Ο απίστευτος λόγος για τον οποίο η Zara Tindall δεν είναι πριγκίπισσα, όπως είναι οι ξαδέλφες της Beatrice and Eugenie

23.04.2019
Ο απίστευτος λόγος για τον οποίο η Zara Tindall δεν είναι πριγκίπισσα, όπως είναι οι ξαδέλφες της Beatrice and Eugenie
Η Zara Tindall μπορεί να είναι η μεγαλύτερη εγγονή της βασίλισσας Ελισάβετ Β, αλλά δεν έχει τον τίτλο της πριγκίπισσας όπως οι βασιλικές ξαδέλφες της Βεατρίκη και Ευγενία. Θες να μάθεις ποιος είναι ο λόγος;

Η Αυτής Μεγαλειότητα έχει κάνει μια σειρά τροποποιήσεων στους κανόνες της διαδοχής και τους τίτλους τα τελευταία χρόνια.

Με αυτόν τον τρόπο, η βασίλισσα μονάρχης εξίσωσε ορισμένους ξεπερασμένους και σεξιστικούς νόμους.

Μια από τις αλλαγές που έγιναν το 2011, ήταν ότι η βασίλισσα ανήγγειλε ότι οι κόρες που γεννήθηκαν πρώτες θα έχουν πρώτες δικαιώματα στο θρόνο, αντί των αγοριών που γεννήθηκαν αργότερα.

Αυτό άλλαξε τον νόμο του 1701 περί διακανονισμού και το νομοσχέδιο του 1689 για τα δικαιώματα και του 1772 για τους βασιλικούς γάμους.

Στη συνέχεια η βασίλισσα άλλαξε έναν άλλο κανόνα για να εξισώσει τα πράγματα όταν γεννήθηκαν τα παιδιά της κόρης της, Άννας. Η Αυτής Μεγαλειότητα άλλαξε κανόνες που όριζαν μέχρι τότε ότι μόνο τα εγγόνια της από τους γιους της θα είχαν βασιλικούς τίτλους, αφήνοντας την πριγκίπισσα Άννα και τα παιδιά της εκτός.

Και αυτό επειδή η μητέρα τους είναι η σύνδεσή τους με τη βασιλική οικογένεια και όχι ο πατέρας τους. Η βασίλισσα προσέφερε τίτλους στα παιδιά της πριγκίπισσας Άννας σε μια προσπάθεια εξισορρόπησης των πραγμάτων, ωστόσο, αυτή το αρνήθηκε.

Και αυτό γιατί η πριγκίπισσα Άννα επέλεξε να μην έχει τίτλους για τα παιδιά της, ελπίζοντας να τα μεγαλώσει όσο μπορούσε πιο... κανονικά.

Η Zara έχει μιλήσει για αυτό το θέμα, λέγοντας ότι είναι χαρούμενη που μεγάλωσε με μια σχετικά κανονική ζωή.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε στους The Times το 2015 ότι «Είμαι πολύ τυχερή που και οι δύο γονείς μου αποφάσισαν να μην χρησιμοποιήσουν τον τίτλο και μεγαλώσαμε κάνοντας όλα τα πράγματα που μας έδωσαν την ευκαιρία να κάνουμε».

Η 38χρονη Zara Anne Elizabeth Tindall, όπως είναι το πλήρες της όνομα, είναι ολυμπιονίκης στην ιππασία και έχει κερδίσει ασημένιο μετάλλιο για τη Μεγάλη Βρετανία στους θερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του 2012 που πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο.

Σήμερα είναι 37 ετών - το μεγαλύτερο εγγόνι της βασίλισσας, για την ιστορία- είναι παντρεμένη με τον Mike Tindall από το 2011, έχουν μαζί δυο παιδιά και περιμένουν το τρίτο.