"Άσχετη και ρατσίστρια" η Σαρλότ του Μονακό;

05.12.2012
Τον εξάψαλμο άκουσε η κόρη της Καρολίνας του Μονακό (Caroline) εξαιτίας κοστουμιού που επέλεξε να φορέσει σε πρόσφατους αγώνες ιππασίας.

Η Σαρλότ Κασιράγκι (Charlotte Casiraghi) συμμετείχε στους αγώνες άλματος Paris Masters International Jumping –που είχε ως σπόνσορα τον οίκο μόδας Gucci- και άναψε φωτιές με την παραδοσιακή ινδιάνικη στολή που επέλεξε να φορέσει.

Ο μεγαλύτερος σάλος προκλήθηκε στο κοινωνικό δίκτυο Tumblr, όπου αρκετοί χρήστες –οι οποίοι μάλιστα αν κρίνουμε από τα ονόματά τους είναι οπαδοί της μοναρχίας- της επιτέθηκαν με πολύ βαρείς χαρακτηρισμούς.

"Δεν ξέρω ποιος της είπε ότι είναι χαριτωμένο να φορέσει παραδοσιακή στολή των ιθαγενών Αμερικανών αλλά κορίτσιιι, εγώ σε κρίνω τώρα και όχι με την καλή έννοια", έγραψε ο χρήστης με κωδικό όνομα "Royalwatcher", ενώ ένας άλλος που υπογράφει ως "Prin-ses-ka-ro-leen" πρόσθεσε: "Αγαπητή Σαρλότ Κασιράγκι, οι ινδιάνοι της Αμερικής ακόμη υποφέρουν από τον ρατσισμό, την άγνοια και την ύβρη σε καθημερινή βάση απλά επειδή είναι ιθαγενείς. Επιδείξατε μια υπερβολικά κακή κρίση με την επιλογή κοστουμιού".

"Δεν είναι χαριτωμένο και δεν είναι αστείο. Είναι απλά προσβλητικό και χαζό", έγραψε με τη σειρά του ο χρήστης "Icaughtafallingdream".

Στην εκδήλωση, όλοι οι ιππείς φορούσαν στολές –όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί- όμως η επιλογή της 26χρονης γαλαζοαίματης κατά πολλούς δεν μπορεί να εξηγηθεί.

Με δεδομένη την ευαισθησία που επικρατεί γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα –καθώς οι ίδιοι οι ινδιάνοι της Αμερικής θεωρούν ότι "δεν αποτελούν τάση, ούτε ρεύμα, ούτε μασκώτ, αλλά είναι λαός με ιστορία και παράδοση που κατάφεραν να επιζήσουν στους αιώνες" και απεχθάνονται ανάλογες αναφορές.

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι του Gucci –του οποίου επίσημο πρόσωπο είναι η Σαρλότ- έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι η επιλογή ήταν καθαρά των διοργανωτών και η όποια επίθεση εκεί θα έπρεπε να εστιάζεται. Μάλιστα τόνισαν "πόσο όμορφη ήταν η νεαρή Κασιράγκι με τη στολή που φορούσε".

Ζωή Κίττα