Εμανουέλ Μπεάρ: Παραδέχτηκε ότι τη διέλυσαν οι πλαστικές

12.03.2012
Η Γαλλίδα καλλονή Εμανουέλ Μπεάρ (Emmanuelle Béart) παραδέχτηκε δημοσίως ότι έχει καταστρέψει το πρόσωπό της από τις πολλές και απανωτές πλαστικές επεμβάσεις. Η καταξιωμένη ηθοποιός, κάνει τώρα ολόκληρη καμπάνια για να γνωστοποιήσει τα προβλήματα που δημιουργεί στον εαυτό του όποιος/α έχει "κόλλημα" με τις πλαστικές επεμβάσεις. Η ίδια δηλώνει στη Le Monde ότι έφτιαξε το στόμα της όταν ήταν 27 ετών και παραδέχεται ότι: «Ήταν μια κακοτεχνία». «Είναι φανερό» συνεχίζει «ότι αν μου άρεσε το στόμα μου, δεν θα το πείραζα. Μια γυναίκα ή ένας άντρας κάνει μια επέμβαση πάνω του γιατί δεν μπορεί πια να ζει με αυτό το κομμάτι του σώματός του, δεν το αντέχει.... Είτε βρίσκει βοήθεια και βρίσκει τη δύναμη να την παλέψει την ανάγκη να κάνει πλαστικές ή συνεχίζει κάνοντας πλαστική επέμβαση.» Ήταν φανερό ότι η 48χρονη ηθοποιός έχει «πειράξει» αποτυχημένα το πρόσωπό της, αλλά πλέον το παραδέχτηκε και η ίδια: «Είναι μια φοβερή πράξη στην οποία δεν μπορείς πραγματικά να προβλέψεις τις επιπτώσεις. Ακόμα και η ιδέα μια ένεσης αυτές τις ημέρες με καταρρακώνει. Και δεν ξέρω καθόλου πώς θα περάσω από αυτές τις φάσεις στη ζωή μου» (ενν. του μεσήλικα και ηλικιωμένου). Η ηθοποιός μάλιστα πρόσθεσε ότι δεν ήταν ποτέ αντίθετη απέναντι σε όσους έκαναν πλαστικές επεμβάσεις, γιατί συχνά το θέμα σχετίζεται με την αυτοπεποίθηση. ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΠΕΑΡ

Η Γαλλίδα καλλονή Εμανουέλ Μπεάρ (Emmanuelle Béart) παραδέχτηκε δημοσίως ότι έχει καταστρέψει το πρόσωπό της από τις πολλές και απανωτές πλαστικές επεμβάσεις. Η καταξιωμένη ηθοποιός, κάνει τώρα ολόκληρη καμπάνια για να γνωστοποιήσει τα προβλήματα που δημιουργεί στον εαυτό του όποιος/α έχει "κόλλημα" με τις πλαστικές επεμβάσεις.

Η ίδια δηλώνει στη Le Monde ότι έφτιαξε το στόμα της όταν ήταν 27 ετών και παραδέχεται ότι: «Ήταν μια κακοτεχνία». «Είναι φανερό» συνεχίζει «ότι αν μου άρεσε το στόμα μου, δεν θα το πείραζα. Μια γυναίκα ή ένας άντρας κάνει μια επέμβαση πάνω του γιατί δεν μπορεί πια να ζει με αυτό το κομμάτι του σώματός του, δεν το αντέχει.... Είτε βρίσκει βοήθεια και βρίσκει τη δύναμη να την παλέψει την ανάγκη να κάνει πλαστικές ή συνεχίζει κάνοντας πλαστική επέμβαση.»

Ήταν φανερό ότι η 48χρονη ηθοποιός έχει «πειράξει» αποτυχημένα το πρόσωπό της, αλλά πλέον το παραδέχτηκε και η ίδια: «Είναι μια φοβερή πράξη στην οποία δεν μπορείς πραγματικά να προβλέψεις τις επιπτώσεις. Ακόμα και η ιδέα μια ένεσης αυτές τις ημέρες με καταρρακώνει. Και δεν ξέρω καθόλου πώς θα περάσω από αυτές τις φάσεις στη ζωή μου» (ενν. του μεσήλικα και ηλικιωμένου). Η ηθοποιός μάλιστα πρόσθεσε ότι δεν ήταν ποτέ αντίθετη απέναντι σε όσους έκαναν πλαστικές επεμβάσεις, γιατί συχνά το θέμα σχετίζεται με την αυτοπεποίθηση.

Γεννημένη στις 14 Αυγούστου 1963 κοντά στο Σεν Τροπέ, είναι κόρη του ποιητή, μουσικού και τραγουδιστή Γκι Μπεάρ, λιβανέζικης καταγωγής, και της πρώην μοντέλου και ηθοποιού Ζενεβιέβ Γκαλεά, ιταλοελληνικής καταγωγής.

Ήταν υποψήφια για το Βραβείο César ως πολλά υποσχόμενη ηθοποιός το 1985 για την ταινία «A Strange Passion» και το 1986 για το «Love on the Quiet». Υποψήφια για César Καλύτερης ηθοποιού στα: 1990 – Children of Chaos, 1992 – The Beautiful Troublemaker, 1993 – A Heart in Winter, 1996 – Nelly and Mr. Arnaud, 2001 – Les Destinées. Για την ερμηνεία της στο φιλμ «Manon des Sources» κερδίζει το 1987 το César για Β' Γυναικείο Ρόλο.

Τον Μάιο του 2003, ετών 39, εμφανίστηκε γυμνή με έναν νεότερο άνδρα μοντέλο για το γαλλικό Elle, απογειώνοντας στο θεό τις πωλήσεις του τεύχους.

Σήμερα κατοικεί στο Παρίσι με τα δύο της παιδιά, τη Νέλι, από τον Ντανιέλ Οτέιγ (Daniel Auteuil) και τον Γιόχαν, γιο του συνθέτη Νταβίντ Μορώ (David Moreau). Έζησε και μία τραγική σχέση με τον παραγωγό του σινεμά Βενσάν Μεγιέρ (Vincent Meyer), ο οποίος αυτοκτόνησε στο Παρίσι κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ των Καννών το 2003.

Επιμέλεια Χ.Τ.