Τι γαμήλια δώρα προτιμούν οι πρίγκιπες;

26.04.2011
"3 και σήμερα" για τον γάμο της χρονιάς και το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι απλό και… χρηστικό: "Τι δωρίζει κανείς σε ένα ζευγάρι που, αδιαμφισβήτητα, τα έχει όλα;"


"3 και σήμερα" για τον γάμο της χρονιάς και το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι απλό και… χρηστικό: "Τι δωρίζει κανείς σε ένα ζευγάρι που, αδιαμφισβήτητα, τα έχει όλα;"

Την απάντηση φρόντισαν με τον τρόπο τους να δώσουν οι ίδιοι οι μελλόνυμφοι: Δωρεές σε διάφορες φιλανθρωπίες που έχουν επιλέξει οι ίδιοι.

Ζούμε –όλοι- στο 2011 και, όπως φαίνεται, οι καιροί που οι γονείς του Γουίλιαμ (William) λάμβαναν ως δώρο γάμου δωμάτια γεμάτα με αντίκες, έπιπλα, αμέτρητα ολόχρυσα σερβίτσια και άλλα σχετικά έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Σήμερα, ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο και η αγαπημένη του Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) στέκονται πολύ διαφορετικά απέναντι στο όλο θέμα ζητώντας από όσους το επιθυμούν, αντί για δώρο, να προσφέρουν χρήματα σε κάποιους από τους 26 συνολικά φιλανθρωπικούς σκοπούς τους οποίους υποστηρίζουν ως ζευγάρι.

Μερικές από αυτές τις οργανώσεις δεν είναι καθόλου γνωστές και για τον λόγο αυτό η αξία του να βοηθηθούν είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Έτσι, στη λίστα των προτεινόμενων αγαθοεργιών βλέπουμε την κίνηση για βοήθεια των πληγέντων από τον πρόσφατο σεισμό στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, την Καναδική Ακτοφυλακή (Canadian Coast Guard Auxiliary) και τους Ιπτάμενους Γιατρούς της Αυστραλίας (Australia's Royal Flying Doctor Service).

Ωστόσο οι περισσότερες από τις φιλανθρωπίες βρίσκονται στη Βρετανία και έχουν σχέση με το στρατιωτικό υπόβαθρο του γαμπρού.

Όπως έγινε γνωστό, οι δωρεές μπορούν να γίνονται σε έξι διαφορετικά νομίσματα στο σάιτ www.royalweddingcharityfund.org ενώ τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν αναλόγως από ένα ίδρυμα που δημιουργήθηκε από τον Γουίλιαμ και τον αδελφό του, Χάρι (Harry).

Βέβαια, ό,τι και να κάνουν, δεν θα το γλιτώσουν το… ξετύλιγμα οι μελλόνυμφοι.

Ο λαός της Ουαλίας θα δωρίσει στο ζευγάρι μια κρυστάλλινη δημιουργία ειδικά φτιαγμένη για εκείνους, ενώ η αφρικανική αεροπορική εταιρεία kulula.com σκοπεύει να προσφέρει στην οικογένεια της νύφης ένα κοπάδι αγελάδες (!).

Σύμφωνα με την τοπική παράδοση "lobola" ο γαμπρός πληρώνει ένα συμβολικό ποσό στην οικογένεια της νύφης σε…γελάδια και η εταιρεία σκοπεύει να κάνει την κίνηση αντ' αυτού.

Δεδομένου, φυσικά ότι οι Μίντλετον θα δεχτούν την προσφορά, οι υπεύθυνοι σκοπεύουν να στείλουν το κοπάδι στη Βρετανία –αεροπορικώς (!)- σε χρόνο μηδέν.

Ζωή Κίττα