22 χρόνια μετά: Ο Harry περπατά στα βήματα της μητέρας του και συγκινεί

27.09.2019
22 χρόνια μετά: Ο Harry περπατά στα βήματα της μητέρας του και συγκινεί
Στην Ανγκόλα βρίσκεται ο δούκας του Sussex και γράφει το δικό του κεφάλαιο σε μια ιστορία που ξεκίνησε η πριγκίπισσα Diana πριν από 22 χρόνια.

Ήταν 15 Ιανουαρίου 1997, όταν τραβήχτηκε η ιστορική φωτογραφία με την πριγκίπισσα της Ουαλίας να περπατά σε έναν από τους διαδρόμους ασφαλείας σε ένα από τα άπειρα χωράφια γεμάτα νάρκες στο Χουάνμπο της Ανγκόλα [επάνω]

H Diana είχε βρεθεί στην περιοχή στο πλαίσιο επίσκεψής της μαζί με τον Ερυθρό Σταυρό και ενώ πολλοί τη συμβούλευαν να μην προχωρήσει σε αυτή την επικίνδυνη κίνηση, εκείνη το έκανε με πάθος και στόχο να επιστήσει την προσοχή στο σοβαρό του θέματος.

Σήμερα, δυο δεκαετίες μετά, ο γιος της, Harry, επισκέπτεται το ίδιο σημείο για να δει πως έχει εξελιχθεί η κατάσταση. Και αυτό που βλέπει είναι ευχάριστο.

Στη σελίδα των Sussexes στο instagram υπάρχουν σχετικές αφιερωμένες αναρτήσεις.

Στην πρώτη, βλέπουμε την Diana και διαβάζουμε λόγια της που αφυπνίζουν.

"Αν μπορέσει να εξασφαλιστεί η κατάργηση των ναρκοπεδίων διεθνώς, αυτό σημαίνει ότι κοιτάζοντας μπροστά, ο κόσμος θα μπορούσε να είναι πιο ασφαλής για τα εγγόνια αυτής της γενιάς", είχε πει -μεταξύ άλλων- το 1997 η πριγκίπισσα της Ουαλλίας.

Σήμερα, 22 χρόνια μετά, ο μικρότερος γιος της, βαδίζει στα βήματά της και επιβεβαιώνει την πρόοδο, τονίζοντας όμως ότι ο κίνδυνος υπάρχει ακόμη.

"Ακολουθώντας στα βήματα της μητέρας του, πριγκίπισσας Diana, σήμερα το πρωί, ο δούκας του Sussex επισκέφτηκε ένα χωράφι στο Dirico της Ανγκόλα, όπου έχουν απομακρυνθεί οι νάρκες, σε μία προσπάθεια να τονιστεί ο κίνδυνος για τα ναρκωπέδια που υπάρχουν ακόμη και σήμερα", διαβάζουμε μεταξύ άλλων στη λεζάντα που συνοδεύει τις φωτογραφίες του σήμερα.

Η συγκίνηση είναι πραγματικά μεγάλη καθώς οι ανησυχίες του Harry -αλλά και της Meghan, όπως έχουν παραδεχτεί δημόσια από τη στιγμή του αρραβώνα τους- ταυτίζονται σε μεγάλο βαθμό με αυτές της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Diana.



Και όσοι αναρωτιούνται που βρίσκονται οι υπόλοιποι Sussexes, ενημερώνουμε ότι η Meghan με τον Archie παραμένουν στο Κέιπτ Τάουν, όπου θα συναντήσουν ξανά τον Harry στις 2 Οκτωβρίου. Το σκέλος της περιοδείας στη Νότια Αφρική που περιλαμβάνει επισκέψεις στην Ανγκόλα, το Μαλάουι και την Μποτσουάνα.