Όταν οι κριτές κρίνονται...

08.03.2010
Τα talent shows πέθαναν, ζήτω τα talent shows. Αν και έχουν περάσει μόλις λίγες ημέρες που «Next Top Model» και «Χ-Factor» κατέβασαν ρολά, ο ΑΝΤ1 προετοιμάζεται πυρετωδώς για να ρίξει στη μάχη της τηλεθέασης τα νέα του όπλα. Ποια θα είναι αυτά;

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Τα talent shows πέθαναν, ζήτω τα talent shows. Αν και έχουν περάσει μόλις λίγες ημέρες που «Next Top Model» και «Χ-Factor» κατέβασαν ρολά, ο ΑΝΤ1 προετοιμάζεται πυρετωδώς για να ρίξει στη μάχη της τηλεθέασης τα νέα του όπλα. Ποια θα είναι αυτά; To ριάλιτι χορού «Dancing With the Stars», με παρουσιάστρια τη Ζέτα Μακρυπούλια, και ο τρίτος γύρος του σόου δεξιοτήτων «Ελλάδα, έχεις ταλέντο», με παρουσιαστή τον Χρήστο Φερεντίνο. Ποιοι θα κρίνουν όμως τις ικανότητες των διαγωνιζομένων; Το ΛΟΙΠΟΝ κάνει ένα crash test στους νέους κριτές και σας τους παρουσιάζει!

Ηλίας Ψινάκης
Δικαιωματικά κρατάει τα σκήπτρα του «βασιλιά των κριτών». Όχι μόνο λόγω του elegance στυλ του που τον κάνει ξεχωριστό και της μεγάλης προϋπηρεσίας του στις κριτικές επιτροπές, αλλά κυρίως επειδή... μυρίζεται τα ταλέντα από μακριά. Αν και διαθέτει βιτριολικό χιούμορ, δεν είναι απόλυτο ότι αυτό αποτυπώνεται και στη βαθμολογία των διαγωνιζομένων του «Ελλάδα, έχεις ταλέντο».

Τον αγαπάμε γιατί... Βγάζει τα μέλη του ΕΣΡ από τα ρούχα τους!

Μας εκνευρίζει όταν... Κάνει τους διαγωνιζόμενους να κοκκινίζουν με το ιδιαίτερο χιούμορ του!

Ευγενία Μανωλίδου
Κατάφερε με τον ντόρο που ξέσπασε γύρω από το όνομά της να εκτοπίσει τη Ματθίλδη Μαγγίρα από την κριτική επιτροπή του «Ελλάδα, έχεις ταλέντο». Παρά το γεγονός ότι από πέρυσι το καλοκαίρι βρίσκεται εκτός τηλεόρασης, επί της ουσίας βρίσκεται εντός με το καθημερινό κους κους στις μεσημεριανές εκπομπές όσον αφορά το τηλεοπτικό της μέλλον. Η μαέστρος είναι ίσως η μοναδική παρουσιάστρια που έχει καταφέρει να πάρει τόσες εκπομπές και να τις χάσει εν μια νυκτί: «Πρωινός Καφές», «Next Top Model», «Dancing With the Stars», «Greek Idol», πρωινή εκπομπή στο Star.

Την αγαπάμε γιατί... Με την ευγένειά της προς τους παίκτες της «Στιγμής της αλήθειας» ακόμη και οι πιο σόκιν ερωτήσεις ακούγονταν του τύπου «Τι έφαγες σήμερα;».

