Η Κέιτ στο μικροσκόπιο της βασίλισσας

18.07.2011
Όπως υποστηρίζει η δημοσιογράφος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, η βασίλισσα προσκάλεσε την δούκισσα του Κέιμπριτζ στο ανάκτορο του Μπάλμοραλ για να "τη γνωρίσει".

Όπως υποστηρίζει η δημοσιογράφος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, Ίνγκριντ Σέγουορντ (Ingrid Seward), η βασίλισσα προσκάλεσε την δούκισσα του Κέιμπριτζ στο ανάκτορο του Μπάλμοραλ για να "τη γνωρίσει".

Ο γάμος της Κέιτ -πρώην Μίντλετον- (Kate Middleton) με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ (prince William) τον περασμένο Απρίλιο ήταν ένας θρίαμβος για το παλάτι, όπως και το ταξίδι των νεονύμφων στον Καναδά, όπου στο παρελθόν υπήρξαν πολλές αντιδράσεις για τον θεσμό της μοναρχίας. Ωστόσο, η επικείμενη συνάντηση της δούκισσας με τα πεθερικά στο τέλος του καλοκαιριού θα είναι μια σκληρή δοκιμασία για εκείνη.

Συνήθως η βασίλισσα Ελισάβετ (Queen Elizabeth) κι ο δούκας του Εδιμβούργου επισκέπτονται το ανάκτορο τους στην Σκωτία κάθε τέλος Αυγούστου και μένουν εκεί όλο τον Σεπτέμβριο. Κοντά τους σχεδόν πάντα, βρίσκονται ο πρίγκιπας Κάρολος (prince Charles) με την Καμίλα (Camilla) και όλοι μαζί κάνουν συχνές εμφανίσεις στο γήπεδο του Μπρέμαρ.

Η Αυλή επιβεβαίωσε την ενδεχόμενη της επίσκεψης της Κέιτ στη Σκωτία και όπως πάει το πράγμα, εκείνη πρέπει να προετοιμάζεται για ατελείωτες ώρες τρελού κεφιού...

Στο πρόγραμμα της βασιλικής παρέας περιλαμβάνονται μεγάλη περίπατοι στην εξοχή, υπαίθρια πικνίκ, βραδιές παρακολούθησης dvd με τη βασίλισσα και οικογενειακά μπάρμπεκιου, όπου ο πρίγκιπας Φίλιπ (prince Philip) επιμένει να ψήνει προσωπικά όλα τα λουκάνικα και τις μπριζόλες.

Σύμφωνα με πηγές εκ των έσω, η συγκεκριμένη εκδρομή θα επιτρέψει επιτέλους στη βασίλισσα να περάσει λίγο χρόνο με την Κέιτ και να τη γνωρίσει καλύτερα. Ταυτόχρονα η Κέιτ θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει το προσωπικό του Μπάλμοραλ, ως μέρος της προετοιμασίας της για να γίνει "κυρία του σπιτιού".

"Είναι μια αρκετά σημαντική επίσκεψη για την Κέιτ, επειδή, είτε το πιστεύετε είτε όχι, η βασίλισσα δεν την γνωρίζει καθόλου καλά", τονίζει η Σέγουορντ, διευθύντρια του περιοδικού "Majesty": "Δεν την είχαν προσκαλέσει ποτέ στο Μπάλμοραλ, αλλά τώρα ανήκει στην οικογένεια και η βασίλισσα θέλει να την γνωρίσει. Είναι μια σημαντική επίσκεψη από πολλές απόψεις και μια απ' αυτές είναι ότι η βασίλισσα θέλει την Κέιτ να συναντήσει όλο το προσωπικό, αφού κάποια μέρα θα είναι υπεύθυνη γι' αυτούς. Θα μπουν σε τρεις σειρές και θα της τους συστήσει έναν-έναν. Η βασίλισσα θέλει να παρουσιάσει την Κέιτ στη Σκωτία. Έχει έρθει η ώρα".

Οι νεόνυμφοι έσπασαν την οικογενειακή παράδοση με το να μην επισκεφτούν το Μπάλμοραλ ως μέρος του ταξιδιού του μέλιτος, αντίθετα με την ίδια τη βασίλισσα, τον Κάρολο και την πριγκίπισσα Άννα (princess Ann).

Ωστόσο, οι δούκες του Κέιμπριτζ γνωρίζουν καλά την περιοχή, καθώς όταν υπήρξαν και οι δύο φοιτητές στο πανεπιστήμιο του St Andrews επισκεπτόντουσαν συχνά το περίπτερο "Ταμναγκάρ" που υπάρχει στο κτήμα του ανακτόρου. Επίσης, έχουν μείνει στο Μπίρκχαλ, το σπίτι του Κάρολου στη Σκωτία. Όμως αυτή η φορά θα είναι η πρώτη που θα μείνουν στο "μεγάλο σπίτι", μέσα στο κάστρο του Μπάλμοραλ.

"Το Μπάλμοραλ μπορεί να αποδειχθεί κόλαση για τις πριγκιπικές νύφες. Η Νταϊάνα κατέληξε να το μισεί, το σιχαινόταν. Μισούσε το κρύο, την υγρασία και την επισημότητα. Δεν μπορούσε ν' αντέξει όλα αυτά τα πικνίκ. Αντιθέτως, η Κου Σταρκ, πρώην φιλενάδα του πρίγκιπα Άντριου (prince Andrew) και η δούκισσα του Γιορκ το είχαν λατρέψει. Αλλά η Κέιτ γνωρίζει ήδη τη Σκωτία και της αρέσουν πολύ οι περίπατοι στην εξοχή. Είναι και το αγαπημένο μέρος του Γουίλιαμ", συμπληρώνει η Σέγουορντ.

Σύμφωνα με άλλες πηγές από την Αυλή, το ζεύγος "αναμένεται γύρω στα τέλη Αυγούστου, αλλά οι ημερομηνίες αλλάζουν σύμφωνα με τις βάρδιες του Γουίλιαμ στην υπηρεσία διάσωσης της RAF".

"Νομίζω ότι όλοι στο Μπάλμοραλ είναι ενθουσιασμένοι και ανυπομονούν να υποδεχτούν τους νιόπαντρους που κάποια μέρα θα έχουν την ευθύνη τους. Το σίγουρο είναι ότι και οι δύο λατρεύουν το κτήμα και τη Σκωτία. Είναι το μέρος όπου πρωτοερωτεύτηκαν", συνεχίζει η ίδια πηγή.

Ο Γουίλιαμ και η Κέιτ πρόκειται να παρευρεθούν στον γάμο της Ζάρα Φίλιπς (Zara Philips) και του Μάικ Τίντολ (Mike Tindall) στο Εδιμβούργο στις 30 Ιουλίου, όταν το Μπάλμοραλ κλείνει τις πόρτες του για το κοινό. Η βασίλισσα και ο δούκας του Εδιμβούργου θα πάνε στο Μπάλμοραλ μετά τον γάμο της εγγονής τους και θα μείνουν προσωρινά στην κατοικία του Γκρέγκοουγαν Λοτζ μέχρι να ετοιμαστεί το κεντρικό σπίτι.

Παρότι όλες αυτές οι λεπτομέρειες έχουν ήδη διαρρεύσει στη δημοσιότητα, οι επίσημες πηγές αρνούνται να τις σχολιάσουν. Χαρακτηριστικά, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κλάρενς Χάουζ, "αυτή την εποχή ο Γουίλιαμ και η Κέιτ έχουν επιστρέψει και διαμένουν στο Άνγκλεζι. Δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα σχόλιο για τα μελλοντικά προσωπικά τους σχέδια".