Το τελετουργικό του πριγκιπικού γάμου, λεπτό προς λεπτό

28.04.2011
Λιγότερες από 24 ώρες μας χωρίζουν από το γεγονός του αιώνα, όπως χαρακτηρίζεται ευρέως ο γάμος του πρίγκιπα Γουίλιαμ (prince William) με την Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) και το ακριβές πρόγραμμα της μεγάλης ημέρας έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Λιγότερες από 24 ώρες μας χωρίζουν από το γεγονός του αιώνα, όπως χαρακτηρίζεται ευρέως ο γάμος του πρίγκιπα Γουίλιαμ (prince William) με την Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) και το ακριβές πρόγραμμα της μεγάλης ημέρας έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Έτσι, αμέσως παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε όλες τις λεπτομέρειες για το τελετουργικό του γάμου, λεπτό προς λεπτό.

Σημειώνουμε απλά ότι, για ευνόητους λόγους, όλο το πρόγραμμα δίνεται σε "ώρα Ελλάδας". Για όσους θέλουν να κάνουν τους δικούς τους υπολογισμούς θυμίζουμε ότι ο γάμος έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 11π.μ (τοπική ώρα Αγγλίας), δηλαδή 1 μ.μ. (δική μας).

Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, έχουμε και λέμε:

- 10:15 Οι πρώτοι από τους 1.900 καλεσμένους φτάνουν στη βόρεια πύλη του Αβαείου του Γουεστμίνστερ στο κέντρο του Λονδίνου.

- 11:50 Άφιξη των ξένων ηγετών, πολιτικών και άλλων διακεκριμένων καλεσμένων.

- 12:10 Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο αδελφός του πρίγκιπας Χάρι φεύγουν από το Κλάρενς Χάουζ.

- 12:15 Οι πρίγκιπες φτάνουν στο Αβαείο.

- 12:20 Μέλη των ξένων βασιλικών οικογενειών φτάνουν στο Αβαείο από το παλάτι του Μπάκινχαμ.

- 12:27 Η μητέρα της νύφης, Κάρολ φτάνει επίσης στο Αβαείο. Τη συνοδεύει ο γιος της και αδελφός της Κέιτ, Τζέιμς Μίντλετον.

- 12:30 Ορισμένα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας φτάνουν στο Γουέστμινστερ.

- 12:40 Η βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ και ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος ξεκινούν από το Μπάκινχαμ. Ενώ την ίδια στιγμή, ο πρίγκιπας Άντριου με τις κόρες του, πριγκίπισσες Ευγενία και Βεατρίκη, ο πρίγκιπας Έντουαρτ και η σύζυγός του Σοφί, η πριγκίπισσα Άννα και ο σύζυγός της Τίμοθι Λόρενς φτάνουν στο Αβαείο.

- 12:42 Ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα, φτάνουν στο Γουεστμίνστερ.

- 12:45 Η βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ και ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος φτάνουν στην εκκλησία.

- 12:51 Η νύφη συνοδευόμενη από τον πατέρα της, Μάικλ ξεκινά από το "Goring Hotel" όπου περνά τις τελευταίες τις μέρες ως "ανύπαντρη κοινή θνητή".

- 12:55 Οι παράνυμφοι και τα παρανυμφάκια φτάνουν στην εκκλησία.

- Γύρω στις 13:00 Η νύφη φτάνει στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ και ξεκινά η γαμήλια τελετή, η οποία θα αναμεταδίδεται μέσω μεγαφώνων τόσο έξω από την εκκλησία όσο και κατά μήκος όλων των κεντρικών δρόμων του Λονδίνου.

- 14:15 Ο Γουίλιαμ και η Κέιτ βγαίνουν από την εκκλησία ως σύζυγοι και αναχωρούν για το Μπάκινχαμ μέσα στην διάσημη άμαξα 1902 State Landau. Ακολουθεί η βασίλισσα.

- 14:30 Η πομπή φτάνει στο παλάτι και 10 λεπτά αργότερα ακολουθούν τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

- 14:40 Οι καλεσμένοι για τη γαμήλια δεξίωση φτάνουν στο Μπάκινχαμ.

- 15:25 Τα νιόπαντρο –πια- ζευγάρι και η βασίλισσα εμφανίζονται στο μπαλκόνι των ανακτόρων μαζί με τις οικογένειές τους για τον πρώτο τους επίσημο χαιρετισμό.

- 15:30 Σύσσωμη η βασιλική οικογένεια παρακολουθούν από το μπαλκόνι επίδειξη της Βασιλικής Αεροπορίας και αμέσως μετά επιστρέφουν στο εσωτερικό του παλατιού για την πρώτη δεξίωση που θα παραθέσει η βασίλισσα για 600 καλεσμένους.

- 20:00 Ξεκινά η δεύτερη, πιο ιδιωτική, δεξίωση για 300 καλεσμένους, αφού στο μεταξύ το ζευγάρι έχει αποσυρθεί για λίγη ξεκούραση στο ανάκτορο Σεντ-Τζέιμς.

Από εμάς… Καλά στέφανα! Στο μεταξύ, στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να θυμηθείτε τα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τους πρώτους χαιρετισμούς των διαφόρων γαλαζοαίματων ζευγαριών της Βρετανίας, τον τελευταίο αιώνα (!)

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα