Οι απίστευτες κοτσάνες της Τζάκι Κένεντι

14.09.2011
Οι πολυαναμενόμενες κασέτες όπου η πιο διάσημη πρώτη κυρία όλων των εποχών μιλάει από τον… τάφο της, άρχισαν να βγαίνουν στη δημοσιότητα προκαλώντας πολλά και ποικίλα σχόλια.


Οι πολυαναμενόμενες κασέτες όπου η πιο διάσημη πρώτη κυρία όλων των εποχών μιλάει από τον… τάφο της, άρχισαν να βγαίνουν στη δημοσιότητα προκαλώντας πολλά και ποικίλα σχόλια.

Όπως είχε αποκαλύψει πριν από μερικούς μήνες η κόρη της, Καρολάιν (Caroline), η Ζακλίν Μπουβιέ Κένεντι Ωνάση (Jaqueline Bouvier Kennedy Onassis), το 1965 είχε δώσει έξι συνεντεύξεις στον δημοσιογράφο Άρθουρ Μ. Σλέσιντζερ (Arthur M. Schlesinger) με σκοπό να δημοσιοποιηθούν "όταν η στιγμή κρινόταν κατάλληλη".

Αργότερα η Τζάκι, η οποία έχει μείνει στην ιστορία ως σύμβολο της κομψότητας καθώς και της χρυσής αμερικανικής εποχής, έδωσε τα ηχητικά αυτά ντοκουμέντα στην κόρη της και ανέλαβε εκείνη να κρίνει το "κατάλληλο" της στιγμής. Που ήρθε τώρα.

Και τι δεν λέει η κυρία Κένεντι στις συνεντεύξεις αυτές. "Τυχοδιώκτρια και φρικτό, πικρό άνθρωπο", χαρακτηρίζει την μετέπειτα ηγέτη της Ινδίας Ίντιρα Γκάντι (Indira Gandhi), "μοχθηρό εγωμανή" τον γάλλο πρόεδρο Σαρλ ντε Γκολ (Charles de Gaulle), ενώ στολίζει τον ηγέτη-σύμβολο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μάρτιν Λούθερ Κινγκ (Martin Luther King) με επίθετα όπως "απαίσιος" και "κάλπικος".

Όσο για τον αντιπρόεδρο της αμερικανικής κυβέρνησης Λίντον Τζόνσον (Lyndon B. Johnson), δεν μπορούσε να συγκρατήσει το συναίσθημά της, χαρακτηρίζοντάς των ως "έναν ανειλικρινή φαντασμένο".

Ας μη μιλήσουμε για τη γνώμη που είχε για τον σερ Γουίνστον Τσόρτσιλ (Sir Winston Churchill), ο οποίος υπήρξε ανέκαθεν ίνδαλμα του συζύγου της. "Ήταν αληθινά τελείως γκάγκας", έλεγε η Τζάκι…

Το βιβλίο με τις συνεντεύξεις κυκλοφόρησε σήμερα στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια από τότε που ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι (John Fitzgerald Kennedy) κέρδισε την προεδρία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με μερικά από τα δημοσιεύματα, που το συνοδεύουν, "το γεγονός ότι η ατσαλάκωτη γατούλα με τα Σανέλ είχε νύχια, δεν θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη. Το που επιλέγει να τα μπήξει, όμως, ξαφνιάζει".

Επιπλέον, μεγάλη αντίδραση προκαλούν οι απόψεις της Τζάκι σχετικά με τις γυναίκες.
"Πιστεύω ότι οι γυναίκες δεν θα έπρεπε ποτέ να ασχολούνται με την πολιτική. Δεν είμαστε φτιαγμένες γι' αυτό", ακούγεται να λέει η Ζακλίν με απαλή, παθιάρικη φωνή, προφανώς προσπαθώντας να μιμηθεί τη φημολογούμενη ως ερωμένη του άντρα της Μέριλιν Μονρό (Marilyn Monroe), την ώρα που εκείνη του τραγουδούσε το ιστορικό "Happy birthday Mr. President".

Λέει και άλλα για τον άντρα της. Όπως ότι του άρεσε να διαβάζει στο μπάνιο, όταν δεν έπαιζε με τα πλαστικά παπάκια του! Ή ότι ανησυχούσε πολύ για την εικόνα που θα άφηνε πίσω του όταν έφευγε. Και ότι έτρεμε στην ιδέα ότι θα τον διαδεχόταν ο Λίντον Τζόνσον.

Το φαρμάκι της όμως έσταζε βαρύ όσο μιλούσε για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενά της, πριν από την περιβόητη πορεία του 1963 στην Ουάσινγκτον όπου έβγαλε και τον διάσημο λόγο του "Έχω ένα όνειρο", προσπαθούσε με τον κουνιάδο της Μπόμπι Κένεντι να οργανώσουν ένα σεξ πάρτι!

"Ο Μπόμπι μου το είχε πει χωρίς πικρία. Τηλεφωνούσαν σε όλα αυτά τα κορίτσια και τους προσκαλούσαν σε αν πάρτι όπου θα ήταν πολλοί άντρες και γυναίκες… Ξέρεις, σαν ένα όργιο", είπε συγκεκριμένα η Τζάκι.

Αυτό που αναμένεται να φανεί είναι αν και κατά πόσο θα επηρεάσουν την υστεροφημία της πάλαι ποτέ ιερής πρώτης κυρίας των ΗΠΑ οι συγκεκριμένες δηλώσεις.

Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε την Καρολάιν Κένεντι να μιλά για το όλο πρότζεκτ.

Ζωή Κίττα