Στα σκυλιά η περιουσία του Αλεξάντερ Μακ Κουίν

27.07.2011
Τον Φεβρουάριο του 2010 ο κόσμος της μόδας σοκαρίστηκε από το νέο για την αυτοκτονία του διάσημου βρετανού σχεδιαστή.

Τον Φεβρουάριο του 2010 ο κόσμος της μόδας σοκαρίστηκε από το νέο για την αυτοκτονία του διάσημου βρετανού σχεδιαστή.

Ο Αλεξάντερ Μακ Κουίν (Alexander McQueen) είχε κρεμαστεί βάζοντας τέρμα στη ζωή του στα 40 του χρόνια. Σήμερα, το θέμα επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ανοίχτηκε η διαθήκη του και παρουσιάζει "ένα κάποιο ενδιαφέρον".

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, λοιπόν, ο Αλεξάντερ Μακ Κουίν δώρισε σχεδόν το σύνολο της ύψους £16.036.500 (€18.161.131) περιουσίας του σε αγαθοεργίες και μεγάλο μέρος της στα αγαπημένα του τετράποδα (!)

Ο διάσημος σχεδιαστής αγαπούσε πολύ τα σκυλιά και το έδειξε έμπρακτα αφήνοντας από £100.000 (€113.281) στα εξής ιδρύματα που ασχολούνται με τη φροντίδα τους: "The Terrence Higgins Trust", "Battersea Dogs and Cats Home", "the London Buddhist Centre" και το "Blue Cross sick animal centre" στο Μπάφορντ του Όξφορντσαϊρ.

Επιπλέον, €50.000 (€56.600) πήγαν σε έναν ειδικό λογαριασμό ώστε να εξασφαλίσει ότι τα δικά του κατοικίδια θα έχουν τη φροντίδα που τους πρέπει για όλη τους τη ζωή.

Στο ζευγάρι που φρόντιζε το σπίτι του, Μαρλέν και Σεζάρ Γκαρσία (Marlene and Cesar Garcia) ο αυτόχειρας σχεδιαστής άφησε £50.000 (€56.600) "για τα χρόνια και την πίστη που του αφιέρωσαν". Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ο Σεζάρ ήταν εκείνος που βρήκε το άψυχο κορμί του αφεντικού του να κρέμεται μέσα στην ντουλάπα του πριν από 18 μήνες.

Επίσης, £50.000 (€56.600) πήγαν στον βαφτισιμιό του σχεδιαστή και σε καθένα από τους ανιψιούς και τις ανιψιές του ενώ οι τρεις αδελφές και οι δύο αδελφοί του έλαβαν από £250.000 (€283.000).

Το υπόλοιπο της περιουσίας του, ο Μακ Κουίν το άφησε ως καταπίστευμα για τη φιλανθρωπική του δράση "Sarabande" προτείνοντας να χρησιμοποιηθούν για υποτροφίες φοιτητών στο "Central St Martin’s College of Art and Design" στο Λονδίνο όπου φοίτησε και ο ίδιος.

Ο Μακ Κουίν, γνωστός και ως Λι σε φίλους και συγγενείς, γεννήθηκε στο Ιστ Εντ του Λονδίνου το 1969 και ήταν ο μικρότερος από έξι παιδιά. Σε ηλικία 16 ετών παράτησε το σχολείο και ξεκίνησε τον πολύ επιτυχημένο δρόμο του στον χώρο της μόδας.

Κρεμάστηκε στις 11 Φεβρουαρίου, μία μέρα πριν από την κηδεία της μητέρας του έχοντας πάρει ένα ισχυρό κοκτέιλ κοκαΐνης, ηρεμιστικών και υπνωτικών χαπιών.

Σύμφωνα με τις έρευνες, ο ταλαντούχος σχεδιαστής δεν μπόρεσε να παλέψει την κατάθλιψη που τον κατάτρεχε, την πίεση της δουλειάς αλλά και τον χαμό της αγαπημένης του μητέρας.

Στο διαμέρισμα του Μακ Κουίν η αστυνομία εντόπισε ένα βιβλίο στο οπισθόφυλλο του οποίου είχε σκαλίσει τα εξής: "Φροντίστε τα σκυλιά μου. Λυπάμαι. Σας αγαπώ. Λι".

Κατά τα άλλα ο οίκος μόδας με το όνομά του συνεχίζει την ανοδική του πορεία με τη βασική σχεδιάστριά του, Σάρα Μπάρτον (Sarah Burton) να έχει σχεδιάσει το νυφικό με το οποίο η Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Γουίλιαμ (prince William) στις 29 Απριλίου.
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο νυφικό εκτίθεται αυτές τις μέρες σε μεγάλη έκθεση στο παλάτι του Μπάκινχαμ.

Ζωή Κίττα