Όλη η αλήθεια για το χωρισμό της

22.02.2008
Η περίπτωσή της συγκλονίζει το πανελλήνιο καθώς είναι η πρώτη επώνυμη Ελληνίδα που παραδέχτηκε ανοιχτά το πρόβλημα της νευρικής ανορεξίας που την έστειλε στο νοσοκομείο.

Η περίπτωσή της συγκλονίζει το πανελλήνιο καθώς είναι η πρώτη επώνυμη Ελληνίδα που παραδέχτηκε ανοιχτά το πρόβλημα της νευρικής ανορεξίας που την έστειλε στο νοσοκομείο. Από το δωμάτιο όπου νοσηλεύεται η Νανά Καραγιάννη μας παρακάλεσε να ρίξουμε φως στην υπόθεση του χωρισμού της και μέσω του Λοιπόν να διαψεύσουμε τις φήμες που σπιλώνουν την υπόληψή της.

Τις τελευταίες μέρες έχουν βγει πολλοί φίλοι και συνεργάτες της τηλεοπτικής «Κουτσομπόλας» του «Πρωινού καφέ» να μιλήσουν. Κι ενώ όλοι τους δείχνουν σίγουροι ότι η Νανά θα βγει νικήτρια μέσα από όλη αυτή την περιπέτεια, λίγοι κάνουν λόγο για τα αίτια που οδήγησαν πριν από δύο μόλις μήνες τον Γιώργο Στάση και τη νεαρή παρουσιάστρια να διαλύσουν τον ευτυχισμένο γάμο τους.

Διαπιστώνοντας ότι ο εν διαστάσει σύζυγός της δείχνει να βρίσκεται στο πλευρό της, μιλήσαμε μαζί του για να βγάλουμε λαβράκι: δεν έφυγε από κοντά της γιατί δεν την ήθελε, αλλά γιατί ήθελε να την «τρομάξει» και να την υποχρεώσει να δει κατάματα το πρόβλημά της!

«Με είχαν διαβεβαιώσει οι γιατροί ότι αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να πείσουμε τη Νανά ότι έχει πρόβλημα και ότι κινδυνεύει άμεσα». Αυτά μας είπε ο κ. Στάσης συμπληρώνοντας: «Έφυγα παρότι μου ήταν πάρα πολύ δύσκολο, αλλά είχα πειστεί ότι ήταν για το καλό της». Πώς τόλμησε όμως να το κάνει και να θυσιάσει ένα γάμο 7 χρόνων για μια περιπέτεια υγείας; Έτσι, βγήκαν κάποιοι καλοθελητές και κυκλοφόρησαν τη φήμη ότι «πέτρα του σκανδάλου» για το χωρισμό ήταν ο γνωστός ηθοποιός Σωτήρης Βάγιας (ευρέως γνωστός από το «Καλημέρα ζωή»), ο οποίος, σύμφωνα με τα κουτσομπολιά, διατηρούσε ερωτική σχέση με την ξανθιά παρουσιάστρια του ΑΝΤ1.

Αναζητήσαμε τον κ. Βάγια για να σχολιάσει τις φήμες: «Είναι αστειότητες όλα αυτά. Με τη Νανά γνωριζόμαστε 6 χρόνια. Είχαμε γνωριστεί σε εκπομπή της Τατιάνας, όπου δούλευε τότε, και από τότε γίναμε κολλητοί».

Κάποιοι λένε ότι εσείς ήσασταν η «πέτρα του σκανδάλου» για το χωρισμό της...

«Κάνουμε απλά πολλή παρέα. Κι αν θέλετε να σας απαντήσω κι αλλιώς, δεν θα μπορούσα να μην έχω ερωτική, όχι όμως όπως την εννοούν κάποιοι, αλλά βαθιά φιλική σχέση με τη Νανά, αφού είναι ένας πολύ χαρισματικός άνθρωπος. Είναι η κολλητή μου και αυτό είναι όλο».

Είχατε γνωριστεί με τον πρώην σύζυγο της Νανάς;

«Και βέβαια. Ο Γιώργος είναι πολύ γλυκός άνθρωπος. Έχουμε βγει και για φαγητό όλοι μαζί. Πάντως, ακόμη και σήμερα πιστεύω ότι θα τα ξαναβρούν αργά ή γρήγορα».

Θεωρείτε ότι ο πρώην σύζυγός της την άφησε άδικα;

«Νομίζω ότι ο Γιώργος έκανε ένα φάουλ με αυτή του την απόφαση. Τον έπιασε πανικός, γιατί για πολλούς μήνες πάλευε να πείσει τη Νανά να πάει σε γιατρούς και εκείνη συνέχεια το ανέβαλλε. Δεν έπρεπε να φύγει, κατά τη γνώμη μου, αλλά νομίζω ότι τα παιδιά θα είναι ξανά μαζί».

Το χρονικό της κατάρρευσης
Όλα ξεκίνησαν πριν από δυόμισι χρόνια, όταν η Νανά άρχιζε σταδιακά να χάνει κιλά, μειώνοντας την ποσότητα και τη συχνότητα των γευμάτων της ημερησίως. Έως τότε νόμιζε ότι ήταν μια καλλίγραμμη γυναίκα. Χρειάστηκε να φτάσει 36 κιλά, να καταντήσει σκιά του εαυτού της, για να μπει στις αρχές Φεβρουαρίου σε ιδιωτική κλινική ακολουθώντας μια «κλειστού τύπου» θεραπεία, η οποία προβλέπει φαρμακευτική αγωγή και ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής, με μετρημένα μέχρι και το τελευταίο γραμμάριο γεύματα. Ταυτόχρονα έχει σε καθημερινή βάση συνεδρίες με ειδικό ψυχολόγο.

Οι γιατροί έχουν ως στόχο να προσλαμβάνει 1,5-2 κιλά την εβδομάδα. Από το πρώτο λεπτό της εισαγωγής της στην κλινική συνεχώς στο πλευρό της είτε με τηλεφωνήματα είτε με ανθοδέσμες βρίσκονται η Τατιάνα Στεφανίδου, η Ελεονώρα Μελέτη, η Ντέσσυ Κουβελογιάννη και ο Στέλιος Αντωνιάδης (ο οποίος είχε βρει εξαρχής τους γιατρούς που την παρακολουθούν). Η Νανά έχει επίσης τακτική επικοινωνία με τη Ζέτα Δούκα, η οποία άλλωστε έχει ιδρύσει την ΑΝΑΣΑ, ένα σύλλογο για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη νευρική ανορεξία.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