Η δουλειά δεν είναι ντροπή...

12.05.2010
Έχετε αναρωτηθεί τι δουλειά έκαναν πολλοί από τους μεγάλους σταρ πριν γίνουν διάσημοι; Γνωστοί πρωταγωνιστές του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και της μουσικής σκηνής πριν αποκτήσουν τεράστια δημοσιότητα

Από τον ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΥΚΑ

Έχετε αναρωτηθεί τι δουλειά έκαναν πολλοί από τους μεγάλους σταρ πριν γίνουν διάσημοι; Γνωστοί πρωταγωνιστές του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και της μουσικής σκηνής πριν αποκτήσουν τεράστια δημοσιότητα ζούσαν κάνοντας κάποια από τα πιο συνηθισμένα επαγγέλματα. Γκαρσόνια, ξυλουργοί, φορτηγατζήδες, σερβιτόρες, νοσοκόμοι και κούριερ είναι μερικές μόνο από τις δουλειές που έκαναν μέχρι να τους χτυπήσει η τύχη την πόρτα και να τους μετατρέψει σε κυρίαρχους στο χώρο του θεάματος.

Ένας σταρ οικοδόμος
Ο Στινγκ πριν γίνει σούπερ σταρ της ποπ σκηνής και πρωταγωνιστής στον κινηματογράφο ήταν κάτι σαν πολυτεχνίτης, αλλά όχι ερημοσπίτης. Σε μία από τις συνεντεύξεις που μου έχει παραχωρήσει μου έχει πει ότι παράλληλα με τη μουσική στις πρώτες επαγγελματικές στιγμές του εργαζόταν ως δάσκαλος και ήταν κάτι που απολάμβανε με το παραπάνω. Ο γνωστός και ως Γκόρντον Μάθιου Σάμνερ έχει δουλέψει ως εφοριακός, οικοδόμος αλλά και ως απλός εισπράκτορας.

Νοσοκόμος με ονοματεπώνυμο
Ο Μικ Τζάγκερ επέλεξε κάτι αρκετά δύσκολο για το ξεκίνημα της εργασιακής του καριέρας. Ο ηγέτης των Ρόλινγκ Στόουνς προτού μπει στη βιομηχανία της μουσικής και εξελιχτεί σε απόλυτο πρωταγωνιστή της ροκ έβγαζε μεροκάματο ως ένας απλός νοσοκόμος. Μάλιστα, η θητεία του σε ψυχιατρικές κλινικές της πατρίδας του κράτησε πολύ!

Από κλητήρας δήμαρχος
Η Έμα Σάπλιν μέχρι το 2007, που υπέγραψε το πρώτο της άλμπουμ και πλέον καθιερώθηκε ως ντίβα της όπερας αλλά και της ευρωπαϊκής μουσικής σκηνής, είχε επιλέξει να εξοικονομήσει τα προς το ζην μέσα από τη μουσική, αλλά από εντελώς διαφορετικό πόστο. Όσο περίεργο κι αν σας φανεί λοιπόν, η λεπτεπίλεπτη ντίβα είχε επιλέξει να τραγουδάει επαγγελματικά αλλά και να κάνει φωνητικά σε ένα heavy metal συγκρότημα. Αυτό γινόταν για μεγάλο διάστημα, για να μπορεί να εξοικονομεί κάποια πρόσθετα χρήματα πέρα από το χαρτζιλίκι που της έδιναν οι γονείς της.

Το παιδί του βιντεοκλάμπ
Ο σκηνοθέτης Κουέντιν Ταραντίνο στη διάρκεια της εφηβείας του αλλά και των χρόνων που ακολούθησαν μετά τις σπουδές του δούλεψε ως υπεύθυνος σε κατάστημα ενοικίασης βιντεοταινιών. Εκεί ήταν που του δόθηκε, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, και η μεγάλη ευκαιρία να βγάζει τα απαραίτητα προς το ζην αλλά και να εκπαιδευτεί ως θεατής βλέποντας αμέτρητα φιλμ γύρω από τα μυστικά της έβδομης τέχνης.

Το γιαπί κάνει  τους άντρες
Έντονη επαγγελματική δραστηριότητα και για τον Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος προτού γίνει σεξ είδωλο και φαντασίωση για εκατομμύρια γυναίκες ήταν ένας απλός βοηθητικός υπάλληλος σε θέατρα. Ο διάσημος και πολυεκατομμυριούχος ηθοποιός για ένα διάστημα κόλλησε τα απαραίτητα ένσημα ως πωλητής σε κατάστημα ανδρικών ρούχων αλλά και ως οικοδόμος.