Μας εκνευρίζει όταν... Νιαουρίζει θέλοντας να αποφύγει τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Μάρω Θεοδωράκη
Αναμφισβήτητα η έκπληξη της πολύπαθης επιτροπής του «Greek Idol» μετά τις συνεχείς ανακοινώσεις -και στη συνέχεια ακυρώσεις- κριτών. Σημαντική μουσικός, συγγραφέας και καθηγήτρια, χαίρει μεγάλης εκτίμησης στον καλλιτεχνικό χώρο. Ανιψιά του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, το 2009 κέρδισε βραβείο στο Φεστιβάλ Κύπρου για τη σύνθεση του soundtrack της ταινίας «Σαπφώ». Έχει γράψει σειρά βιβλίων με τίτλο «Μουσική και Θέατρο» και είναι συγγραφέας και παιδικών βιβλίων. Από το 1988 έως το 1990 εργάστηκε στην ΕΡΑ 2 ως μουσική παραγωγός. Από το 1998 έως σήμερα διδάσκει τραγούδι στη Δραματική Σχολή Αθηνών καθώς και σε άλλες σχολές και εργαστήρια.

Την αγαπάμε γιατί... Τόλμησε να συμμετέχει σε επιτροπή talent show.

Μας εκνευρίζει όταν... Περιμένουμε πρώτα να τη δούμε!

Δημήτρης Κοντόπουλος
Τελευταία μεγάλη επιτυχία του γνωστού συνθέτη το «Όλα γύρω σου γυρίζουν» του Σάκη Ρούβα. Μέχρι σήμερα έχει δώσει πολλά hits σε πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες. Μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στην καριέρα του ήταν η απονομή του ρωσικού βραβείου Γκράμι για το τραγούδι «Solnce» που ερμήνευσε η Άνι Λόρακ. Τα τραγούδια του έχουν αγαπηθεί σε πολλές χώρες. Συνολικά έχει κάνει τη σύνθεση και την παραγωγή σε 14 δίσκους, από τους οποίους οι 8 έγιναν πλατινένιοι και οι 2 έγιναν δύο φορές πλατινένιοι.

Τον αγαπάμε γιατί... Μας κάνει να τραγουδάμε τα τραγούδια του στα κλαμπ και στο αυτοκίνητο.

Μας εκνευρίζει όταν... Γίνεται απόμακρος κάθε φορά που οι δημοσιογράφοι τον ρωτάνε για τη Eurovision και τον Σάκη Ρουβά.

Κώστας Καπετανίδης
Ένας από τους πιο επιτυχημένους σκηνοθέτες βιντεοκλίπ στην Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους από τους καλύτερους και πιο εμπορικούς Έλληνες καλλιτέχνες, όπως η Χαρούλα Αλεξίου, η Δήμητρα Γαλάνη, η Δέσποινα Βανδή, η Έλενα Παπαρίζου, ο Σάκης Ρουβάς, ο Γιώργος Μαζωνάκης και ο Αντώνης Ρέμος. Έχει κερδίσει πολλά μουσικά βραβεία. Το 2008 είχε τη σκηνοθεσία της συμμετοχής της Ελλάδας στη Eurovision, όπου πήραμε την 3η θέση με την Καλομοίρα.

Τον αγαπάμε γιατί... Μας χάρισε υπέροχες εικόνες στο βιντεοκλίπ του Νότη Σφακιανάκη «Δίνει τα φιλιά». Τα γυρίσματα στην Αράχοβα διήρκεσαν τρεις ολόκληρες μέρες.

Μας εκνεύρισε όταν... Η Δέσποινα Βανδή έσπαγε τα θρανία στο βιντεοκλίπ «Λυπάμαι». Δικαιολογημένα το κλιπ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, γιατί η τραγουδίστρια έδωσε άσχημο παράδειγμα.

Αλέξης Κωστάλας
Είναι με κάθε επιφύλαξη το δεύτερο μέλος της επιτροπής του «Dancing With the Stars» κι αυτό γιατί περιμένει την τελική έγκριση της ΕΡΤ, λόγω της αποκλειστικής σχέσης εργασίας που έχει με τη δημόσια τηλεόραση. Εδώ και πολλά χρόνια είναι ο επίσημος παρουσιαστής-σχολιαστής της ΕΡΤ στις μεταδόσεις του καλλιτεχνικού πατινάζ, ενώ από το 1998 ανακοινώνει κάθε χρόνο τα αποτελέσματα της ελληνικής ψηφοφορίας στο διαγωνισμό της Eurovision.

