Ο ξαφνικός θάνατος που τάραξε το Μπάκινχαμ

24.04.2014
Τραγικά τα νέα για την Καμίλα και τον Κάρολο καθώς ο αγαπημένος αδελφός της δούκισσας πέθανε ξαφνικά χθες από… πέσιμο!

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, ο Μαρκ Σαντ (Mark Shand), μικρότερος αδελφός της δούκισσας της Κορνουάλης πέθανε χθες από χτύπημα στο κεφάλι που υπέστη βγαίνοντας από ένα μπαρ στη Νέα Υόρκη.

Ο 62χρονος συγγραφέας, ιδρυτής και πρόεδρος του φιλανθρωπικού ιδρύματος για τη διάσωση των ελεφάντων "Elephant Family" είχε μόλις ολοκληρώσει μια άκρως επιτυχημένη δημοπρασία συγκεντρώνοντας £1 εκατομμύριο για τους σκοπούς του ιδρύματός του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Σαντ βγήκε από το Rose Bar του Gramercy Park Hotel καπνίζοντας το τσιγάρο του, σκόνταψε, έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του με ένα χτύπημα που τελικά ήταν μοιραίο, καθώς παρά το γεγονός ότι διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο και έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, εξέπνευσε 12 ώρες αργότερα.

"Ο Μαρκ Σαντ ήταν ένας άνθρωπος εξαιρετικής ζωντάνιας, ένας ακούραστος ακτιβιστής και προστάτης του φυσικού περιβάλλοντος", έγραφε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσε το Κλάρενς Χάουζ ενώ η 66χρονη Καμίλα λέγεται ότι είναι απαρηγόρητη και δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει αυτό που συνέβη.

Η είδηση του θανάτου του Μαρκ Σαντ βρήκε στην Αυστραλία τον πρίγκιπα Γουίλιαμ (prince William) και την Κέιτ (Kate) οι οποίοι ολοκληρώνουν αυτές τις μέρες επίσημη επισκεψη στη μαρκινή ήπειρο και εξέδωσαν σχετική δήλωση: "Ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ ξαφνιάστηκαν σήμερα το πρωί με την είδηση του τραγικού θανάτου του Μαρκ Σαντ. Οι σκέψεις τους είναι με τη δούκισσα της Κορνουάλης και την οικογένειά της αυτές τις ώρες".