Το όνειρο του πρίγκιπα Γουίλιαμ

27.09.2011
Λίγους μήνες μετά τον γάμο του και ο 29χρονος μέλλον βασιλιάς δεν φαίνεται να ανυπομονεί να αναλάβει ενεργά τον ρόλο του.


Λίγους μήνες μετά τον γάμο του και ο 29χρονος μέλλον βασιλιάς δεν φαίνεται να ανυπομονεί να αναλάβει ενεργά τον ρόλο του.

Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες ο πρίγκιπας Γουίλιαμ (prince William) έχει ήδη ζητήσει από τη βασίλισσα Ελισάβετ την άδεια να παρατείνει όσο το δυνατό περισσότερο την παραμονή του στην πολεμική αεροπορία πριν αναλάβει 100% τα βασιλικά του καθήκοντα.

Η απόφαση του Γουίλιαμ να παραμείνει στην RAF και μετά το 2013 που τυπικά αποστρατεύεται βρίσκει παντελώς σύμφωνους τόσο τον πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολο (prince Charles) όσο και γιαγιά του, τη βασίλισσα.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ο Γουίλιαμ υπηρετεί ως πιλότος σε ελικόπτερα διάσωσης και συγκεκριμένα πετάει ως συγκυβερνήτης σε ένα Sea King με βάση το Άνγλεσεϊ.

Παράλληλα με τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, ο πρίγκιπας παραβρίσκεται και σε περίπου 40 δημόσιες κοινωνικές εκδηλώσεις σχετικά με τις φιλανθρωπίες που υποστηρίζει κάθε χρόνο –εφόσον φυσικά το επιτρέπουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις.

Για να γίνει πιο σαφές το θέμα του αριθμού αναφέρουμε ότι αντίστοιχα, η 85χρονη γιαγιά του και βασίλισσα της Βρετανίας αναλαμβάνει 300 τέτοιου είδούς υποχρεώσεις ετησίως, ενώ για τον πρίγκιπα Κάρολο ο αριθμός φτάνει τις 500!

Παρά το γεγονός του πόσο δημοφιλείς είναι ο Γουίλιαμ και η σύζυγός του, Κάθριν δούκισσα του Κέιμπριτζ (Catherine duchess of Cambridge), πληροφορίες της Daily Mail θέλουν τους συγγενείς του να υποστηρίζουν απόλυτα την απόφασή του.

Ιδιαίτερα η βασίλισσα που γνωρίζει καλά τι σημαίνει να αναλαμβάνει κανείς βασιλικά καθήκοντα σε μικρή ηλικία, θέλει να εξασφαλίσει στον εγγονό της τη δυνατότητα να ζήσει λίγο χαλαρός πριν νιώσει τις πιέσεις του καθήκοντος.

Ο ίδιος ο δεύτερος στη σειρά της διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο μίλησε για το θέμα στους δημοσιογράφους.

"Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι, για να είμαι ειλικρινής. Έτσι όπως πετάω με το ελικόπτερό μου πάνω από τα βουνά της Ουαλίας, προσπαθώ απεγνωσμένα να μην το σκέφτομαι. Όλο αυτό μπορεί να περιμένει μέχρι να είμαι λίγο μεγαλύτερος», δήλωσε συγκεκριμένα ο Γουίλιαμ. Και φυσικά η αγαπημένη του Κέιτ συμφωνεί απόλυτα, επίσης.

Ζωή Κίττα