσο διήρκεσε και εκείνος της «λαίδης» του ελληνικού τραγουδιού Άντζελας Δημητρίου με τον Γιώργο Τρούπη!