Ιστορικό στις... απόπειρες είχε η νοσοκόμα της Κέιτ

24.12.2012
Καινούριες αποκαλύψεις δίνουν μια άλλη διάσταση στην υπόθεση για τον θάνατο της Γιασίνθα Σαλντάνα (Jacintha Saldana).

Σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα, η νοσοκόμα που αυτοκτόνησε μην μπορώντας να αντέξει την ντροπή όταν τσίμπησε στο τηλεφώνημα φάρσα που έκαναν δύο ραδιοφωνικοί παραγωγοί από την Αυστραλία εις βάρος της δούκισσας του Κέιμπριτζ, είχε –δυστυχώς- ιστορικό στις… αυτοκτονίες.

Πληροφορίες θέλουν τη 46χρονη μητέρα δύο παιδιών να έχει κάνει ακόμη δύο απόπειρες στο παρελθόν ενώ από τον περασμένο χειμώνα έπαιρνε αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Σαλντάνα είχε προσπαθήσει να πάρει τη ζωή της καταπίνοντας ολόκληρα μπουκάλια χάπια και αφού τη γλίτωσε από αυτό, εννιά μέρες αργότερα πήδηξε από ένα κτίριο και πάλι επέζησε.

Μετά τις δύο αυτές απόπειρες η Γιασίνθα νοσηλεύτηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας από όπου βγαίνοντας πήρε μαζί και συνταγές για ισχυρότατα αντικαταθλιπτικά χάπια για τους επόμενους εννέα μήνες. Επιπλέον λέγεται ότι η οικογένεια της Σαλντάνα είχε λάβει σοβαρή προειδοποίηση για ενδεχόμενη νέα απόπειρα.

Ινδικές εφημερίδες συμπληρώνουν σήμερα ότι παρά το γεγονός ότι η άτυχη νοσοκόμα μίλησε στους δικούς της αφότου έγινε η φάρσα και ενώ –προφανώς- είχε πάρει την απόφασή της, δεν έκανε καμία αναφορά στο περιστατικό.

Η Σαλντάνα βρέθηκε κρεμασμένη από μια εσάρπα στο διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε δίπλα στο νοσοκομείο Κινγκ Έντουαρντ VIII στις 7 Δεκεμβρίου. Τα σημάδια που βρέθηκαν στους καρπούς της φανερώνουν προφανώς ότι είχε προηγηθεί ακόμη μία ανεπιτυχής προσπάθεια νωρίτερα.

Στα γράμματα που άφησε η Γιασίνθα κατηγορεί τους αυστραλούς DJ για την απόφαση που πήρε ενώ "δείχνει" και σε συναδέλφους της που φαίνεται ότι την κορόιδεψαν αρκετά για το λάθος που έκανε να πιστέψει ότι όντως η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Κάρολος είχαν καλέσει στο τηλέφωνο ζητώντας πληροφορίες για την Κέιτ (Kate) η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με έντονα υπερέμεσης εγκυμοσύνης.

Στο μεταξύ, σήμερα έγινε γνωστό ότι η οικογένεια της νοσοκόμας απαιτεί απαντήσεις σε 60 ερωτήσεις που θέτει στον ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστραλίας, 20 στη μαμά εταιρεία στην οποία ανήκει ο σταθμός και άλλες 40 στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν η Σαλντάνα.

Ζ. Κ.