Ματθίλδη Μαγγίρα: "Θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό στη Εurovision"

18.02.2008
Από τη συνάντηση που είχαμε με τη Ματθίλδη καταλάβαμε αμέσως πόσο πολυτάλαντη είναι. Τι άλλο να πούμε, αφού καταφέρνει με επιτυχία να ισορροπεί στο ρόλο της παρουσιάστριας του νέου παιχνιδιού του ΑΝΤ1 «Clever», να παρουσιάζει με την αδελφή της Μπέτυ μια παράσταση που είναι ήδη talk of the town και να ετοιμάζει τον ελληνικό τελικό της Eurovision. Αν και το μεγαλύτερο ταλέντο της είναι στο ρόλο της στοργικής μητέρας.

Από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΙΔΗ


Από τη συνάντηση που είχαμε με τη Ματθίλδη καταλάβαμε αμέσως πόσο πολυτάλαντη είναι. Τι άλλο να πούμε, αφού καταφέρνει με επιτυχία να ισορροπεί στο ρόλο της παρουσιάστριας του νέου παιχνιδιού του ΑΝΤ1 «Clever», να παρουσιάζει με την αδελφή της Μπέτυ μια παράσταση που είναι ήδη talk of the town και να ετοιμάζει τον ελληνικό τελικό της Eurovision. Αν και το μεγαλύτερο ταλέντο της είναι στο ρόλο της στοργικής μητέρας.

Να ξεκινήσουμε με το νέο τηλεπαιχνίδι «Clever» που παρουσιάζεις. Πώς είπες το «ναι» σε αυτό το συγκεκριμένο παιχνίδι;

«Το στοιχείο του που με έκανε να πω αξίζει να το κάνω είναι το έξυπνο κομμάτι του, δηλαδή ότι παίρνει τη φυσική και τη χημεία και τις εκλαϊκεύει με τέτοιον απολαυστικό τρόπο, που κρατάει τους τηλεθεατές σε αγωνία. Δεν είναι δηλαδή μόνο διασκέδαση, αλλά προσφέρει και γνώση σε αυτούς που το παρακολουθούν από το σπίτι».

Δεδομένου ότι είναι η παρθενική σου εμφάνιση ως παρουσιάστρια, σε αγχώνουν περισσότερο τώρα τα νούμερα της ΑGΒ;

«Καθόλου και το λέω ειλικρινά. Εξάλλου, το βλέπω όλο αυτόν τον πανικό με τα νούμερα σαν ένα παιχνίδι. Η γνώμη μου είναι ότι δεν μπορεί ένας αριθμός τόσο πολύ συγκεκριμένος, που υπάρχει από μηχανάκια που μετράνε τι βλέπει ο καθένας, να καθορίζει και να είναι τόσο ενδεικτικός».

Πώς εξηγείς τα χαμηλά ποσοστά που σημείωσε στην πρεμιέρα το «Clever»; Θεωρείς ότι «αδικήθηκε» από άποψη προγραμματισμού;

«Μάλλον δεν του πάει η συγκεκριμένη ώρα και μέρα προβολής, ίσως σε μια άλλη μέρα να είχε τελείως διαφορετική τύχη. Νομίζω ότι αδικήθηκε η πρεμιέρα, γιατί τοποθετήθηκε απέναντι από μια πολύ πετυχημένη σειρά, που έχει ήδη κατακτήσει εδώ και τρεις μήνες το φανατικό κοινό της Δεν φεύγει εύκολα ο κόσμος για να δει κάτι άλλο».

Θα έπαιζες ποτέ σε τηλεπαιχνίδι;

«Βέβαια, γιατί όχι;».

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου παρουσιαστής στην ΤV;

«Παλιά τρελαινόμουν με τον Άλκη Στέα. Είχε καταπληκτική φωνή, φοβερό ρυθμό και μιλούσε υπέροχα ελληνικά».

Ηθοποιός ή παρουσιάστρια; Τι απαντάς σ' αυτό το δίλημμα;

«Γιατί, η εφορία είσαι; (Γέλια.) Κανείς δεν μπορεί να με ρωτήσει κάτι τέτοιο, γιατί πιστεύω ότι κάθε ηθοποιός είναι εν δυνάμει και παρουσιαστής.

Ο παρουσιαστής πρέπει να περνάει την πληροφορία στο κοινό, να πουλάει το προϊόν που παρουσιάζει, να μιλάει καθαρά, να έχει άρθρωση, στοιχεία που έχει κάθε ηθοποιός».

