Αποκάλυψη: Τελικά και η Κέιτ έχει γαλάζιο αίμα!

18.12.2012
Νέα μελέτη αποδεικνύει ότι η "σκούφια" της ταπεινής καταγωγής σύζυγου του πρίγκιπα Γουίλιαμ (William) κρατάει από... τζάκι.

Η Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) είναι η πρώτη κοινή θνητή που παντρεύτηκε διάδοχο του θρόνου στη Βρετανία εδώ και 350 χρόνια και, μέχρι τώρα ξέραμε ότι στη λίστα με τους προγόνους της βρίσκονται ανθρακωρύχοι, ένας οδοκαθαριστής, ακόμη και ένας φυλακισμένος.

Όμως, ένα κλαδί του γενεαλογικού της δέντρου, άγνωστο μέχρι τώρα αποκαλύπτει μια πιο ευγενική καταγωγή που περιλαμβάνει κόμηδες, κόμισες, ακόμη και έναν πρωθυπουργό.

Ο Μάικλ Ριντ (Michael Reed), ένας δάσκαλος από τη Μελβρούρνη της Αυστραλίας ανέθεσε στους μαθητές τους να "σκαλίσουν" το γενεαλογικό δέντρο της 30χρονης δούκισσας, του Ντέιβιντ Μπέκαμ (David Beckham) ή του ράπερ 50 cent μέσω ενός διαδικτυακού προγράμματος.

Τελικά τα παιδιά ανακάλυψαν ότι η Κέιτ έχει συγγενική σχέση με τον Γουίλιαμ Πέτι ΦιτζΜόρις (William Petty FitzMaurice), τον πρώτο μαρκήσιο του Λανσντάου, του οποίου ο οίκος θεωρείται ένας από τους πιο παλιούς της Βρετανίας.

Ο πρόγονος της Κέιτ υπήρξε πρωθυπουργός από τον Ιούλιο του 1782 μέχρι τον Απρίλιο του 1783 κατά τη βασιλεία του Γεωργίου του ΙΙΙ και έχει μείνει στην ιστορία επειδή διαπραγματεύτηκε τη συμφωνία που έληξε τον αμερικανικό πόλεμο της Ανεξαρτησίας.

Άλλη υψηλή συγγένεια των Μίντλετον εντοπίστηκε με την οικογένεια Λούπτον (Lupton) -πλούσιοι και επιτυχημένοι έμποροι και κατασκευαστές. Η Μπάρμπρα Λούπτον (Barbra Lupton) παντρεύτηκε τον σερ Κρίστοφερ Μπούλοκ και έγινε Λαίδη Μπούλοκ.

Η σχέση επιβεβαιώθηκε από τους απογόνους των Λούπτον και έτσι ο δάσκαλος από τη Μελβούρνη μετέφερε τα νέα και στην οικογένεια Μίντλετον, τα οποία έγιναν δεκτά με ιδιαίτερη χαρά.

Στο μεταξύ, η Κέιτ βρίσκεται μόλις στη 12η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της και έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά τη σύντομη νοσηλεία της στο νοσοκομείο Κινγκ Έντουαρτ VIII του Λονδίνου.

Ζ. Κ.