Γ. Μητσικώστας: "Η μισή Ελλάδα εκβιάζει την άλλη μισή"

12.02.2008
Κάνει καυτές, αποκλειστικές «αποκαλύψεις» για το αποτέλεσμα ενός DNA που θα πέσει σύντομα σαν «κεραυνός εν αιθρία» στα κεφάλια μεγάλων αντρών της πολιτικής σκηνής!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


Κάνει καυτές, αποκλειστικές «αποκαλύψεις» για το αποτέλεσμα ενός DNA που θα πέσει σύντομα σαν «κεραυνός εν αιθρία» στα κεφάλια μεγάλων αντρών της πολιτικής σκηνής! Μιλάει για τις φήμες που δίνουν και παίρνουν στο εξωτερικό και θέλουν μια διάσημη κυρία να είναι τρανσέξουαλ, ενώ εμείς στην Ελλάδα έχουμε μαύρα μεσάνυχτα! Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή...

Οάνθρωπος με τις χίλιες φωνές, που μας έχει συνηθίσει να γελάμε, χωρίς να διστάζει να μπήγει το μαχαίρι της σάτιρας μέχρι το κόκαλο των ημερών, σ' αυτή τη συνέντευξη προσθέτει και μια «αιχμηρή φωνή», για να την ακούσουν οι άνθρωποι των ΜΜΕ που είναι στα «μαχαίρια», ενώ καυτηριάζει τα τελευταία γεγονότα που τάραξαν τα νερά.

«Κάποιοι δηλώνουν δημοσιογράφοι ενώ δεν είναι, εκδότες ενώ δεν είναι, πολιτικοί ενώ δεν είναι. Βρισκόμαστε σε μια εποχή που όλοι έχουν διπλούς ρόλους και τριπλές ταυτότητες. Χαίρομαι, γιατί τώρα μπορώ να τους αποκαλώ συναδέλφους. Και μέσα σ' όλα αυτά η μισή Ελλάδα εκβιάζει την άλλη μισή».

Σε ποιους αναφέρεσαι;

«Δεν θέλω να πω ονόματα, ο κόσμος καταλαβαίνει. Σ αυτούς που κάποιοι άλλοι τους αποθεώνουν με ωσαννά, ωσαννά, παρόλο που αναρριχήθηκαν περίεργα και όχι πάντοτε με έντιμους τρόπους».

Πάμε σε πιο ευχάριστα Ποια πρόσωπα σε εμπνέουν;

«Να ήμουνα τώρα εγώ ντυμένος Σαρκοζί Άκουσε σενάριο: Τριάντα χρόνια μετά ο Σαρκοζί δηλαδή εγώ βρίσκει το χαμένο αγγελούδι του, το εξώγαμο που δεν γνώρισε ποτέ. Νεαρός πλεϊμπόι ο Σαρκοζί είχε έρθει στην Ελλάδα για διακοπές όταν μια τρελή βραδιά καλοκαιριού έκανε ένα στιγμιαίο λάθος και γεννήθηκε ο Αλέξης».

Πρόσεξε τι θα πεις. Μιλάς για τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΝ.

«Ζητώ συγγνώμη από τον συμπαθέστατο Τσίπρα και ιδιαιτέρως από τους γονείς του. Μη μου κάνουν καμιά μήνυση! Σάτιρα κάνω. Και κάνω λοιπόν ότι ψάχνει το παιδί η Νικολούλη, η οποία μετά από μεγάλη έρευνα αναφωνεί με ικανοποίηση: Όπα! Τον βρήκα!. Ο Τσίπρας είναι το χαμένο Σαρκοζάκι. Κατάλαβες; Γι αυτό ο Αλέξης έχει βλέψεις για πολιτικός αρχηγός, μιλάει το DΝΑ».

Έβαλες happy end

«Όχι, τώρα έρχονται τα δύσκολα. Η Τατιάνα Στεφανίδου έχει καλεσμένο τον Σαρκοζί, που ξαφνικά μένει εμβρόντητος από άλλη μια χοντρή αποκάλυψη: η Κάρλα Μπρούνι είναι τρανσέξουαλ. Πλάκα δεν θα έχει;».

Αυτό είναι διαστροφική σάτιρα.

«Η σάτιρα θέλει και λίγη διαστροφή. Και πάει ακόμη πιο μακριά. Ο Καραμανλής, λοιπόν, την έχει δει Σαρκοζί. Θέλει να χωρίσει τη Νατάσα για να παντρευτεί την Τζούλια Αλεξανδράτου...».

Μου φαίνεται ότι θα σου πέφτουν από παντού μηνύσεις.

«Τι έκανα; Εδώ γίνεται του DVD, εμένα θα κλείσουνε μέσα; Ας φυλακίσουνε τη σάτιρα».