Σε λίγες ημέρες μαζί με την Μπέτυ θα σας απολαύσουμε και στο ρόλο των παρουσιαστριών της Eurovision. Είσαι φαν του θεσμού;

«Είμαι τρελή φαν της Eurovision. Είμαι γιουροβιζιονόπληκτη! Και το άκρων άωτον της ατυχίας μου είναι ότι τη μόνη χρονιά που δεν την παρακολούθησα ήταν όταν βγήκαμε πρώτοι! Ήμουν στην Αμερική, θυμάμαι, και είχα σκυλιάσει από το κακό μου μόλις με πήραν τηλέφωνο και μου το είπαν Δεν γίνεται, δηλαδή, να το βλέπω από μικρή αυτόν το θεσμό και τη μια χρονιά που δεν τον είδα να παίρνουμε την πρώτη θέση! Είμαι γκαντέμω!».

Ποια είναι η πιο αγαπημένη σου συμμετοχή στο συγκεκριμένο διαγωνισμό;

«Το Σωκράτη, εσύ σούπερ σταρ από την Ελπίδα. Σίγουρα το Μάθημα σολφέζ, το τραγούδι της Κλεοπάτρας που κατέκτησε την 5η θέση και ποτέ δεν του δόθηκε η δημοσιότητα που θα έπρεπε και πέρασε στα ψιλά. Και φυσικά, το Μy number one της Έλενας Παπαρίζου και το Shake it με τον Σάκη Ρουβά».

Πώς θα φανταζόσουν τη βραδιά του ελληνικού τελικού για την επιλογή του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει;

«Τη φαντάζομαι με πολύ χιούμορ. Αν και δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη αν θα έχουμε μεταμφιέσεις και σκετσάκια, σίγουρα αυτό που σου υπόσχομαι είναι ότι θα είναι μια μεγαλειώδης και πολύ glamorous βραδιά! Θα έχει σίγουρα πολλά κοστούμια Πιστεύω ότι θα εντυπωσιαστείτε Θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό».

Θα μοιάζει περισσότερο με την παρουσίαση του διδύμου Γιώργου Καπουτζίδη - Ζέτας Μακρυπούλια ή Φώτη - Μαρίας;

«Με καμία από τις δύο πλευρές δεν θα μοιάζει η βραδιά του ελληνικού τελικού, γιατί δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι που έχετε ήδη δει. Για εμάς είναι δύσκολο, γιατί ο Γιώργος και η Ζέτα έκαναν κάτι πολύ ωραίο και πάντα θα υπάρχουν οι συγκρίσεις. Θα μπορούσαμε να πάρουμε την κεντρική τους ιδέα, τη σάτιρα δηλαδή των ελληνικών τραγουδιών που έχουν περάσει, αλλά δεν θα το κάνουμε, γιατί θα είναι μία από τα ίδια. Θέλουμε να αφήσουμε τη δική μας σφραγίδα σε αυτό».

Έχοντας παρουσιάσει πετυχημένα πρόσφατα και το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, σκέφτηκες να κάνεις κάποια στιγμή μαζί με την Μπέτυ μια εκπομπή στην τηλεόραση;

«Το είχαμε σκεφτεί και πριν από το φεστιβάλ! Έχουμε πάει επανειλημμένως προτάσεις μας στα κανάλια, αλλά ακόμη περιμένουμε. Είναι δύο προτάσεις που έχουμε καταθέσει στον Alpha, στον ΑΝΤ1, στη ΝΕΤ. Η μία είναι μια πολύ γυναικεία εκπομπή, η άλλη ένα βαριετέ σόου, όπως βγαίνει καθημερινά στην Αμερική ο Λέτερμαν Αλλά στα δικά μας μέτρα».

Παράλληλα, παρουσιάζετε κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο «Εl Ρecado» ένα θέαμα τύπου καμπαρέ-βαριετέ. Πώς σας ήρθε η ιδέα για το συγκεκριμένο είδος και ποιος είναι ο αγαπημένος χαρακτήρας που ενσαρκώνετε;

«Η Μπέτυ πάντα ήθελε να κάνει ένα τέτοιο είδος. Ήταν από μικρή τρελαμένη με ταινίες, όπως το Cotton Club, με γκάνγκστερ και ήχο από τρομπέτα. Της έγινε μια πρόταση και το δοκίμασε ανεβάζοντας μια παράσταση στο Καφεθέατρο, η οποία όμως δεν ευδοκίμασε. Κάποια στιγμή έπεσε η ιδέα στον Χρύσανθο Πανά, συνιδιοκτήτη του Pomodoro, κι εκείνος χωρίς δεύτερη σκέψη συμφώνησε. Πέρυσι για δύο μήνες κάθε Δευτέρα και Τρίτη δεν έπεφτε καρφίτσα στο μαγαζί. Μετά επέστρεψα κι εγώ από την Αμερική και φέτος η παράσταση μετακόμισε στο πάλκο του El Pecado.

