Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τη δίκη του Τζάκσον

29.09.2011
Η δεύτερη μέρα της δίκης που διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε ο βασιλιάς της ποπ στις 25 Ιουνίου 2009 ολοκληρώθηκε και όσα ακούστηκαν μόνο σοκ και δέος προκαλούν.


Η δεύτερη μέρα της δίκης που διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε ο βασιλιάς της ποπ στις 25 Ιουνίου 2009 ολοκληρώθηκε και όσα ακούστηκαν μόνο σοκ και δέος προκαλούν.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων που περιέγραψαν τις κινήσεις ενός "πανικοβλημένου" γιατρού καθώς και το ξέσπασμα των παιδιών του Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson) τα οποία δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι έβλεπαν τον πατέρα τους νεκρό, συγκλόνισαν πραγματικά όλους όσους παραβρέθηκαν στη διαδικασία.

Ο Φαχίν Μοχάμεντ (Faheem Muhammad) ο πρώην αρχηγός ασφάλειας του Τζάκσον κατέθεσε ότι τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του Μάικλ αντέδρασαν με φρίκη μόλις αντίκρισαν το άψυχο σώμα του πατέρα τους.

Στη συνέχεια, ένας άλλος μάρτυρας αποκάλυψε ότι ο Δρ. Κόνραντ Μιούρεϊ (Dr. Conrad Murray), ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας στην υπόθεση, τηλεφώνησε στον βοηθό του σταρ πριν καλέσει ασθενοφόρο, προφανώς στην προσπάθειά του να κρύψει τυχόν ενοχοποιητικά εις βάρος του στοιχεία.

Ο ίδιος ο βοηθός, Μάικλ Γουίλιαμς (Michael Williams) κατέθεσε ότι στο τηλεφώνημα που έλαβε από τον γιατρό, εκείνος τον ενημέρωσε ότι ο Τζάκσον είχε πάθει μια κρίση και ότι έπρεπε επειγόντως να πάει στο σπίτι. Τόνισε όμως ότι δεν του ζητήθηκε σε καμία περίπτωση να καλέσει ασθενοφόρο.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Μιούρεϊ δεν αφορούν μόνο στο γεγονός ότι προκάλεσε τον θάνατο του Τζάκσον χορηγώντας του διαρκώς το ισχυρό αναισθητικό propofol αλλα και στο ότι έχασε πολύτιμο χρόνο να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

Ο ίδιος ο γιατρός παραδέχτηκε ότι έδινε αυτό το φάρμακο στον ασθενή του, αλλά ότι τη συγκεκριμένη μέρα, ήταν ο ίδιος o Τζάκσον που έκανε την ένεση στον εαυτό του, παρακάνοντάς το τη δόση και φτάνοντας στα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

Όμως, η πιο δραματική στιγμή της σημερινής μέρας ήταν όταν ο Μοχάμεντ περιέγραψε την αντίδραση του Πρινς και της Πάρις μόλις είδαν τον πατέρα τους.

Ο πρώην αρχηγός της ασφάλειας περιέγραψε πως ύστερα από ένα τηλέφωνο που δέχτηκε από τον απόλυτα πανικοβλημένο Μιούρεϊ έτρεξε στο υπνοδωμάτιο του Μάικλ, όπου είδε τον γιατρό, έναν άλλο φρουρό και τα δύο παιδιά.

Πάρις ήταν κουλουριασμένη στο πάτωμα κλαίγοντας με λυγμούς ενώ ο Πρινς στεκόταν στην άκρη εμφανώς σοκαρισμένος και βουρκωμένος, ανήμπορος καν να κουνηθεί", κατέθεσε ο Φαχίν Μοχάμεντ, προσθέτοντας ότι ο Μιούρεϊ πηγαινοερχόταν στο δωμάτιο ρωτώντας ξανά και ξανά αν κανείς ήξερε να κάνει τεχνική αναπνοή. Κοτζάμ γιατρός εκείνος, δεν μπορούσε να το κάνει μόνος του, άραγε;

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα ζητούν απαντήσεις οι οποίες θα δοθούν καλώς εχόντων των πραγμάτων στο τέλος αυτής της διαδικασίας . Μέχρι τότε, σίγουρα θα ακουστούν πολλά και διάφορα.

Θυμίζουμε ότι την πρώτη μέρα της δίκης, παρουσιάστηκε από την κατηγορούσα αρχή ένα ηχητικό ντοκουμέντο που ηχογραφήθηκε στις 10 Μαΐου 2009 στο οποίο ακούγεται ο Τζάκσον να μιλά πολύ αργά και με δυσκολία και σαφώς υπό την επήρεια αγνώστων χημικών στοιχείων. Δείτε το απόσπασμα στο βίντεο που ακολουθεί.

Ζωή Κίττα