Τον αγαπάμε γιατί... Έχει χαρακτηριστική γλυκιά φωνή.

Μας εκνευρίζει όταν... Η χαρακτηριστική φωνή του σε κάποιες μεταδόσεις είναι εξαιρετικά αργή, έως και βασανιστική θα λέγαμε...

Φωκάς Ευαγγελινός
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα πρόκειται για το πρώτο μέλος της κριτικής επιτροπής του «Dancing With the Stars» του ΑΝΤ1. Χορογράφος, χορευτής, χοροδιδάσκαλος με καταγωγή από το Μεσολόγγι, το 1988 τελείωσε την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, για να συνεχίσει τις σπουδές του στο Λονδίνο. Η καριέρα του ως χορογράφος ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’90, αρχικά με επιθεωρήσεις και στη συνέχεια με μιούζικαλ. Το καλοκαίρι του 2001 χορογράφησε για το Εθνικό Θέατρο τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη στην Αρχαία Επίδαυρο.

Από τα μέσα των ’90s έχει χορογραφήσει σε μπουζούκια και μουσικές σκηνές όλα τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου: Άννα Βίσση, Σάκη Ρουβά, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Δέσποινα Βανδή κ.ά. Από το 2000 διδάσκει μοντέρνο χορό στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ η επιτυχία της Έλενας Παπαρίζου το 2005 στη Eurovision οφείλεται εν μέρει και σε αυτόν, καθώς έκανε τη χορογραφία της.

Τον αγαπάμε γιατί... Συνέβαλε σημαντικά σε μια πρωτιά της Ελλάδας.

Μας εκνεύρισε όταν... Στο παρελθόν άφησε την Άννα Βίσση για να χορογραφήσει τη Δέσποινα Βανδή. Έγινε, έστω και άθελά του, πρωταγωνιστής σε μια άτυπη κόντρα.

Βαγγέλης Περρής
O πρώην αρχισυντάκτης της Ρούλας και νυν του Θέμου Αναστασιάδη έχει όλα τα προσόντα που απαιτούνται για ένα μέλος της κριτικής επιτροπής: χιούμορ, αυστηρότητα και ικανότητα να διαισθάνεται τα πραγματικά ταλέντα. Δεν είναι λίγες οι φορές που έρχεται σε κόντρα με τους υπόλοιπα μέλη της επιτροπής του «Ελλάδα, έχεις ταλέντο», βγάζοντας προς τα έξω την εικόνα του «αναρχικού».

Τον αγαπάμε γιατί... Λέει τα πράγματα έξω απ’ τα δόντια, ακόμη και σε περιπτώσεις που έρχεται σε σύγκρουση με το ίδιο το κανάλι.

Μας εκνευρίζει όταν... Παίρνει το περίεργο ύφος του «Εγώ τα ξέρω όλα».

Γκαλένα Βελίκοβα
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ΛΟΙΠΟΝ, η ιδιοκτήτρια της σχολής χορού που γνωρίσαμε μέσα από το «Baby Dance» του Alpha θα είναι το τρίτο μέλος της επιτροπής του «Dancing With the Stars». Βρίσκεται στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια με σπουδαία πορεία στον αθλητικό χώρο. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής της Βουλγαρίας, στράφηκε τελικά προς τον αθλητισμό και το χορό. Έχει προπονήσει πολλά χορευτικά ζευγάρια της Βουλγαρίας, καθώς και την αθλητική ομάδα και τους πρωταθλητές της Τουρκίας, όπως και πάρα πολλά ελληνικά ζευγάρια, τα οποία κατακτούν τις υψηλότερες θέσεις στην Ελλάδα.

Την αγαπάμε... Για τα καλλίγραμμα πόδια της.

Μας εκνευρίζει γιατί... Κάποιες φορές δεν καταλαβαίνουμε τα ελληνικά της.