"Δεν γέννησε η Κέιτ, αλλά παρένθετη για λογαριασμό της"

04.05.2015
Ρωσικές θεωρίες συνωμοσίας υποστηρίζουν -μεταξύ άλλων- ότι η δούκισσα του Κέιμπριτζ αποκλείεται να γέννησε η ίδια το παιδί της.

Το γεγονός ότι η Κέιτ (Kate) βγήκε στα σκαλοπάτια του μαιευτηρίου μόλις 12 ώρες μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της "χωρίς να έχει ανοίξει ρουθούνι" σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τα ΜΜΕ παγκοσμίως με μια ρωσική εφημερίδα να μιλά μέχρι και για παρένθετη μητέρα.

"Δεν υπάρχει περίπτωση καμία γυναίκα που έχει γεννήσει μόλις πριν από λίγες ώρες να είναι ΕΤΣΙ", υποστηρίζει σε κείμενό της η ρωσική ταμπλόιντ εφημερίδα "Komsomolskaya Pravda" και από εκεί και πέρα τα σχόλια των αναγνωστών... βροχή.

"Αν όντως γέννησε, τότε αυτό έγινε πριν από μέρες και απλά σήμερα παρουσίασαν το μωρό"

"Δεν γέννησε η Κέιτ, αλλά παρένθετη εκ μέρους της και η κοιλίτσα ήταν και είναι ψεύτικη".

"Δεν υπάρχει τίποτε που οι γιατροί μπορούν να κάνουν και μια γυναίκα που γέννησε έστω και φυσιολογικά να μπορεί μόνο μέσα σε λίγες ώρες να σταθεί στα πόδια της και να φύγει ΕΤΣΙ από το μαιευτήριο"

"Μόνο άντρες και γυναίκες που δεν έχουν γίνει μητέρες μπορούν να 'χάψουν' αυτό το παραμύθι"

Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα σχόλια κάτω από το βασικό κείμενο, σύμφωνα με την DailyMail.

Πρακτικά όμως, αυτό που είδαμε είναι εφικτό;

Η αλήθεια είναι πως η "έξοδος" της Κέιτ από το μαιευτήριο είναι εντυπωσιακή. Όμως αν το καλοσκεφτείς, το ίδιο συνέβη και με τον Γεώργιο. Απλά ο νεαρός πρίγκιπας έφτασε απόγευμα -4:24 μ.μ. για την ακρίβεια- οπότε θα ήταν δύσκολο να φύγει μέσα στα άγρια μεσάνυχτα η μαμά από την κλινική, όπερ και εγέννετο την επομένη το πρωί, πριν κλείσει καν το πρώτο 24ωρο.

Ιδού και μια φωτογραφία από εκείνη τη μέρα (23/7/2013 για την ακρίβεια)

Τώρα για το άνετο λουκ της λεχώνας και τις δύο φορές τι να πούμε; Φανταζόμαστε μόνο ότι έχοντας γεννήσει φυσιολογικά -γιατί σε περίπτωση καισαρικής, άρα χειρουργείου κάτι τέτοιο θα ήταν πρακτικά αδύνατο- και με μια τεράστια ομάδα γύρω της να φροντίζουν για την παραμικρή λεπτομέρεια -στυλιστική και όχι μόνο- μπορεί μια μανούλα μόλις λίγων ωρών να σταθεί για λίγα λεπτά μπροστά από τις κάμερες, να χαιρετήσει όπως έχει καλά εκπαιδευτεί τόσα χρόνια και να οδηγηθεί αμέσως μετά σε μια ιδιωτική κλινική που προφανώς έχει στηθεί μέσα στο σπίτι της.

Κι όμως... υπάρχει κάτι που δεν είδαμε σε αυτή την πριγκιπική "έξοδο"

Ενώ ο Γουίλιαμ κράτησε τον Γεώργιο στα σκαλοπάτια της πτέρυγας Lindo όταν τον παρουσίασαν πρώτη φορά δημόσια, λίγες ώρες μετά τη γέννησή του (δες τη φωτό πιο κάτω), στην πριγκιπέσα του δεν έκανε το ίδιο.

Το γιατί δεν μπορούμε ούτε να το υποθέσουμε καθώς δεν γνωρίζουμε κάτι σχετικό περί πρωτοκόλου, εκτός και αν δεχτούμε το τυχαίο της υπόθεσης. Πάντως, μπορούμε να υπογραμμίσουμε ότι ακριβώς το ίδιο είχε γίνει και στην περίπτωση του Κάρολου και της Νταϊάνα. Ιδού και τα ντοκουμέντα

Ενώ ο πρίγκιπας Κάρολος είχε κρατήσει στην αγκαλιά του τον πρωτότοκο Γουίλιαμ το 1982, δύο χρόνια αργότερα, δεν έκανε το ίδιο με τον Χάρι

Ζωή Κίττα