Ηarry και Μeghan: Αυτό που σκέφτονται για το μέλλον του παιδιού τους μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα

22.02.2019
Ηarry και Μeghan: Αυτό που σκέφτονται για το μέλλον του παιδιού τους μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα
Συνεχίζοντας την παράδοση τους να τσινάνε με τις βασιλικές παραδόσεις, ο Πρίγκιπας Ηarry και η Μeghan Markle μπορεί να μη στείλουν το παιδί που θα φέρουν στον κόσμο, σε βρετανικό σχολείο.

Θα πεις τώρα και με το δίκιο σου: «εδώ δεν έχει γεννηθεί ακόμα το παιδί και εσείς μιλάς για το σχολείο»; Ε, ναι! Αυτά τα νέα «τρέχουν» όταν πρόκειται για τις βασιλικές οικογένειες. Πρόσεχε όμως: Υπάρχει μια σημαντική διαφορά όσον αφορά στην επιλογή του Harry και της Μeghan για Αμερικανικό σχολείο για το παιδί τους: Το εκπαιδευτικό ίδρυμα που εξετάζουν αναφορικά με την εκπαίδευση του μωρού όταν μεγαλώσει, βρίσκεται στην Αγγλία.

Σύμφωνα με το Ε! Νews, το βασιλικό ζευγάρι λέγεται ότι εξετάζει το ιδιωτικό, ACS Egham International School στην πόλη Έγκαμ, του Σάρει. Το ACS σημαίνει American Community School, και είναι το προηγούμενο όνομα του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο του σχολείου, εξυπηρετεί περισσότερους από 600 φοιτητές ηλικίας 4 έως 18 ετών και διαθέτει προσωπικό 160 καθηγητών από περισσότερες από 50 χώρες.

Διάβασε επίσης: Kate και William: Η τρυφερή στιγμή μέσα στην εκκλησία που δεν πρόσεξε κανείς [photo]

«Ο Harry και η Μeghan επιθυμούν μια πιο ποικιλόμορφη εκπαίδευση για το παιδί τους», είπε μια πηγή στο E!, προσθέτοντας ότι «η Meghan επιθυμεί επίσης το παιδί της να έχει πλήρη επίγνωση της αμερικανικής κληρονομιάς της».Τεχνικά, δεν συμβαδίζει με το τι έχει επιλέξει η βασιλική οικογένεια για να ταιριάζει στις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών της. Ο William και ο Ηarry πήγαν σχολείο στο Eton College αρρένων, ενώ ο γιος του William και της Kate Middleton, ο πρίγκιπας George, πηγαίνει προς το παρόν στο Thomas’ London Day School. Και τα δύο είναι Βρετανικά σχολεία.

Εκτός από την προσφορά μιας διαφορετικής εκπαίδευσης, το ACS Egham International μπορεί να φαίνεται πιο ελκυστικό στον Harry και στη Meghan για πρακτικούς λόγους. Θες να μάθεις γιατί; Επειδή είναι «χτισμένο σε 20 στρέμματα ένδοξης αγγλικής υπαίθρου που γειτονεύει με τον Βασιλικό Κήπο Savill», λέει η ιστοσελίδα του σχολείου, αναφέροντας μια έκταση απέναντι από το πάρκο Windsor Great Park. Δεδομένου ότι το ζευγάρι έχει επιλέξει να κάνει μόνιμο σπίτι τους το Frogmore Cottage στο κτήμα Windsor της Βασίλισσας Ελισάβετ, η μετακίνηση θα είναι σύντομη και χωρίς προβλήματα.

Διάβασε και αυτό: Jacques de Bascher: Ο άνθρωπος που είχε 18 χρόνια σχέση με τον Karl Lagerfeld

Όσο για το πώς η Meghan και ο Harry πήγαν για πρώτη φορά να δουν το σχολείο, οι Sunday Times ανέφεραν ότι το βασιλικό ζευγάρι μπορεί να πήρε την πληροφορία από έναν φίλο. Η Misha Nonoo – μια Αμερικανίδα σχεδιάστρια μόδας και φίλη του ζεύγους, που φημολογείται ότι συνέστησε το σχολείο στους Meghan και Harry – φοίτησε στην αδελφή σχολή του ACS στην πόλη Έγκαμ. Οι Sunday Times επεσήμαναν επίσης ότι, ενώ το κόστος σίγουρα δεν αποτελεί παράγοντα στην βασιλική οικογένεια, το ACS είναι πολύ λιγότερο δαπανηρό από το Eton. Ενώ τα δίδακτρα στο τελευταίο είναι περίπου 50.000 δολάρια ετησίως, η εκπαίδευση στο ACS του Έγκαμ κυμαίνεται από 13.000 δολάρια έως 32.000 ετησίως.

Θα κάνουν και οικονομία λοιπόν! Όπως και να έχει, πάντως, οι αντιδράσεις από τους Βρετανούς, όπως είναι αναμενόμενο, έχουν ήδη ξεκινήσει.

Για την ιστορία πάντως, η Meghan μόλις επέστρεψε από το ταξίδι της στη Νέα Υόρκη, όπου απόλαυσε τις φίλες της και το baby shower που της είχαν οργανώσει και ετοιμάζει ξανά βαλίτσες για το διήμερο ταξίδιο στο Μαρόκο που θα πάει με τον Harry αυτό το Σαββατοκύριακο.