Ένας, αλλά... κόκορας
Ο Μπραντ Πιτ έκανε πολλές αρπαχτές πριν γίνει σούπερ σταρ. Όταν ήταν πιτσιρικάς, δούλευε ως υπάλληλος σε εστιατόριο γνωστής αλυσίδας έτοιμου φαγητού των ΗΠΑ. Μάλιστα, ο διάσημος ηθοποιός προτού πιάσει την καλή και εξελιχτεί σε απόλυτο είδωλο εκατομμυρίων γυναικών σε όλο τον πλανήτη κέρδισε αρκετά δολάρια απασχολούμενος ως κινητή διαφήμιση του εστιατορίου φορώντας στολή κοτόπουλου!

Οι νεκροί  την... ανέστησαν
Η Γούπι Γκόλντμπεργκ έκανε την πιο ακραία ίσως δουλειά από όλους τους συναδέλφους της. Ήταν μακιγιέρ σε γραφείο κηδειών, ενώ, όπως έχει αποκαλύψει, έχει εργαστεί ακόμη και σε οικοδομές αλλά και ως υπάλληλος σε σκουπιδιάρικο πριν γίνει μία από τις πιο διάσημες και πλούσιες σταρ στο Χόλιγουντ.

Με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά
Ο πολυεκατομμυριούχος σήμερα σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον έκανε τελείως διαφορετικά πράγματα πριν μπει για τα καλά στον κινηματογράφο. Τα πρώτα του "καλά, είναι η αλήθεια" χρήματα τα έβγαλε κάνοντας βάρδιες ως οδηγός φορτηγών. Στη συνέχεια βρήκε τον απαραίτητο χρόνο και άρχισε να κατασκευάζει ο ίδιος μοντέλα για ταινίες μέχρι τη στιγμή που η τύχη του χαμογέλασε και εξελίχτηκε σε έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους δημιουργούς.

Μονάκριβη... τηλεφωνήτρια
Η Μονίκ, που φέτος κέρδισε το Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Μονάκριβη», πριν μπει στη βιομηχανία του θεάματος εργάστηκε ως υπάλληλος στο τηλεφωνικό κέντρο γνωστής τράπεζας. Παράλληλα, έχει βγάλει τα προς το ζην απασχολούμενη στην τηλεφωνική υποδοχή εταιρείας με ροζ γραμμές αλλά και ως υπάλληλος σε γνωστή αλυσίδα fast food.

Η πιο καλή γκαρσόνα
Η Σάντρα Μπούλοκ πριν εξελιχτεί σε ακριβοπληρωμένη και σέξι πρωταγωνίστρια του Χόλιγουντ ήταν μια απλή σερβιτόρα. Για ένα φεγγάρι η σταρ που φέτος τιμήθηκε με Χρυσό Βατόμουρο για το ρόλο της στην κωμωδία «All About Steve» και με Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο «The Blind Side» ήταν υπάλληλος στην υποδοχή μαγαζιών αλλά και υπεύθυνη γκαρνταρόμπας. Στα ένσημά της ως απλή και όχι διάσημη κυρία πρόσθεσε μερικά απασχολούμενη ως μπαργούμαν.

Δουλειές του ποδαριού...
Ο Τζόνι Ντεπ ήθελε, όπως έχει πει, να γίνει σταρ στο χώρο της δισκογραφίας. Ο κορυφαίος ηθοποιός ονειρευόταν όταν ήταν πιτσιρικάς να έχει ένα μεγάλο γραφείο και να συμμετέχει στη λήψη μεγάλων αποφάσεων που θα είχαν σχέση με το μέλλον της μουσικής. Στην πορεία μάλιστα θέλησε να δοκιμάσει την τύχη του ακόμη και μπροστά σε ένα μικρόφωνο ως ερμηνευτής, αλλά οι πόρτες έκλειναν ερμητικά. Τελικά, αφού μεσολάβησε ένα μεγάλο διάστημα που ασχολήθηκε με δουλειές του ποδαριού, μεταξύ των οποίων και ως πωλητής προϊόντων μέσω της τηλεόρασης, του άνοιξε ο δρόμος για τον κινηματογράφο.

Κλιντ ο μάστορας
Ο Κλιντ Ίστγουντ δεν απέκτησε τυχαία το άγριο στυλ του. Ως άγνωστος μεταξύ αγνώστων εργαζομένων πρόλαβε και έβαλε στο βιογραφικό του μια σειρά από βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Από ξυλοκόπος μέχρι οικοδόμος και από εργάτης σε εργοστάσιο αεροπλάνων μέχρι εργάτης σε εργοστάσιο χαλυβουργίας ήταν, ενώ η απασχόλησή του ως υπάλληλος σε βενζινάδικο ήταν μία από τις πιο... εύκολες δουλειές του μέχρι να περάσει στο χώρο της μεγάλης οθόνης.