Πώς θα σατίριζες τα τελευταία γεγονότα;

«Κατ αρχάς πρέπει να πω ότι ποτέ ένα DVD δεν προκάλεσε τόσες συγκινήσεις. Θα μεταμφιεζόμουν σε γυμνή πληθωρική φιγούρα Ζαχόπουλου, ο οποίος δραπετεύει από τον Ευαγγελισμό και εκβιάζει αυτούς που τον εκβίαζαν. Μετά, πάντα ως Ζαχόπουλος, θα έκανα ένα τρελό όσο και μαϊμού DVD και θα το μοίραζα σε πανέρια στην Ομόνοια».

Και από δημοσιογράφο ποιoν θα διάλεγες;

«Θα μεταμφιεζόμουν σε Θέμο με ένα τεράστιο DVD, με σακούλα σκουπιδιών και θα πήγαινα έξω από το Βυζαντινό να το παραδώσω».

Σε βρίσκω πολύ ήρεμο και εύθυμο, παρόλο που τα κανάλια φέτος σε «αγνόησαν».

«Και τρώω και πίνω και χορεύω. Δεν είμαι ο ιδανικός τύπος για ρόλους βαθιάς δραματικότητας».

Ο κόσμος ρωτάει γιατί δεν σε βλέπει στην τηλεόραση

«Ασύμμετρες απειλές και ασύμμετρες δυνάμεις δεν θέλουν τον Γιώργο Μητσικώστα να υπάρχει στην τηλεόραση. Δεν θέλω να γίνω γραφικός σαν τον Πολύδωρα, αλλά πίσω απ όλα αυτά κάτι κρύβεται. δεν θέλουν. Εγώ, πάντως, δεν τα έχω εγκαταλείψει, είμαι μάχιμος και επιμένω ραδιοφωνικά, με τα πεντάλεπτα που παρουσιάζω στον 9,84 κάθε πρωί στις 9 με 9.10».

Έχεις μετανιώσει ποτέ επειδή η σάτιρα που έκανες πλήγωσε πολύ κάποιον;

«Θυμάμαι μια περίπτωση που με έκανε να χάσω τον ύπνο μου. Είχα θίξει κάποτε ένα άτομο με ειδικές ανάγκες, το οποίο ούτε καν γνώριζα. Είχα πει σε ένα σκετς Ρίτσα, να σου δώσω πατερίτσα; και η μητέρα ενός τέτοιου παιδιού μου είπε: Κύριε Γιώργο, έχω το παιδί μου που είναι τετραπληγικό. Αμάν! Μετά δεν μπορούσα να κοιμηθώ».

Ποια είναι τα μυστικά σου στη σάτιρα;

«Η αρχή ήταν δύσκολη. Ο Τσοβόλας ήταν από τους πρώτους που μιμήθηκα. Με βοήθησε η προφορά του, γιατί είναι λίγο βλάχος. Πήρα κι ένα κασετόφωνο κα τον άκουγα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ποια φωνή θέλεις να σου κάνω;».

Του Καμπουράκη...

«Του Καμπουράκη μοιάζει πολύ με του Θέμου. Ο Θέμος έχει το ακαταλαβίστικο, αλλά και ο Καμπουράκης».

Πότε πήρες είδηση ότι έχεις το χάρισμα της μίμησης;

«Από μικρό παιδί, αλλά το έβλεπα σαν παιχνίδι».

Το είχες δει επαγγελματικά;

«Ποτέ. Ήμουν ένα παιδί που έπαιρνε τα γράμματα, γι αυτό μπήκα στην ΑΣΟΕ, και όταν έκλεισα τα 18, βρήκα και μια δουλειά στον ΟΤΕ, στην υπηρεσία διανομής καταλόγων. Με δικό μου χαρτζιλίκι σπούδασα και σε μια θεατρική σχολή για να τελειοποιήσω το ταλέντο της μίμησης».

Πώς βρέθηκες στο χώρο των ΜΜΕ;

«Ένας συμφοιτητής μου από το πανεπιστήμιο έγραφε στην αθλητική εφημερίδα Φλόγα και με παρότρυνε να γράφω κι εγώ. Ωχ! Θα γνωρίσω από κοντά τα άτομα που έχω μιμηθεί, σκέφτηκα και δέχτηκα. Εκεί γνώρισα και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο. Ο κουμπάρος του, Ηρακλής Κοτζιάς, είχε μια εκπομπή στο Β Πρόγραμμα και με κάλεσε να κάνω μιμήσεις! Τότε δεν έκανα πολιτικά πρόσωπα, γιατί θεωρούσα ιεροσυλία να μπω στα χωράφια του Χάρρυ Κλυνν. Μετά, το 87, βρέθηκα στον 9,84 και μαζί με τον Λάκη Μπέλλο, που είναι συνεργάτης μου μέχρι σήμερα, ξεκινήσαμε την εκπομπή Οι συνωμότες της νύχτας. Τότε έσκασε το σκάνδαλο Κοσκωτά, ήρθε και ο Αντρέας με τη Μιμή από το Χέρφιλντ και μου ζήτησαν να μιμούμαι και πολιτικά πρόσωπα. Πήγε καλά και ο Γιάννης Τζαννετάκος πρότεινε να αρχίσω να παίρνω κάτι λεφτουδάκια. Μετά από δυόμισι χρόνια άρχισα να πληρώνομαι».