Πρώτη φορά τρανσέξουαλ στο εξώφυλλο του TIME

02.06.2014
Το όνομά της είναι Λαβέρν Κοξ (Laverne Cox), πρωταγωνιστεί στη σειρά του Netflix, «Orange Is the New Black» και είναι μία από τις πιο γνωστές τρανσέξουαλ στον κόσμο. Το περιοδικό Time φιλοξένησε την ηθοποιό στο εξώφυλλό του, και μάλιστα πρόκειται για την πρώτη φορά που φιγουράρει διεμφυλική transgender στο περιοδικό. Ένα μήνα πριν, το Time παρέλειψε να τη βάλει στη λίστα με τις 100 πιο σπουδαίες προσωπικότητες, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και οδήγησε σε εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #whereisLaverneCox. Στη συνέντευξή της στο Time η Κοξ δήλωσε: «Δεν υπάρχει μόνο μία ιστορία τρανς. Δεν υπάρχει μόνο μία εμπειρία τρανς. Και πιστεύω ότι αυτό που πρέπει όλοι να καταλάβουν είναι ότι δεν αισθάνονται όλοι ότι η ταυτότητα του φύλου τους ευθυγραμμίζεται με αυτό που τους αποδίδεται όταν γεννιούνται, με βάση τα γεννητικά τους όργανα» ... «Εάν κάποιος θέλει να εκφράσει το φύλο του με έναν τρόπο που είναι διαφορετικός, τότε εντάξει και δεν θα πρέπει να τους αρνούνται κάποιοι την υγειονομική περίθαλψη. Δεν θα πρέπει να πέφτουν θύματα εκφοβισμού. Δεν αξίζουν να είναι θύματα βίας. Αυτό πρέπει να κατανοήσουν οι άνθρωποι.»

Το όνομά της είναι Λαβέρν Κοξ (Laverne Cox), πρωταγωνιστεί στη σειρά του Netflix, «Orange Is the New Black» και είναι μία από τις πιο γνωστές τρανσέξουαλ στον κόσμο. Το περιοδικό Time φιλοξένησε την ηθοποιό στο εξώφυλλό του, και μάλιστα πρόκειται για την πρώτη φορά που φιγουράρει διεμφυλική transgender στο περιοδικό. Ένα μήνα πριν, το Time παρέλειψε να τη βάλει στη λίστα με τις 100 πιο σπουδαίες προσωπικότητες, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και οδήγησε σε εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #whereisLaverneCox.

Στη συνέντευξή της στο Time η Κοξ δήλωσε: «Δεν υπάρχει μόνο μία ιστορία τρανς. Δεν υπάρχει μόνο μία εμπειρία τρανς. Και πιστεύω ότι αυτό που πρέπει όλοι να καταλάβουν είναι ότι δεν αισθάνονται όλοι ότι η ταυτότητα του φύλου τους ευθυγραμμίζεται με αυτό που τους αποδίδεται όταν γεννιούνται, με βάση τα γεννητικά τους όργανα» ... «Εάν κάποιος θέλει να εκφράσει το φύλο του με έναν τρόπο που είναι διαφορετικός, τότε εντάξει και δεν θα πρέπει να τους αρνούνται κάποιοι την υγειονομική περίθαλψη. Δεν θα πρέπει να πέφτουν θύματα εκφοβισμού. Δεν αξίζουν να είναι θύματα βίας. Αυτό πρέπει να κατανοήσουν οι άνθρωποι.»