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον από τους χαρακτήρες. Και τον Μάικλ Τζάκσον και τον Σπύρο Ρέβη και τον Λάκη Γαβαλά».

Ποιος χαρακτήρας είναι πιο Ματθίλδη;

«Η αγαπημένη μισόμουρλη κυρία Φρόσω, κόρη στρατηγού που μεγάλωσε στο Κολωνάκι. Είναι μια γριά αριστοκράτισσα που φλερτάρει, είναι παρθένα και είναι αυθεντική. Είναι δημιούργημα δικό μου η Φρόσω. Ίσως γι αυτό να τη νιώθω και πιο κοντά».

Το να δουλεύει κάποιος με έναν τόσο κοντινό συγγενή του, όπως εσύ με την Μπέτυ, είναι καλό ή κακό;

«Και βέβαια είναι καλό. Η αδελφή μου με ξέρει και νομίζω ότι με καταλαβαίνει πολύ και στις όποιες εκρήξεις μου. Με τους ξένους νομίζω ότι θα έπρεπε να κάνω περισσότερους συμβιβασμούς για να μην έρθω σε ρήξη».

Πώς σου προέκυψε το μικρόβιο της υποκριτικής;

«Από μικρές με την Μπέτυ χωνόμασταν σε όλες τις εκδηλώσεις της πόλης της Ξάνθης. Θυμάμαι ότι είχα στήσει θεατρική παράσταση στη γειτονιά μου φωνάζοντας τους γείτονες να έρθουν με τις καρέκλες τους από το σπίτι. Βάζαμε ένα ξύλο πάνω σε κάτι δέντρα που κράταγε ένα σεντόνι για αυλαία, αλλά χωρίς να έχω δει καθόλου θέατρο».

Οι γονείς σας σας βοήθησαν να ασχοληθείτε με το θέατρο;

«Όλος αυτός ο καλλιτεχνικός οίστρος δεν είναι τυχαίος. Όλη η οικογένεια είναι ταμτούρλα, όπως έλεγε η γιαγιά μας. Η μητέρα μάς έραβε τα κοστούμια και ο μπαμπάς, ηθοποιός, έκανε και κάνει όλο τρέλες. Ακόμη και όταν πήγαινε εκδρομή με τη χορωδία με το πούλμαν, έπαιρνε ένα φουστάνι από τη μάνα μου, ένα καπέλο από τη γειτόνισσα, μαζεύονταν όλες γύρω γύρω, τον ετοίμαζαν και πήγαινε ντυμένος γυναίκα κάνοντας σόου στη διαδρομή».

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ 5 ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

1. Τι ζηλεύεις, με την καλή έννοια, στην Μπέτυ;

«Με την καλή έννοια την οργανωτικότητά της, είναι πάντα καλόκεφη και πιο του ελαφρού ρεπερτορίου. (Γέλια.) Είναι πιο γρήγορη και αποτελεσματική».

2. Τι σε εκνευρίζει στο χαρακτήρα της Μπέτυς;

«Σε μερικά πράγματα είναι απόλυτη και αυταρχική σαν λιοντάρι».

3. Συγχωρείς την απιστία σε μια σχέση όταν...

«Νομίζω ότι όταν απιστεί κάποιος, το κάνει πρώτα απ όλα στον ίδιο του τον εαυτό. Όταν είμαι με έναν άνθρωπο, θέλω να είμαι μαζί του. Όταν απατάμε ενώ είμαστε σε μια σχέση, απατάμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Μπορεί και να τον συγχωρούσα αν με απατούσε, γιατί θα έβαζα όλα τα πράγματα κάτω και θα έβλεπα γιατί το έκανε».

4. Το μεγαλύτερο ευχαριστώ στη ζωή σου το χρωστάς...

«Πολλά ευχαριστώ χρωστάω σε πολλούς. Το μεγαλύτερο το χρωστάω στη γιαγιά μου, που με το απίθανο χιούμορ της εκπαιδευτήκαμε εγώ και η Μπέτυ αλλά και ο αδελφός μας».

5. Το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής σου είναι...

«Ο γιος μου, φυσικά!».