Γουίλιαμ & Κέιτ: Ο έρωτάς τους βήμα βήμα

25.04.2011
Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους και ανεξάρτητα από το τι έπαιζαν τα στοιχήματα (!) όλα αυτά τα χρόνια, ο πρίγκιπας θα το πάρει το κορίτσι ενώπιων Θεού και ανθρώπων και μάλιστα σε πέντε μέρες.

Το παραμύθι που, όπως φαίνεται, θα έχει αίσιο τέλος, ξεκίνησε κάπως έτσι πριν από 10 χρόνια, όταν οι δύο πρωταγωνιστές έφτασαν στο πανεπιστήμιο Σεντ Άντριους της Σκοτίας.

Σε συνέντευξη που έδωσε κάποια στιγμή η Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) ομολόγησε ότι την πρώτη στιγμή που κοίταξε τον πρίγκιπα Γουίλιαμ (prince William) στα μάτια "κοκκίνισε και έτρεξε να φύγει".

Από την πλευρά του, ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο παραδέχτηκε πως "πάντα ήξερε ότι αυτή η κοπέλα είχε κάτι πολύ ξεχωριστό επάνω της".

"Περάσαμε μερικά σκαμπανεβάσματα, όπως κάθε σχέση, αλλά ξαναβρήκαμε ο ένας τον άλλο και συνεχίσαμε. Είναι εύκολα τα πράγματα μεταξύ μας. Περνάμε καλά", συνέχισε ο 28χρονος πρίγκιπας.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι σε αντίστοιχη συνέντευξη που είχε δώσει ο πρίγκιπας Κάρολος (prince Charles) για τον αρραβώνα του με την Νταϊάνα (Diana) το 1981, όταν ρωτήθηκε αν είναι ερωτευμένος, απάντησε αμήχανα: "Ό,τι και αν σημαίνει το 'ερωτευμένος'".

Οι μελλόνυμφοι πρίγκιπες κάνουν γενικά πλάκα μεταξύ τους και ένα από τα αγαπημένα τους θέματα είναι η φήμη ότι η Κέιτ είχε ένα πόστερ του Γουίλιαμ επάνω από το κρεβάτι της όταν ήταν μαθήτρια.

Η ίδια η Κέιτ το αρνείται υποστηρίζοντας ότι "ήταν ο κούκλος της Levi's" που κοσμούσε το δωμάτιο και όχι ο Γουίλιαμ, αλλά δεν είναι λίγοι που χρησιμοποιούν την ιστορία για να υποστηρίξουν τη θεωρία ότι η νεαρή Μίντλετον πήγε στο Σεντ Άντριους "επί τούτου" για να γνωρίσει τον πρίγκιπα και… ό,τι ήθελε προκύψει. Που τελικά, φυσικά, προέκυψε!

Στην ίδια θεωρία περί "σκοπιμότητας" εντάσσεται –σύμφωνα πάντα με τους υποστηρικτές της- και η όλη ιστορία με τη συμμετοχή της Κέιτ σε εκείνη την περιβόητη επίδειξη μόδας όπου με το προκλητικό διαφανές φόρεμα που επέλεξε, κέντρισε για τα καλά το ενδιαφέρον του πρίγκιπα.

Τον πρώτο χρόνο στο πανεπιστήμιο, το ζευγάρι έμενε σε διαφορετικά –αλλά κοντινά- δωμάτια ενώ τον Σεπτέμβριο του 2002, μετακόμισαν σε ένα σπίτι που μοιράζονταν με άλλους φίλους. Μέχρι και το Ιούνιο του 2003 ο Γουίλιαμ υποστήριζε ότι δεν είχε μόνιμο δεσμό, ενώ η Κέιτ έβγαινε με κάποιον άλλο.

Ωστόσο, τα Χριστούγεννα του ίδιου χρόνου δημοσιεύματα τους ήθελαν να έχουν γίνει ζευγάρι. Τον Μάρτιο του 2004 οι δυο τους φωτογραφήθηκαν σε διακοπές για σκι και το παλάτι δεν διέψευσε ότι ήταν μαζί.

Παρά τις αναφορές περί χωρισμού τους το 2005, επίσημα η σχέση διεκόπη τον Απρίλιο του 2007, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τα παλάτι.

Ως εξήγηση για τον χωρισμό είχε δοθεί η έμφαση που έπρεπε να δώσει τότε στην καριέρα του ο Γουίλιαμ αλλά η αλήθεια είναι ότι και οι φωτογραφίες του πρίγκιπα με άλλες γυναίκες δεν είχαν βοηθήσει καθόλου την κατάσταση. Ο ίδιος, βέβαια το είχε ρίξει στην… ηλικία: "Ήμασταν πολύ νέοι και οι δύο. Ψάχναμε και οι δύο τους εαυτούς μας", είχε εξηγήσει.

Από την πλευρά της, η Κέιτ είχε παραδεχτεί ότι "δεν ήταν καθόλου χαρούμενη με τον χωρισμό" αλλά επέμενε ότι τελικά η όλη εμπειρία "την έκανε πιο δυνατή".

Δεν πέρασαν εννέα μήνες και οι δυο τους ήταν πάλι μαζί, αλλά και πάλι δεν ακούστηκε καμία κουβέντα για γάμο…

Λέγεται ότι ο Γουίλιαμ –ο οποίος είναι κατά γενική ομολογία ιδιαίτερα προστατευτικός απέναντι στην καλή του- ήθελε να της δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσει καλά όλες τις πτυχές της βασιλικής ζωής πριν αποφασίσει αν θέλει να γίνει μέρος της. Ήθελε να της δώσει την ευκαιρία να "την… κάνει, αν θέλει πριν προχωρήσουν πολύ τα πράγματα".

Εκείνη, όμως, όπως είχε δείξει επανειλημμένα μέχρι τώρα δεν είχε καμία τέτοια διάθεση. Οπότε, μόλις ο Γουίλιαμ έγινε 28, το ζευγάρι άρχισε να συζεί και σε κάποιες διακοπές που έκαναν στην Κένυα, έπεσε και η πρόταση, η οποία συμβολικά συνοδεύτηκε και από το εντυπωσιακό δαχτυλίδι της μαμάς Νταϊάνα (Diana).

"4 και σήμερα", λοιπόν και… η ώρα η καλή…

Ζωή Κίττα