Λάκης Γαβαλάς: Γιατί μπήκε φυλακή; Όλη η αλήθεια!

08.02.2012
«... με γλείφουν. Μάλιστα, με γλείφουν μπροστά μου και θα τους πρότεινα να περιμένουν λίγο καιρό για να γίνω γραμματόσημο, όπου θα μπορούν άνετα και με όλη τους τη γλώσσα να με γλείψουν και από πίσω.» Αυτά και πολλά άλλα έχει δηλώσει κατά καιρούς ο άλλοτε εκκεντρικός Λάκης Γαβαλάς. Και λέμε άλλοτε γιατί τις τελευταίες ημέρες τις περνά φυλακισμένος στις φυλακές της Άμφισσας για χρέη προς το δημόσιο (χρωστά περίπου 1.480.000 ευρώ!). Κι αν όχι για χρέη, μάλλον τον τσάκωσε η αστυνομία της μόδας... Εκεί, ανάμεσα στους υπόλοιπους φυλακόβιους, φανταζόμαστε πως θα είναι λίγο δύσκολο να κυκλοφορεί με ουρά ή με μία τσάντα στο κεφάλι, όπως το συνηθίζει σε διάφορες κοσμικές εμφανίσεις του. Φήμες μάλιστα λένε ότι οι συγκρατούμενοί του έχουν ενθουσιαστεί με τον νέο τρόφιμο! ΥΓ. Η γυμνή φωτογραφία του Λάκη είναι από το περιοδικό «Βήμα Life» (2004) και πρόκειται για ριμέικ vintage φωτογράφισης του Yves Saint Laurent του 1971. Πώς ξεκίνησε όμως ο Λάκης Γαβαλάς; Ο Λάκης (Απόστολος) Γαβαλάς γεννήθηκε το 1952 στον Πειραιά. Έχει δύο αδερφές (η μία επίσης στη φυλακή) και ο πατέρας του είχε εργοστάσιο κοπής μαρμάρων. Από τα 17 του εργαζόταν σ' ένα τσαγκαράδικο στο Μοναστηράκι. Εκεί αγάπησε τη λεπτοδουλειά και τα αξεσουάρ... δεν άντεξε όμως για πολύ. Οι σειρήνες του εξωτερικού τον φώναζαν διακαώς και έτσι στα 21 του πήγε στην Ιταλία, όπου έκανε σπουδές χορού και παρέμεινε για 9 ολόκληρα χρόνια. Εκεί γνώρισε τα μεγάλα ονόματα της μόδας και μυήθηκε στο στιλ. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, άνοιξε δειλά δειλά ένα μαγαζί με ρούχα στη Ρόδο και εν συνεχεία άρχισε τις εισαγωγές στις ακριβές μάρκες ρούχων. Έκτοτε ήταν ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες στο χώρο στο χώρο των ενδυμάτων και υποδημάτων εκπροσωπώντας περισσότερες από 60 μάρκες.

«... με γλείφουν. Μάλιστα, με γλείφουν μπροστά μου και θα τους πρότεινα να περιμένουν λίγο καιρό για να γίνω γραμματόσημο, όπου θα μπορούν άνετα και με όλη τους τη γλώσσα να με γλείψουν και από πίσω.» Αυτά και πολλά άλλα έχει δηλώσει κατά καιρούς ο άλλοτε εκκεντρικός Λάκης Γαβαλάς. Και λέμε άλλοτε γιατί τις τελευταίες ημέρες τις περνά φυλακισμένος στις φυλακές της Άμφισσας για χρέη προς το δημόσιο (χρωστά περίπου 1.480.000 ευρώ!). Κι αν όχι για χρέη, μάλλον τον τσάκωσε η αστυνομία της μόδας... Εκεί, ανάμεσα στους υπόλοιπους φυλακόβιους, φανταζόμαστε πως θα είναι λίγο δύσκολο να κυκλοφορεί με ουρά ή με μία τσάντα στο κεφάλι, όπως το συνηθίζει σε διάφορες κοσμικές εμφανίσεις του. Φήμες μάλιστα λένε ότι οι συγκρατούμενοί του έχουν ενθουσιαστεί με τον νέο τρόφιμο!

ΥΓ. Η γυμνή φωτογραφία του Λάκη είναι από το περιοδικό «Βήμα Life» (2004) και πρόκειται για ριμέικ vintage φωτογράφισης του Yves Saint Laurent του 1971.

Πώς ξεκίνησε όμως ο Λάκης Γαβαλάς;
Ο Λάκης (Απόστολος) Γαβαλάς γεννήθηκε το 1952 στον Πειραιά. Έχει δύο αδερφές (η μία επίσης στη φυλακή) και ο πατέρας του είχε εργοστάσιο κοπής μαρμάρων. Από τα 17 του εργαζόταν σ' ένα τσαγκαράδικο στο Μοναστηράκι. Εκεί αγάπησε τη λεπτοδουλειά και τα αξεσουάρ... δεν άντεξε όμως για πολύ. Οι σειρήνες του εξωτερικού τον φώναζαν διακαώς και έτσι στα 21 του πήγε στην Ιταλία, όπου έκανε σπουδές χορού και παρέμεινε για 9 ολόκληρα χρόνια.
Εκεί γνώρισε τα μεγάλα ονόματα της μόδας και μυήθηκε στο στιλ. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, άνοιξε δειλά δειλά ένα μαγαζί με ρούχα στη Ρόδο και εν συνεχεία άρχισε τις εισαγωγές στις ακριβές μάρκες ρούχων. Έκτοτε ήταν ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες στο χώρο στο χώρο των ενδυμάτων και υποδημάτων εκπροσωπώντας περισσότερες από 60 μάρκες.