Ξεκινούν το ταξίδι

04.05.2010
Οι βασιλιάδες της Μυκόνου αρχίζουν το ταξίδι τους από την Αυστραλία στις 20 Μαΐου, ενώ λίγες μέρες μετά θα συστηθούν και στο ελληνικό κοινό. Πρόκειται για την πολυζητημένη κινηματογραφική ταινία «The Kings of Mykonos», στην οποία πρωταγωνιστεί ο Ελληνοαυστραλός Νικ Γιαννόπουλος, έχοντας στο πλευρό του τη Ζέτα Μακρυπούλια.

Οι βασιλιάδες της Μυκόνου αρχίζουν το ταξίδι τους από την Αυστραλία στις 20 Μαΐου, ενώ λίγες μέρες μετά θα συστηθούν και στο ελληνικό κοινό. Πρόκειται για την πολυζητημένη κινηματογραφική ταινία «The Kings of Mykonos», στην οποία πρωταγωνιστεί ο Ελληνοαυστραλός Νικ Γιαννόπουλος, έχοντας στο πλευρό του τη Ζέτα Μακρυπούλια. Με ένα διεθνές καστ ηθοποιών, γυρίσματα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο και μπάτζετ που έφτασε τα 8 εκατ. ευρώ, η νέα ταινία του Νικ Γιαννόπουλου ξεκινά το κινηματογραφικό της ταξίδι. Ο δημοφιλής κωμικός πραγματοποιεί ένα μεγάλο του όνειρο, να κάνει μια ελληνοαυστραλέζικη ταινία, στην οποία μάλιστα υπογράφει και το σενάριο μαζί με τον Κρις Αναστασιάδη.

Όπως τονίζει ο βραβευμένος ηθοποιός: «Με εξέπληττε πάντοτε το γεγονός ότι μια χώρα, όπως η Αυστραλία, με σχεδόν 1 εκατ. ελληνόφωνους κατοίκους, δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο σε συστηματική βάση. Προέρχομαι από την τρίτη μεγαλύτερη ελληνική πόλη του κόσμου, τη Μελβούρνη, και νιώθω ωραία εδώ στην πατρίδα και την όμορφη, ηλιόλουστη Μύκονο. Με τιμά να δουλεύω πλάι σε όλους αυτούς τους υπέροχους Έλληνες ηθοποιούς ? τη Ζέτα, που είναι η Νικόλ Κίντμαν της Ελλάδας, και τον Δημήτρη Σταρόβα, τον Έλληνα Τζον Μπελούσι».

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στη Μελβούρνη και τη Μύκονο και στους βασικούς ρόλους θα δούμε τους διεθνείς: Νικ Γιαννόπουλο, Άλεξ Δημητριάδη, Βινς Κολόσιμο, Κοσίμα Κόπολα, Κέβιν Σόρμπο, αλλά και τους δικούς μας: Ζέτα Μακρυπούλια, Δημήτρη Σταρόβα, Μάνο Γαβρά, Κώστα Κίλια, Γαλήνη Τσεβά και Γιάννη Αναστασάκη. Η ταινία περιγράφει την ιστορία του Ελληνοαυστραλού Στιβ, ο οποίος έρχεται στη Μύκονο μαζί με τον κολλητό του Φρανκ για να παραλάβει την κληρονομιά που του άφησε ένας «άγνωστος θείος». Πρόκειται για μια ολόκληρη παραλία και μια ταβέρνα, γεγονός που τον κάνει να πιστεύει ότι θα λύσει το πρόβλημα της ζωής του. Όταν όμως φτάνει στο νησί, βρίσκεται αντιμέτωπος με συγγενείς και τοπικούς παράγοντες, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να του βάλουν «τρικλοποδιές». Θα συνειδητοποιήσει πως αν δεν αποδεχθεί τις τοπικές συνήθειες και τη βοήθεια που του προσφέρεται από τους ντόπιους, δεν θα καταφέρει να αγγίξει τη δελεαστική κληρονομιά. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο βραβευμένος Ελληνοαυστραλός Πίτερ Ανδρικίδης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