Πετάνε χαρταετό μόνο με το μαγιό τους

24.02.2012
Αυτά τα κορίτσια ξέρουν καλά από... χαρταετό, μόνο που δεν είναι ακριβώς αυτός που πετάμε την Καθαρά Δευτέρα, αλλά αυτός που σε ανεβάζει πάνω από τα γαλανά νερά και λέγεται kitesurfing. Αν πετάξετε όμως τον κλασικό χαρταετό ιδού μερικές οδηγίες για να πετύχει το εγχείρημα 100%. - Αν επιλέξετε να αγοράσετε έτοιμο χαρταετό, μην τσιγκουνευτείτε τα χρήματα. Το ποιοτικό υλικό είναι το παν! - Προσέξτε τα ξύλα να είναι ίσια και γερά. - Καλό είναι να μεγαλώνετε εκ των προτέρων το μήκος της ουράς. - Πριν τον πετάξετε, ελέγξτε προσεκτικά για σκισίματα ή σπασίματα σε όλο το μήκος και το πλάτος του χαρταετού και κολλήστε τα με δυνατή κόλλα. - Αν τελικά χαρταετός δεν πετά, δοκιμάστε να αλλάξετε τη γωνία στα ζύγια. - Μην επιχειρήσετε να τον «σηκώσετε» μόνοι σας. Αυτό απαιτεί μεγάλο χώρο και συνήθως έχει άσχημη κατάληξη καθώς πρέπει να τρέχετε και να κοιτάτε ταυτόχρονα ψηλά... - Επιστρατεύστε ένα βοηθό προκειμένου να κρατά τον χαρταετό με την πλάτη του στον άνεμο και να αφήνει σιγά σιγά το σκοινί όταν εσείς του δώσετε μια μικρή ώθηση. Και... ΠΡΟΣΟΧΗ στα καλώδια της ΔΕΗ!!!

Αυτά τα κορίτσια ξέρουν καλά από... χαρταετό, μόνο που δεν είναι ακριβώς αυτός που πετάμε την Καθαρά Δευτέρα, αλλά αυτός που σε ανεβάζει πάνω από τα γαλανά νερά και λέγεται kitesurfing.


Αν πετάξετε όμως τον κλασικό χαρταετό ιδού μερικές οδηγίες για να πετύχει το εγχείρημα 100%.

- Αν επιλέξετε να αγοράσετε έτοιμο χαρταετό, μην τσιγκουνευτείτε τα χρήματα. Το ποιοτικό υλικό είναι το παν!
- Προσέξτε τα ξύλα να είναι ίσια και γερά.
- Καλό είναι να μεγαλώνετε εκ των προτέρων το μήκος της ουράς.
- Πριν τον πετάξετε, ελέγξτε προσεκτικά για σκισίματα ή σπασίματα σε όλο το μήκος και το πλάτος του χαρταετού και κολλήστε τα με δυνατή κόλλα.
- Αν τελικά χαρταετός δεν πετά, δοκιμάστε να αλλάξετε τη γωνία στα ζύγια.
- Μην επιχειρήσετε να τον «σηκώσετε» μόνοι σας. Αυτό απαιτεί μεγάλο χώρο και συνήθως έχει άσχημη κατάληξη καθώς πρέπει να τρέχετε και να κοιτάτε ταυτόχρονα ψηλά...
- Επιστρατεύστε ένα βοηθό προκειμένου να κρατά τον χαρταετό με την πλάτη του στον άνεμο και να αφήνει σιγά σιγά το σκοινί όταν εσείς του δώσετε μια μικρή ώθηση.
Και... ΠΡΟΣΟΧΗ στα καλώδια της ΔΕΗ!!!