Αναγκαστική προσγείωση για τη Βικτόρια

24.08.2011
Είναι η αδιαμφισβήτητη βασίλισσα του 12ποντου, αλλά όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα θα αναγκαστεί να κατεβάσει τα στάνταρτ της, τουλάχιστον στα παπούτσια και να διαλέξει αποκλειστικά φλατ για τις εμφανίσεις της στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.

Είναι η αδιαμφισβήτητη βασίλισσα του 12ποντου, αλλά όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα θα αναγκαστεί να κατεβάσει τα στάνταρτ της, τουλάχιστον στα παπούτσια και να διαλέξει αποκλειστικά φλατ για τις εμφανίσεις της στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.

Μετά τα προβλήματα με τη μέση της, εξαιτίας της μετατόπισης σπονδύλου τα οποία παρουσιάστηκαν μετά τη γέννηση της κόρης της, Χάρπερ Σέβεν (Harper Seven) τον περασμένο Ιούλιο, η Βικτόρια Μπέκαμ (Victoria Beckham) έχει σαφείς οδηγίες από τον γιατρό της να αποφεύγει τα ψηλά τακούνια.

"Πέρασε δύσκολα τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά είναι σκληρό καρύδι και αφού πήρε το πράσινο φως για να παραστεί στην Εβδομάδα Μόδας -υπό την προϋπόθεση ότι η πόνοι δεν θα χειροτερέψουν- τής έχουν απαγορεύσει τα τακούνια", λέει πρόσωπο του περιβάλλοντος της.

Σύμφωνα με κάποιους φίλους της, η 37χρονη σχεδιάστρια έπαθε τη μετατόπιση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και η κατάσταση χειροτέρεψε από την επέμβαση καισαρικής.

Η ίδια, αναμενόταν να εμφανιστεί στις επιδείξεις καμαρώνοντας για την ταχύτατη επαναφορά της σιλουέτας της μετά την εγκυμοσύνη πάνω στα συνηθισμένα της τακούνια στιλέτο, τα οποία θεωρούνται απαραίτητη στυλιστική λεπτομέρεια για όλες τις συμμετέχουσες στις διεθνείς συναντήσεις του χώρου της μόδας, τόσο ανάμεσα στο κοινό, όσο και πάνω στην πασαρέλα.

Όμως πλέον θα αναγκαστεί να ακολουθήσει με βαριά καρδιά, τον δρόμο που άνοιξαν ο Balenciaga και η Chanel στα τελευταία σόου τους, εμφανίζοντας τα μοντέλα τους στην πασαρέλα με ίσια παπούτσια, αντίθετα με την πλειονότητα των άλλων οίκων.

"Παρότι τα ψηλοτάκουνα της δεν ήταν η αιτία του προβλήματος, τα στιλέτο δεν βοηθούν στην κατάσταση της", συνεχίζει η ίδια πηγή: "Η Βικτόρια έψαχνε με τρέλα στο ίντερνετ για ένα αποδεκτό ζευγάρι φλατ που να μην την κάνουν να δείχνει σαν μπαστούνι του γκολφ".

Όπως αποκαλύπτουν κάποια δημοσιεύματα, ο Κριστιάν Λουμπουτέν (Christian Louboutin) και ο Ροζέ Βιβιέ (Roger Vivier) έχουν αναλάβει να σώσουν την κατάσταση σχεδιάζοντας αποκλειστικά για την κυρία Μπέκαμ κάποια επαρκώς εντυπωσιακά εναλλακτικά παπούτσια.

Στο παρελθόν η ίδια είχε υποχρεωθεί ξανά να φορέσει ίσια παπούτσια για ένα διάστημα καθώς υπέφερε από κότσια, αλλά δεν είναι καθόλου το στυλ της. "Δεν συζητά καθόλου να υιοθετήσει αυτό το λουκ, αλλά αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα της είναι να φροντίζει την Χάρπερ και να καταφέρει να ισιώσει", εξηγεί η ίδια πηγή στην εφημερίδα Mirror.

Η πρώην Spice Girl που αποκαλείται και Πος (Posh) από τον βρετανικό τύπο λόγω του κάπως ψυχρού και αριστοκρατικού στυλ της, αποτελεί ισχυρό πρότυπο μόδας. Το διάσημο κούρεμα της, "pob" (συντομογραφία του αγγλικού posh-bob, δηλαδή το κούρεμα της Πος) εξακολουθεί να αντιγράφεται από γυναίκες σε όλον τον πλανήτη, ενώ οι πανύψηλες δίσολες γόβες Louboutin που φόρεσε στον πριγκιπικό γάμο τον περασμένο Απρίλιο, ήδη έχουν γίνει θρύλος.

Έτσι, δεν αποκλείεται καθόλου, η επόμενη τάση που θα βγει από την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης να είναι τα ίσια παπούτσια κι ας μην έχουν εμφανιστεί παρά μονάχα στα ποδαράκια της Βικτόρια.