Τώρα γυμνές και στα αραβικά

19.09.2011
Επαναστατικό για τα δεδομένα του αραβικού κόσμου είναι το εξώφυλλο του περιοδικού Lilac με έδρα το Ισραήλ, το οποίο φωτογραφίζει με μαύρο προκλητικό μπικίνι το 22χρονο μοντέλο Huda Naccache. Το μοντέλο εικονίζεται μόνο με το μαγιό του, σε μια περιοχή του κόσμου συνώνυμη με τη διακρίση των δύο φύλων, την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των γυναικών και τη συζυγική βία. Η διευθύντρια του περιοδικού, Yara Mashour - με σπουδές στο Λονδίνο και μεγαλόπνοα σχέδια - θεωρεί πως έχει φτάσει η ώρα να σταματήσει η λογοκρισία και επέλεξε, πάρα τις αντιδράσεις που αναμένονται σφοδρές, να κάνει μία πρωτοποριακή κίνηση για τον αραβικό λαό. Σκοπός του περιοδικού είναι να σπάσει τον κοινωνικό ρατσισμό ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες και τολμάει να κάνει αυτό που κανένα άλλο έντυπο στη Μέση Ανατολή δεν έχει τολμήσει. Το μοντέλο Huda Naccache κατάγεται από τη Χάιφα και δήλωσε πως στην αρχή είχε αμφιβολίες λόγω των κοινωνικών περιορισμών που επιβάλει η συντηρητική κουλτούρα της. Αλλά στην πορεία συνειδητοποίησε πως είναι επαγγελματίας μοντέλο και δεν έχει περιθώρια επιλογής. Δεν το μετανιώνει ούτε στιγμή και αισθάνεται περήφανη που πρωτοπορεί και βγάζει προς τα έξω τη νέα γυναίκα της Μέσης Ανατολής. Μια γυναίκα ελεύθερη και ανεξάρτητη. Η 22χρονη Huda - της οποίας το facebook account έχει κυριολεκτικά πάρει φωτιά - πριν φωτογραφηθεί ζήτησε την έγκριση των γονιών της, αφού δεν κάνει τίποτα χωρίς πρώτα να πάρει την ευχή τους.

Επαναστατικό για τα δεδομένα του αραβικού κόσμου είναι το εξώφυλλο του περιοδικού Lilac με έδρα το Ισραήλ, το οποίο φωτογραφίζει με μαύρο προκλητικό μπικίνι το 22χρονο μοντέλο Huda Naccache.

Το μοντέλο εικονίζεται μόνο με το μαγιό του, σε μια περιοχή του κόσμου συνώνυμη με τη διακρίση των δύο φύλων, την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των γυναικών και τη συζυγική βία.

Η διευθύντρια του περιοδικού, Yara Mashour - με σπουδές στο Λονδίνο και μεγαλόπνοα σχέδια - θεωρεί πως έχει φτάσει η ώρα να σταματήσει η λογοκρισία και επέλεξε, πάρα τις αντιδράσεις που αναμένονται σφοδρές, να κάνει μία πρωτοποριακή κίνηση για τον αραβικό λαό. Σκοπός του περιοδικού είναι να σπάσει τον κοινωνικό ρατσισμό ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες και τολμάει να κάνει αυτό που κανένα άλλο έντυπο στη Μέση Ανατολή δεν έχει τολμήσει.

Το μοντέλο Huda Naccache κατάγεται από τη Χάιφα και δήλωσε πως στην αρχή είχε αμφιβολίες λόγω των κοινωνικών περιορισμών που επιβάλει η συντηρητική κουλτούρα της. Αλλά στην πορεία συνειδητοποίησε πως είναι επαγγελματίας μοντέλο και δεν έχει περιθώρια επιλογής. Δεν το μετανιώνει ούτε στιγμή και αισθάνεται περήφανη που πρωτοπορεί και βγάζει προς τα έξω τη νέα γυναίκα της Μέσης Ανατολής. Μια γυναίκα ελεύθερη και ανεξάρτητη.

Η 22χρονη Huda - της οποίας το facebook account έχει κυριολεκτικά πάρει φωτιά - πριν φωτογραφηθεί ζήτησε την έγκριση των γονιών της, αφού δεν κάνει τίποτα χωρίς πρώτα να πάρει την ευχή τους.

Διαβάστε επίσης:

Τώρα γυμνές και στα αραβικά

Όταν γδύνεται η Μπαρ Ρεφαέλι!

Μούτσας γκράτσιας, θα χάσουμε τα ματάκια μας

ΒυΖίου Ζίτσου: Μανούλα στις πολεμικές τέχνες