Diana και πρίγκιπας Φίλιππος: Η κρυφή σχέση μεταξύ νύφης και πεθερού αποκαλύφθηκε

25.03.2019
Diana και πρίγκιπας Φίλιππος: Η κρυφή σχέση μεταξύ νύφης και πεθερού αποκαλύφθηκε
Το 1996, οι fans της βασιλικής οικογένειας συγκλονίστηκαν από το διαζύγιο της πριγκίπισσας και του Καρόλου.....

Ένα βασιλικό διαζύγιο είναι αρκετά σκανδαλώδες, αλλά οι λεπτομέρειες γύρω από τον Κάρολο και τον χωρισμό του από τη Νταϊάνα ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικές και πιπεράτες, δεδομένης της πολυετούς σχέσης του με την σημερινή σύζυγό του, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, την οποία διατηρούσε παράλληλα με το γάμο του με τη Νταϊάνα. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ήρθε αντιμέτωπη με την Καμίλα και την όλη υπόθεση το 1989, (το ζευγάρι επίσημα χώρισε το 1992), και ο Κάρολος δημοσίως παραδέχτηκε την απιστία του σε μια συνέντευξη που έδωσε το 1994.

Η όλη κατάσταση αναμφίβολα έφερε τα πάνω κάτω σε όλους στη βασιλική οικογένεια. Ωστόσο, υπήρξε, τουλάχιστον, ένα μέλος από τη βασιλική οικογένεια που πήρε την πλευρά της Νταϊάνα στο διαζύγιο. Ενώ η Πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο Πρίγκιπας Φίλιππος, σύμφωνα με τις μαρτυρίες της εποχής, δεν τα πήγαιναν καλά (κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον Κάρολο, υπήρχαν αναφορές ότι ήταν «αγενής» προς αυτήν, σύμφωνα με το CNN), ωστόσο πίσω από τις κλειστές πόρτες, φαίνεται ότι ήταν εκεί για τη Νταϊάνα στο δύσκολο αυτό διαζύγιο.

Διάβασε επίσης: Πριγκίπισσα Diana: "Ο άντρας μου σχεδιάζει ένα 'ατύχημα' με το αυτοκίνητό μου"

Το 2003, ο πρώην βασιλικός μπάτλερ Πολ Μπάρελ διέρρευσε επιστολές που είχαν ανταλλάξει ο Πρίγκιπας Φίλιππος και η Νταϊάνα, που δείχνουν ότι την υποστήριξε περισσότερο από τον Κάρολο στο διαζύγιο. Εκείνη την εποχή, οι Sunday Times ανέφεραν ότι ο Φίλιππος προσπαθούσε να σταματήσει τη δημοσίευση των επιστολών, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι αυθεντικές.

Οι φερόμενες ως επιστολές του Φίλιππου προς τη Νταϊάνα (που υπογράφονταν «fondest love, Pa»), που δημοσιεύτηκαν αρχικά στη Daily Mail, γράφουν, ανάμεσα σε άλλα:

«Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν με σωστό μυαλό να σας αφήνει για την Καμίλα».

Και: «Ο Κάρολος ήταν ανόητος, σε μια τέτοια θέση, να διακινδυνεύσει τα πάντα για την Καμίλα. Ποτέ δεν φανταστήκαμε ότι μπορεί να σας αφήσει γι 'αυτήν, μια τέτοια προοπτική δεν μπήκε ούτε καν στο μυαλό μας».

Διάβασε επίσης: 6+1 παραμυθένιοι Βασιλικοί γάμοι που θα θυμούνται για πάντα οι κοινοί θνητοί [video]

Φυσικά, τα πάντα που αποκαλύφθηκαν στις υποτιθέμενες επιστολές δεν ήταν θετικά. Κάποια στιγμή, ο Φίλιππος φέρεται να έγραψε στη Νταϊάνα : «Μπορείτε να κοιτάξετε ειλικρινά στην καρδιά σας και να πείτε ότι η σχέση του Καρόλου με την Κάμιλα δεν είχε να κάνει με τη συμπεριφορά σας απέναντί του στο γάμο σας»; Με άλλα λόγια: «δεν είναι λάθος σας που σας εξαπάτησε;».

Τα γράμματα έχουν προκαλέσει και πάλι το ενδιαφέρον χάρη σε ένα κομμάτι που δημοσιποποιήθηκε από το RSVP Live. Στην πρόσφατη περιγραφή για τις επιστολές του Φιλίππου, η Mirror συμπεριέλαβε κομμάτια από πολλές επιστολές της Nταϊάνα στον πεθερό της, από τον οποίο ζητά την καθοδήγησή του και τον ευχαριστεί για τις απαντήσεις του.