Ανακοινώθηκε το όνομα της μικρής πριγκίπισσας!

04.05.2015
Μετά την ενημέρωση της βασίλισσας Ελισάβετ, το πριγκιπικό ζεύγος έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα της νεογέννητης κόρης του, το οποίο έχει ιδιαίτερο νόημα για τους ίδιους και ταυτόχρονα τιμά τις παραδόσεις και από τις δύο πλευρές της οικογένειας.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγα λεπτά ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ ονόμασαν την κόρη τους Σαρλότ Ελίζαμπεθ Νταϊάνα (Charlotte Elizabeth Diana), ενώ ο επίσημος τίτλος της είναι Αυτού Βασιλική Υψηλότητα Πριγκίπισσα Σαρλότ του Κέιμπριτζ.

Στις ώρες που ακολούθησαν την γέννηση της μικρής το περασμένο Σάββατο, είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία για τη χρήση του ονόματος της αδικοχαμένης γιαγιάς της και μητέρας του Γουίλιαμ, πριγκίπισσας Νταϊάνα, η οποία είχε πεθάνει σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1997.

Όμως, όπως είχε ανακοινωθεί εξαρχής ο Γουίλιαμ και η Κέιτ ήθελαν να ενημερώσουν πρώτη απ' όλους την προγιαγιά του μωρού, βασίλισσα Ελισάβετ, πριν τη κοινοποίηση του ονόματος στον τύπο και τα κοινωνικά δίκτυα.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του παλατιού είχε αφήσει αιχμές ότι «τα ονόματα θα μιλούν από μόνα τους». Έτσι, υποθέτουμε ότι το Σαρλότ προέρχεται από το όνομα του παππού της, πρίγκιπα Κάρολου (prince Charles), ενώ ταυτόχρονα σχετίζεται και με μια εκδοχή του ονόματος της γιαγιάς από την πλευρά της Κέιτ, η οποία ονομάζεται Κάρολ (Carole). Εξάλλου, Σαρλότ είναι και το δεύτερο όνομα της αδελφής της Κέιτ, Πίπα.

Καθόλου τυχαία το Σαρλότ ήταν το πιο δημοφιλές όνομα στα γραφεία στοιχημάτων μαζί με το Άλις, με αμέσως επόμενα τα Βικτόρια και Ελίζαμπεθ.