Κέιτ: η πρώτη δικαίωση για το γυμνό σκάνδαλο

25.04.2013
Οι δύο πρώτες "καμπάνες" για το σκάνδαλο με τις γυμνές φωτογραφίες της δούκισσας που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο έπεσαν ήδη. Αναμένονται οι επόμενες.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, τόπλες φωτογραφίες της Κέιτ (Kate) από διακοπές που έκανε με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Γουίλιαμ (William) έκαναν τον γύρο του διαδικτύου με κύρια "πηγή" το γαλλικό περιοδικό "Closer".

Όπως είχε ανακοινωθεί και επίσημα από το παλάτι, ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ είχαν προχωρήσει σε μηνύσεις καθώς ένιωσαν ότι παραβιάστηκε βάναυσα ο ιδιωτικός τους χώρος.

Σήμερα, όπως μεταδίδει το AFP υπήρξαν επίσημα οι δύο πρώτες επίσημες καταδίκες υπευθύνων για το σκάνδαλο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ερνέστο Μαουρί (Ernesto Mauri), διευθυντής του Mondadori Group, στο οποίο ανήκει το περιοδικό "Closer" και ένας φωτογράφος της ημερήσιας εφημερίδας "La Provence" κρίθηκαν ένοχοι με βάση τις κατηγορίες ενώ ο αρχισυντάκτης του περιοδικού και ο φωτογράφος –που ακόμη αναζητείται παρεμπιπτόντως- ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης ή και πρόστιμο μέχρι €45.000.

Στο μεταξύ, και ενώ οι σχετικές έρευνες ακόμη συνεχίζονται, η 31χρονη πριγκίπισσα παρουσιάζεται υπερ-ενεργή κοινωνικά πηγαίνοντας την κοιλίτσα της –η οποία άρχισε επιτέλους να φαίνεται- από εκδήλωση σε εκδήλωση.

Το γαλαζοαίματο μωράκι αναμένεται τον Ιούλιο.
Ζ. Κ.